Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2019 16

Vabljeni na pešbus do Osnovne šole Toneta Čufarja

Vabljeni na pešbus do Osnovne šole Toneta Čufarja Foto: arhiv SPV Jesenice

VABIMO VAS, DA SE PRIDRUŽITE PEŠBUSU

po šolskih poteh do Osnovne šole TONETA ČUFARJA na Jesenicah

Aktivna pot v šolo pomeni, da otroci pridejo v šolo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju. Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku. Tudi na Jesenicah uvajamo organizirano spremljanje otrok peš do šole.

Pešbus na Jesenicah izvajamo tudi letos, in sicer do Osnovne šole Toneta Čufarja, v sodelovanju s Policijsko postajo Jesenice, SPV-jem Jesenice in Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Občine Jesenice ter seveda z vami, spoštovani starši, dedki, babice in seveda osnovnošolci, ki ste nepogrešljiv člen v tej akciji.

Pešbus bo v času tedna mobilnosti »hodil« vsak dan od ponedeljka 16. 9. 2019 do petka, 20. 9. 2019, in sicer štarta v

CENTRU 2 -  ob  7.50, ob 8.00 pa se pridruži tudi čakajočim na pri  Zdravstvenem domu Jesenice.

Seveda pa potrebujemo vašo pomoč. Vse, ki ste zainteresirani, da bi sodelovali pri akciji in tako pokazali svojim otrokom, da res ne potrebujemo avtomobila na vsakem koraku in da nam je mar tudi za naše zdravje in okolje, vabimo, da se nam pridružite v spremstvu Pešbusa.

Prebrano 2429 krat