Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2016 21

V občini Jesenice aktivno oblikujejo celostno prometno strategijo

V občini Jesenice se v okviru priprave celostne prometne strategije aktivno izvaja analiza stanja na področju prometa.

Na štirih križiščih je v četrtek, 16. junija od 12 ure, in v petek, 17. junija do 12 ure, potekalo anonimno štetje prometa s pomočjo kamer. Namen štetja prometa je bil posneti realno stanje, ki predstavlja podlago za podajanje ukrepov za izboljšanje trajnostne mobilnosti v okviru izdelave celostne prometne strategije.

Analiza staja se izvaja z različnimi pristopi in metodami. Eden izmed pristopov je tudi izvedba delavnice s predstavniki občine Jesenice. Delavnica je bila organizirana včeraj, torek 21 junija. Sodelujoči so se razdelili v skupine, ki so se osredotočile na področje pešačenje, kolesarjenja javnega potniškega prometa in avtomobilskega prometa. Skupine so določile problemske točke v občini Jesenice in jih označile na zemljevidu. Namen delavnice je bil  opozoriti na slabosti in prednosti mobilnosti v ožjem središču mesta in tudi v povezavi s sosednjimi občinami, ter predlagati spremembe, ki bodo okrepile trajnostno mobilnost.

Za temeljito analizo stanja na področju prometa je pomembno tudi sodelovanje z občani in drugo zainteresirano javnostjo, zato izvajalec že načrtuje program javnih razprav.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Prebrano 2235 krat