Skok na osrednjo vsebino

Nasvet za izlet Foto: Miro Podgoršek

Kaj početi maja, če si želite odpočiti glavo in oči v prijetnem okolju in čudoviti naravi nad Jesenicami? Da bomo predlagali obisk narcis, je jasno, ampak možnosti je še veliko! Ne ubirajte vedno istih poti, temveč vabljeni, da doživite še kaj dodatnega.

Golica

Kraljica izletov je prav gotovo Golica, ki jo lahko dosežete po različnih poteh in iz različnih izhodišč. Lep izlet iz Javorniškega Rovta lahko najdete na tej povezavi, z izhodiščem v Planini pod Golico pa na vrh, mimo narcisnih poljan, vodi pot na tej povezavi. Izlet lahko začnete že na Jesenicah in se peš odpravite po Stari rudni poti, ki originalno pripelje do Savskih jam, od koder lahko nadaljujete proti Golici ali pa se v Prihodih usmerite proti Črnemu in Španovemu vrhu. Če bo takrat energije še dovolj, je do Pristave 2 uri hoda. Pot je označena in jo lahko najdete na priloženem letaku. Od tam pa na avtobus in ste spet na Jesenicah!

Za kolesarje ali uživače

Vedno več je ljubiteljev vrtenja pedalov in tudi za to so pod pobočji Karavank idealni pogoji. Gorskokolesarski učni center Pristava (GKUC Pristava) ob sobotah vabi na vodene kolesarske izlete, v sklopu katerih bodo pokazali osnovne tehnike gorskega kolesarjenja in preizkusili se boste lahko tudi na kolesarskem poligonu. Več informacij lahko najdete na www.projektnatura.si.

Tisti, ki pa vam prija malo bolj lagoden obisk, se lahko iz Planine pod Golico proti gostišču Pr` Betel zapeljete s kočijo (kmetija Smolej-Uric).

Prebrano 2364 krat Nazadnje urejano na 0, 11.05.2022 17:15

Galerija slik

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.