Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

jan  2014 10

Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev v Občini Jesenice v letu 2014

Na podlagi 9. člena Odloka o proračunu Občine Jesenice za leto 2014 (Ur. list RS št.110/13, z dne 27.12.2013) in Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev in akcij v občini Jesenice (Ur. list RS, št. 36/2007), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, objavlja

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PRIPRAVE IN IZVEDBE TURISTIČNIH PRIREDITEV V OBČINI JESENICE V LETU 2014

 

I.            PREDMET JAVNEGA RAZPISA:

Predmet razpisa je sofinanciranje priprave in izvedbe tradicionalnih in drugih turističnih prireditev, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo občine Jesenice na lokalni in širši ravni.

Sredstva so namenjena za naslednje turistične prireditve:

1)      tradicionalne turistične prireditve, ki se v občini Jesenice izvajajo v javnem interesu in so sofinancirane na podlagi javnega razpisa:

Vrsta prireditve

Časovni okvir

Smuk za trofejo »Svinjska glava«

februar 2014

Kurirski smuk Pristava

februar / marec 2014

Praznik narcis v Planini pod Golico

maj 2014

Kmečke igre v Planini pod Golico

avgust 2014

Srečanje na Rožci

september 2014

Novoletne prireditve

december 2014

2)      druge turistične prireditve.

Do sofinanciranja so upravičene turistične prireditve, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • so namenjene širšemu krogu obiskovalcev oziroma turistom;
  • neposredno ali posredno prispevajo k doseganju ciljev strategije razvoja turizma v občini Jesenice;
  • imajo neprofitni značaj.

II.            POGOJI ZA KANDIDIRANJE NA JAVNEM RAZPISU:

Upravičenci do dodelitve sredstev so organizatorji prireditev in sicer:

  • neprofitne organizacije (društva in njim sorodne neprofitne organizacije),
  • gospodarske družbe,
  • samostojni podjetniki posamezniki.

Upravičenci morajo biti registrirani za opravljanje dejavnosti organiziranja prireditev. Upravičenci za organizacijo iste turistične prireditve ne smejo prejeti drugih sredstev iz proračuna Občine Jesenice.

Upravičeni stroški za sofinanciranje so:

  • stroški priprave, pospravljanja in čiščenja prireditvenega prostora (komunalne storitve), v kolikor gre za zunanje izvajalce, ki so registrirani za opravljanje te dejavnosti (čistilni servisi, komunalno podjetje, …).
  • Organizacijski stroški (telefon, poštne storitve), ki se priznajo do višine 100 €.
  • Stroški oglaševanja in izdelave promocijskega materiala (postavitev nove spletne strani ni upravičen strošek).
  • Stroški najemnine za najem lokacij za izvedbo prireditve (uporaba javne površine, najem dvoran, prostorov itd.) ter za najem tehnične in druge prireditvene opreme za izvedbo prireditve (osvetlitev, ozvočenje, prireditveni šotor, odri …).
  • Stroški zabavnega in kulturnega programa (računi oz. avtorski honorar izvajalcev prireditev ter nadomestila za zaščito avtorskih in drugih del
  • Stroški zavarovanj.
  • Stroški varovanja prireditve in nujne medicinske pomoči, v kolikor gre za zunanje izvajalce, ki so registrirani za opravljanje te dejavnosti.
  • Drugi materialni stroški, neposredno povezani z izvedbo projekta (potni stroški, stroški blaga, potrošnega materiala, upravnih taks), se upoštevajo do 5 % skupne vrednosti prireditve.
  • Za vložena lastna sredstva (katerih obvezni delež znaša minimalno 20% celotne vrednosti) se upošteva tudi delo prijavitelja (in prostovoljno delo njegovih članov, če je prijavitelj društvo), urna postavka dela pa se upošteva do višine 5 €/uro.

DDV ni upravičen strošek. V kolikor imajo prijavitelji status društva ali neprofitne organizacije, je DDV lahko upravičen strošek. Prijavitelji, ki imajo status društva ali neprofitne organizacije, morajo prijavi predložiti tudi podpisano izjavo, da niso identificirani za namene DDV-ja in nimajo pravice odbijati vstopnega davka.

Upravičenost stroškov se ugotavlja na podlagi predložene vloge vlagatelja. Pri tem se upošteva le najnujnejši obseg stroškov, potrebnih za izvedbo predlagane prireditve.

Višina sofinanciranja se določi na podlagi podatkov, navedenih v prijavnem obrazcu, pri čemer se višina dodeljenih sredstev zmanjša za opredeljeno višino lastnih sredstev za izvedbo prireditve in za tiste prihodke prireditve, ki so pridobljeni iz drugih virov (npr. sponzorska sredstva ipd.).

Do sredstev javnega razpisa niso upravičeni subjekti, ki so prireditev v letošnjem letu pred objavo tega razpisa že izvedli.

Ker se sredstva tega javnega razpisa dodeljujejo prejemnikom po pravilu »de minimis«, v skladu z Uredbo komisije (ES) št. 1998/2006 (Ur. list EU, L 379/5) vlagatelj, ki je v obdobju zadnjih treh (3) proračunskih let prejel sredstva na podlagi pravila »de minimis« in je vsota teh zneskov presegla prag zgornje meje 200.000 €, ni upravičen do sredstev na podlagi tega razpisa.

Pri promocijskih aktivnostih mora upravičenec navesti, da prireditev sofinancira Občina Jesenice in uporablja logotip ˝Jesenice, mesto jekla in cvetja˝, za katerega upravičenec zaprosi sofinancerja po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Program prireditve mora posredovati vsaj 14 dni pred izvedbo prireditve na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., da se prireditev vključi v občinske medije.

V primeru, da na javni razpis kandidira več upravičencev z izvedbo prireditve na isti termin, bo sofinancer upravičence pozval, da se dogovorijo o izvedbi le teh na različne termine. V primeru, da do dogovora ne pride, si sofinancer pridržuje pravico do zmanjšanja sredstev sofinanciranja za 50 odstotkov.

III.            MERILA ZA DODELJEVANJE SREDSTEV:

Posamezne prireditve se bodo ocenjevale na podlagi vsebinskih meril, ki jih sprejme župan in so sestavni del razpisne dokumentacije.

IV.            VIŠINA RAZPISANIH SREDSTEV

Višina sredstev, ki so na razpolago, znaša 20.500,00 €.

V.            RAZPISNA DOKUMENTACIJA IN INFORMACIJE

Vloga mora biti izpolnjena na ustreznem prijavnem obrazcu, vsebovati mora vse v obrazcu zahtevane podatke in priloge, ki so navedene v razpisu oziroma v razpisni dokumentaciji. Vloga mora biti na ustreznih mestih podpisana in žigosana.

Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, prijavni obrazec z izjavo, merila za vrednotenje turistične prireditve, vzorec pogodbe o sofinanciranju, primer pravilno opremljene ovojnice  in končno poročilo o izvedbi prireditve je na voljo na uradni spletni strani Občine Jesenice  www.jesenice.si.

 

Vse dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom dobijo zainteresirani na Občini Jesenice, Oddelku za gospodarstvo, soba 11 (2. nadstropje) ali preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pri kontaktni osebi Aleksandri Orel. 

VI.            ROK IN NAČIN ODDAJE VLOG

Vlagatelji oddajo vloge s predpisano dokumentacijo osebno v sprejemni pisarni Občine Jesenice ali pošljejo na naslov: Občina Jesenice, Oddelek za gospodarstvo, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

Vloge se zbirajo do vključno srede, 29.01.2014, oz. morajo biti najpozneje ta dan oddane na pošto kot priporočena pošiljka.

Vloga za posamezno prireditev mora biti speta in oddana v zaprti ovojnici ter ustrezno označena. Na sprednji strani ovojnice mora biti izpisano: »NE ODPIRAJ – VLOGA –JAVNI RAZPIS TURISTIČNE PRIREDITVE 2014 – sklic 322-3/2014«. V levem zgornjem kotu ovojnice na prednji strani mora biti naveden polni naslov pošiljatelja.

Nepravilno označene ovojnice bodo neodprte vrnjene pošiljatelju.

V primeru, da se vlagatelj prijavlja z več prireditvami, mora za vsako prireditev izpolniti svoj prijavni obrazec, ki mu priloži vso potrebno dokumentacijo, dokazila o izpolnjevanju pogojev pa vloži v enem izvodu za vse prijavljene prireditve. Vsak prijavni obrazec mora biti vložen v samostojno ovojnico.

VII.            OBRAVNAVA VLOG IN POSTOPEK ODOBRITVE

Postopek javnega razpisa bo vodila komisija za izvedbo postopka javnega razpisa. Odpiranje vlog bo izvedeno v roku petih (5) delovnih dni in ne bo javno. Vloge, ki jih ne bo vložila upravičena oseba ali vloge, ki ne bodo dostavljene v roku, bodo s sklepom zavržene.

Komisija bo opravila pregled prispelih vlog in jih ocenila na podlagi pogojev in meril, navedenih v javnem razpisu. Komisija bo pisno pozvala tiste vlagatelje vlog, katerih vloge ne bodo popolne, da jih v roku 8 (osmih) dni dopolnijo. Nepopolne vloge, ki jih vlagatelji do naknadnega roka ne bodo dopolnili, bodo s sklepom zavržene.

Pred ocenjevanjem popolnih vlog bo komisija preverila, če vloga ustreza predmetu in pogojem razpisa, ki so opisani v točki I. in II. V primeru, da vloga ne bo ustrezala predmetu in ne bo izpolnjevala pogojev javnega razpisa, je komisija ne bo ocenjevala in bo vlogo  zavrgla. Po internem ocenjevanju na podlagi meril bo komisija pripravila predlog prejemnikov sredstev in višine sofinanciranja, ki ga bo predložila županu. Na podlagi sprejete odločitve župana izda pristojni oddelek občinske uprave prijaviteljem ustrezne sklepe. Zoper odločitev pristojnega oddelka lahko vlagatelj vloži pritožbo pri županu Občine Jesenice v roku 8 dni od prejema sklepa. Odločitev župana je dokončna.

Upravičenci bodo po pravnomočnosti sklepov pozvani k podpisu pogodbe. Župan bo z upravičenci sredstev sklenil pogodbe, v katerih bodo navedeni podrobnejši pogoji koriščenja sredstev.

VIII.            SOFINANCIRANJE

Upravičenec mora v roku, ki bo določen v pogodbi predložiti končno poročilo o izvedbi prireditve na predpisanem obrazcu, ki je del razpisne dokumentacije in z obveznimi prilogami, ki so navedene v obrazcu.

Občina Jesenice se zavezuje, da bo upravičencem ,  nakazala denarna sredstva v višini odstotka, ki bo upravičencem dodeljen s sklepom Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice o dodelitvi sredstev, od vrednosti predloženih računov za upravičene stroške prireditve in potrdil o plačilu teh računov. 

Upravičencem, ki  imajo status društva ali neprofitne organizacije, bo Občina Jesenice nakazala denarna sredstva v višini odstotka, ki bo upravičencem dodeljen s sklepom Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice o dodelitvi sredstev, od vrednosti predloženih računov in sicer 30. dan od prejema končnega poročila. Vlagatelj mora nato v osmih dneh od dneva nakazila predložiti potrdila o plačilu računov za upravičene stroške prireditve. 

V primeru, da je vrednost predloženih računov za upravičene stroške nižja od višine stroškov, navedenih v finančnem načrtu, se upravičencu prireditev sofinancira v višini, ki se določi na podlagi višine odstotka, ki je bil upravičencu dodeljen s sklepom Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice o dodelitvi sredstev. V primeru, da je vrednost predloženih računov za upravičene stroške višja od višine stroškov, navedenih v finančnem načrtu, pa se upravičencu prireditev sofinancira največ do vrednosti, določene s sklepom Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice o dodelitvi sredstev in pogodbo med upravičencem in sofinancerjem.

Številka: 322-3/2014

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 10-01-2014
  • Veljavno do: 15-01-2015
Prebrano 4244 krat Nazadnje urejano na četrtek, 09 januar 2014 12:42

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave