Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine 22. februarja 2019 v Register nesnovne dediščine vpisalo novo enoto nesnovne kulturne dediščine – Streljanje z možnarji. Ob enoti je bil evidentiran en nosilec, tj. Kulturno društvo Možnar Koroška Bela. Poleg nove enote sta bila Registru dodana še dva nova nosilca. Ob enoti Pritrkavanje je bil evidentiran nosilec Neformalna skupina pritrkovalcev na Koroški Beli, katere predstavnik je Marko Zupančič, ob enoti Godbeništvo pa je bilo evidentirano Kulturno društvo Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora.

V nedeljo, 3. marca bo na spodnji postaji žičnice Španov vrh potekala tradicionalna pustna prireditev, Smuk za svinjsko glavo, letos že v 53. izvedbi. Soorganizatorja prireditve sta Športni center Španov vrh in Društvo za razvoj turizma Jesenice. Letos se obeta nekaj sprememb. Tako se bo tradicionalni svinjski občni zbor odvijal v petek, 1. marca, v gasilskem domu v Planini pod Golico, s čimer se želi prireditev v celoti vrniti v "ta zgornjo" občino. Kdo bo letošnji župan svinjske glave, bo znano na občnem zboru, svojim občanom pa se bo z nagovorom predstavil na prireditvi, ki se bo začela v nedeljo, 3. marca, ob 11. uri. V organizacijskem komiteju obljubljajo, da bo letos smukaška proga zelo težka, vse maske, še posebej skupinske, inovativne, domače ali pač tiste, ki se želijo svinjsko zabavati, pa vabijo, da se prireditve udeležijo. Čakajo jih lepe nagrade.

Župan Občine Jesenice, na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, s spremembami in dopolnitvami)

V športnem svetu pomembno vlogo igrajo sodniki, ki delijo pravico na igriščih. Velikokrat je njihova vloga bolj v ozadju, deležni so različnih kritik, čeprav imajo velike zasluge za uspešen razplet tekmovanj. Na letošnji podelitvi Bloudkovih priznanj, najvišjih na področju športa v Sloveniji, so med dobitniki čast izkazali tudi sodnikom in njihovi vlogi. Plaketo za življenjsko delo je na predlog Športne zveze Jesenice prejel Peter Končnik s Slovenskega Javornika. Svojo športno pot je začel v TVD Partizan Javornik-Koroška Bela, kjer je bil več let predsednik. Več let se je ukvarjal z odbojko, igral je za Odbojkarski klub Jesenice v drugi zvezni odbojkarski ligi in bil član mladinske reprezentance Slovenije in Jugoslavije. Kasneje se je podal med sodnike in ustvaril izjemno kariero. Sodil je okoli 2500 tekem na največjih odbojkarskih tekmovanjih v svetu. Še danes je pomemben in ugleden član mednarodne sodniške federacije in sodniški kontrolor. Doslej je prejel že več uglednih domačih in mednarodnih priznanj, med njimi priznanje Odbojkarske zveze Slovenije za vrhunske dosežke, priznanje Evropske unije za razvoj sedeče odbojke, priznanje Športne zveze Jesenice in druga.

Sankači sankaškega kluba Jesenice so izvrstno pripravili progo v Savskih jamah, kjer se je minulo nedeljo na 58. pokalu mesta Jesenice pomerilo 45 sankačev na naravnih progah. Pokal mesta Jesenice za ekipno zmago so osvojili sankači sankaškega kluba Domel Železniki.

Župan Blaž Račič se je minuli petek udeležil okrogle mize na temo izzivov lokalne skupnosti, ki jo je organiziral občinski odbor stranke Levica – Jeseniška alternativa. Okrogla miza je bila strnjena v tri glavne teme – plaz nad Koroško Belo, Splošna bolnišnica Jesenice in smrad ter problematika odpadkov na Mali Mežakli.

Oskrba s pitno vodo, Jeko d.o.o.

dežurna št.: 031 570 977

Daljinsko ogrevanje, ENOS OTE d.o.o.

dežurna št.: 041 630 224

Odpadne vode (kanalizacija), Jeko d.o.o.

dežurna št.: 041 616 787

Oskrba s plinom, Jeko d.o.o.

dežurna št.: 031 384 209

Cestna razsvetljava Vigred d.o.o.

dežurna št.: 041 644 192

Pogrebna služba, Jeko d.o.o.

dežurna št.: 031 520 200

V galeriji Kosova graščina na Jesenicah so včeraj, 21. februarja, odprli fotografsko razstavo z naslovom Šport skozi čas. Gornjesavski muzej Jesenice z njo izkazuje čast najbolj znanemu jeseniškemu fotografu Francu Črvu ob njegovem 90-letnem življenjskem jubileju, hkrati pa je razstava uvod v praznovanje 90-letnice mesta Jesenice. V šestdesetletnem obdobju je Franc Črv ustvaril izjemen fotografski opus v različnih zvrsteh fotografije. Razstavo Šport skozi čas je odprl župan občine Jesenice Blaž Račič in avtorju čestital za njegovo bogato dolgoletno fotografsko ustvarjalnost, o le tej in o razstavi pa je spregovoril kustos Gornjesavskega muzeja Jesenice Aljaž Pogačnik.

Javni poziv za evidentiranje kandidatov za predstavnike Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

  • Prva sončna elektrarna na bloku
  • Župan izbral direktorja uprave
  • Inovacija za lastnike apartmajev
  • Iščejo strojne tehnike, medicinske sestre ...
  • Vrtijo se v ritmih valčka, rumbe, tanga
  • Širitev sistema izposoje koles
  • Jeseničani pijejo dobro vodo
  • Našli prostor pod zborovskim soncem
  • Ko za cigarete zapraviš kot za novega golfa

V Kolpernu na Jesenicah se je danes, 21. februarja, ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov odvijala vrsta zanimivih dogodkov, ki jih je pripravil TIC Jesenice v sodelovanju z jeseniškimi turističnimi vodniki.

Na območju naselij Planina pod Golico, Prihodi, Plavški Rovt in Žerjavec, ki ležijo na južnih pobočjih Karavank med 700 in 1070 m nadmorske višine, Občina Jesenice namerava obnoviti obstoječi vodovodni sistem, ki omenjena naselja oskrbuje s pitno vodo in zagotavlja požarno varnost. Naselja so trenutno s pitno vodo oskrbovana večinoma preko javnih vodovodnih sistemov, le del naselje Planina pod Golico okoli kmetije Betel ima individualni vodovod. Skupna dolžina cevovoda znaša 4.282 m. Cevovod sestavljajo litoželezne cevi in cevi iz alkatena, katerih premer ne presega DN 80.

Občani jeseniške občine pijejo dobro vodo, izhaja iz poročila o kakovosti pitne vode v občini Jesenice v letu 2019, ki so ga pripravili v JEKO, javnem komunalnem podjetju, d. o. o. Jesenice. Celo več, dobršen del pitne vode ni predhodno obdelan z UV žarki ali dezinficiran z natrijevim hipokloritom, kar je v Sloveniji redkost. 

Številka:  410 – 6/2019 – 12

Na podlagi 7. člena Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja kulturne dejavnosti (Ur. list RS, št. 84/2012), sprejemam naslednji

SKLEP

  1. Rok za prijavo na Javni razpis za dodelitev sredstev za programe in projekte s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti v letu 2019 se zaradi povečanega zanimanja podaljša do vključno 22.2.2019.
  2. Podaljšanje roka prijave na Javni razpis za dodelitev sredstev za programe in projekte s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti v letu 2019 se objavi na spletni strani Občine Jesenice dne 20.2.2019.
  3. Šteje se, da je prijava (vloga) prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali oddana v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) do 12:30 ure.

     ŽUPAN
Blaž Račič

Včeraj je v prostorih Občine Jesenice potekala prva, konstitutivna seja nadzornega odbora Občine Jesenice v mandatu 2018–2022. Ta je najvišji organ nadzora javne porabe v občini, v okviru svoje pristojnosti pa opravlja nadzor nad ravnanjem s premoženjem občine, nadzoruje namenskost in smotrnost porabe proračunskih sredstev in nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev. Nadzorni odbor občine Jesenice sestavlja 7 članov. Funkcijo predsednice nadzornega odbora bo v tem mandatu opravljala Simona Štravs, funkcijo namestnice predsednice pa Mirjam Noč. Člani nadzornega odbora so še Stanislav Pem, mag. Barbara Habe Sintič, Miran Ozebek, Žiga Jereb in mag. Rina Klinar.

Konstitutivne seje nadzornega odbora se je, poleg direktorice občinske uprave mag. Valentine Gorišek, udeležil tudi župan občine Jesenice Blaž Račič, ki je vsem članom zaželel dobro in uspešno delo, hkrati pa izrazil željo po dobrem sodelovanju.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave