Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

V okviru nacionalne preventivne akcije Začetek šolskega leta, ki jo na nacionalni ravni koordinirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Javna agencija RS za varnost prometa, so različni državni organi in institucije, tudi v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, pripravili aktivnosti za zagotavljanje prometne varnosti otrok ob začetku šolskega leta ter na šolskih poteh.

Izvajalce nastanitvene dejavnosti obveščamo, da bo AJPES s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti  (Ur list RS št. 86/2010 in spr.) in na podlagi 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/11 in spr.), župan Občine Jesenice  objavlja naslednjo:

Namero

Občina Jesenice bo, na podlagi metode neposredne pogodbe sklenila Pogodbo o oddaji v najem večnamenske dvorane v stavbi Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, v terminih: vsak torek od 19. do 20. ure v času od 19. septembra do 26. decembra 2017.

Vse dodatne informacije o najemu večnamenske dvorane in telovadnice so na voljo na Krajevni skupnosti Blejska Dobrava, Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, tel.: 04/5874-267, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

Tomaž Tom MencingerŽUPAN

Številka:  32/2017

Na podlagi 8. in 23. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS št. 86/2010 in spremembe) ter 1. odstavka 40. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), Občina Jesenice objavlja naslednjo:

N A M E R O

o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnega premoženja – zemljišča s parc. št 156/10 k.o. 2176 Blejska Dobrava

  1. Predmet prodaje je nepremičnina – zemljišče s parc. št. 156/10 k.o. 2176 Blejska Dobrava z ID znakom parcela 2176 156/10, gozd v izmeri 6.420 m2, katerega lastnica je po stanju Informacijskega sistema e-ZK Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Občina Jesenice.
  2. Informacije v zvezi s prodajo predmetne nepremičnine dobite na tel. 04 5869302, kontaktna oseba Nevenka Kavčič Cenček ali na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
  3. Vse interesente za nakup nepremičnine s parc. št. 156/10 k.o. 2176 Blejska Dobrava obveščamo, da je ponudba za prodajo predmetne nepremičnine, v skladu z veljavno zakonodajo, objavljena na oglasni deski Upravne enote Jesenice in na enotnem državnem portalu e-uprava. Interesenti morajo v roku 30 dni od dneva, ko je bila ponudba objavljena na oglasni deski upravne enote, dati pisno izjavo o sprejemu ponudbe, ki jo pošljejo priporočeno upravni enoti ali jo vložijo neposredno na upravni enoti.
  4. Pogodba bo sklenjena z izbranim ponudnikom v roku 15 dni po pozivu Občine Jesenice za sklenitev prodajne pogodbe.

Številka: 478-91/2016

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Župan Tomaž Tom Mencincer ter podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj so si včeraj ogledali potek investicije na Osnovni šoli Toneta Čufarja, kjer se v okviru energetske sanacije trenutno menja streha šole. Izvajalci so jih seznanili s predvidenimi deli in s terminskim planom investicije, o dejanskem stanju pa so se uspeli prepričati tudi na lastne oči kar na sami strehi. Po zagotovilih izvajalcev začetek šolskega leta in nato sam pouk ne bosta motena.

Kasneje sta župan in podžupan obiskala še Osnovno šolo Prežihovega Voranca, kjer sta si ogledala letos saniran nadstrešek nad malo in veliko telovadnico ter se seznanila s potencialnimi investicijskimi ukrepi, ki jih bo potrebno izvesti v prihodnjih letih.

Kljub številnim dejanjem osveščanja, opozorilom ter poostrenim inšpekcijskim nadzorom predstavnikov Medobčinskega inšpektorata in redarstva žal še vedno ugotavljamo, da se na Jesenicah prepogosto pojavljajo nove lokacije z nepravilno odvrženimi odpadki. Zadnji tak primer je iz Trebeža, kjer je nekdo odvrgel kup bioloških odpadkov, ki sicer sodijo v rjavi zabojnik.

Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o. ter Občina Jesenice redno osveščata javnost o pravilnem odlaganju odpadkov in o pomenu skrbi za čisto in urejeno okolje, občinsko redarstvo pa nadzore vključuje v redno delo. Vseeno pa je potrebno poudariti, da je odgovornost za pravilno ravnanje še vedno predvsem na strani občanov – predvsem tistih, ki s takšnim ravnanjem onesnažujejo okolico in kazijo njen izgled, prav tako pa tudi tistih, ki ob takšnih dejanjih pogledajo proč. Zato na prve ponovno apeliramo, naj odpadkov ne odlagajo v naravo oziroma tja, kamor to ni predvideno, s pravilnim ravnanjem pa naj postavijo zgled tudi za mlajše generacije. Občani, ki takšno ravnanje vseeno opazijo, naj to prijavijo Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu, ki bo na podlagi hitre prijave ustrezno ukrepal, hkrati pa naj, v kolikor so neposredne priče takšnega dejanja, k pravilnemu ravnanju pozovejo tudi samega kršitelja.

Včeraj so bile v roke socialnih delavk jeseniških osnovnih šol predane šolske potrebščine, ki jih je Ljudska univerza Jesenice na pobudo Jeseničanke Alme Rekić in s pomočjo nesebičnih donatorjev v zadnjih treh mesecih zbrala v akciji »Podari šolske potrebščine«. Direktorica Ljudske univerze Jesenice mag. Maja Radinovič Hajdič je zbranim, med katerimi sta bila tudi župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in podžupan Miha Rebolj, povedala, da so z odzivom ljudi in z zbranimi potrebščinami izredno zadovoljni. Župan Tomaž Tom Mencinger je pohvalil akcijo in povedal, da je prepričan, da bodo potrebščine prišle v prave roke, koordinatorka akcije Katarina Bertoncelj pa je poudarila, da je tudi ta akcija pokazala, da Jeseničani »še vedno, ko je to potrebno, znamo stopiti skupaj in pomagati«.

Zbrane šolske potrebščine so prevzele socialne delavke vseh štirih jeseniških osnovnih šol, ki bodo poskrbele, da bodo potrebščine prejeli tisti učenci, ki jih najbolj potrebujejo.

Jesenice, 25. 8. 2017 – Kot predpriprava na gradnjo kanalizacije na območju Murove se je začela gradnja dveh opornih zidov. Dela bodo končana predvidoma do 15. septembra. Sledila bo gradnja tretjega opornega zidu, nato pa jeseni še gradnja same kanalizacije.

  • Začenja se obnova šolske strehe
  • Direktor SIJ Acroni Branko Polanc
  • Žiga Samar v madridski Real
  • Drugič brez jeze od Maxa do Pinete
  • Tehnični pregled obvoznice v sredo
  • Obnova Ruardove graščine
  • Inšpekcija zdaj postavila nov rok
  • V vrtec so sprejeli vse vpisane otroke
  • Krožna pot po planinskih postojankah

Predmet prodaje so:

  • posamezen del stavbe z ident. št. 2172-372-1, poslovni prostor s kletjo, shrambo v 3. in 2. etaži, v izmeri 108,87 m2, v stavbi na naslovuHrušica 5, Hrušica,
  • posamezni del stavbe z ident. št. 2172-372-5, klet v 1. etaži, v izmeri 12,85 m2, v stavbi na naslovuHrušica 5, Hrušica,
  • pripadajoče zemljišče v deležu 1/3naparc. št. 2172-6/12-0 k.o. Hrušica, k stavbi na naslovuHrušica 5, Hrušica.

V nedeljo, 3. septembra, ob 11. uri pripravljajo tradicionalni dan Jeseničanov na Golici.

e-MOTICON
e-MObility Transnational strategy for an Interoperable
 COmmunity and Networking  in the Alpine Space

»e-Mobilna transnacionalna strategija za interoperabilno družbo in mreženje na območju Alp”

 

Opis projekta, vključno z njegovimi cilji in rezultati

e-MOTICON projekt naslavlja nehomogeno uvajanja električne mobilnosti, ki je značilna za alpski prostor. Združuje 15 partnerjev in 41 opazovalcev alpskega prostora: Italijo, Avstrijo, Nemčijo, Slovenijo, Francijo in Švico, ki predstavljajo organe upravljanja, regionalne organe, raziskovalne centre in zasebne vlagatelje. Projektni partnerji bodo sodelovali do aprila 2019, da bi spodbudili integracijo planskih instrumentov, ki jih uporabljajo javne uprave in izboljšali znanje vpletenih o tehnoloških inovacijah in poslovnem modeliranju. Dejansko bo e-MOTICON podpiral javne uprave pri zagotavljanju homogenega razvoja e-mobilnosti, uvajanju inovativne transnacionalne strategije za interoperabilno skupnost in omrežja na območju Alp.

e-MOTICON bo delal v smeri:

  • Povečane uporabnosti e-mobilnosti v alpskem prostoru, ki temelji na interoperabilni polnilni infrastrukturi;
  • Širokega sprejetja inovativnih instrumentov načrtovanja za polnilno infrastrukturo integrirano v interoperabilne sisteme in uporabe le teh v drugem kontekstu EU;
  • Večja spretnost in znanje javnih uprav o celovitem načrtovanju infrastrukture električnih polnilnih postaj v sodelovanju z zasebnim sektorjem.

Občina Jesenice sodeluje kot opazovalec.

Finančna podpora (vrednost in ESRR sofinanciranje):

Ta projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg območje Alp. Skupni znesek projekta je 2.085.556,10 EUR, od tega 1.772.722,67 EUR sredstev  ESRR.

Link na projektno spletno stran

http://www.alpine-space.eu/projects/e-moticon/en/home

Jesenice - Julija so se pričela izvajati ureditvena dela v novih oz. dodatnih prostorih Ljudske univerze Jesenice. Obstoječi prostori namreč ne zadoščajo za izvedbo vseh njihovih dejavnosti, prav tako želijo v sklopu projekta »Večgeneracijski Center Gorenjske« Jeseničanom zagotoviti prostor za neformalno druženje in skupnostno učenje v obliki tako imenovane »javne dnevne sobe«. Dela bodo dokončana predvidoma v septembru.

Drugi septembrski vikend na Jesenice že tradicionalno prinaša Festeelval in s tem množico zanimivega dogajanja za vse generacije. Za organizacijo so tokrat poskrbeli Klub jeseniških študentov, Mladinski svet Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja. Prireditev, tako kot pretekla leta, tudi letos sofinancira Občina Jesenice.

Nekaj najbolj naravnega je dihanje, ki se nam zdi samoumevno in se ga skorajda ne zavedamo. Malo da ne, ko smo primorani dihati iztrošen, onesnažen ali zadimljen zrak. Pogosto ne opazimo pomena čistega, svežega in zdravega zraka za dihanje. Vsakomur pa je ugodno oditi ven na sveži zrak. Nenazadnje na izlete v naravo, v gozd ali hribe.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave