Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila, razpisi in objave

Spoštovane občanke in občani občine Jesenice,

zaključuje se tretja faza projekta izdelave Celostne prometne strategije (CPS) za občino Jesenice, katere naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Zahvaljujoč medsebojnemu sodelovanju strokovnjakov in občanov tekom celotnega procesa smo uspeli izdelati predlog nabora ukrepov, ki bodo pripomogli k večji uporabi trajnostnih mobilnih sredstev v občini - hoje, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa ter s tem k manjši uporabi avtomobila. S strategijo stopamo bližje trajnostni ureditvi prometa v občini, zavedajoč se, da sprejem strateškega dokumenta pomeni začetek reševanja izzivov v prometu.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije  je dne 24.3.2017 objavilo Javni razpis za operacijo naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa iz PRP 2014-2020 za leto 2017. Upravičenci do pomoči so:
lastniki oziroma zakupniki gozda,
pravne osebe in samostojni podjetniki posamezniki, ki niso lastniki oziroma zakupniki gozda, če imajo v skladu s standardno klasifikacijo dejavnosti registrirano dejavnost pod šifro 02.200 - sečnja oziroma 02.400 - storitev za gozdarstvo ter
agrarne skupnosti v skladu z ZAgrS, katere člani imajo v solastnini oziroma v skupni lastnini gozdno zemljišče.

Več o razpisu si lahko preberete na  povezavi.

 

Jesenice, 31. 3. 2017 – Na seji Občinskega sveta občine Jesenice v mesecu marcu so svetnice in svetniki obravnavali 17 točk dnevnega reda. Osrednja točka dnevnega reda je bil Zaključni račun proračuna občine Jesenice za leto 2016. Občinski svet je v drugem branju obravnaval spremembe odlokov s področja otroških in mladinskih projektov, gospodarstva ter s področja turističnih prireditev. Po skrajšanem postopku je bil obravnavan predlog dopolnitve Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki, v prvi obravnavi pa predlog sprememb Odloka o ustanovitvi Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica. Občinski svet je sprejel tudi Celostno prometno strategijo občine Jesenice v prvi obravnavi, ter  ceno za obdelavo določenih vrst komunalnih odpadkov v Centru za ravnanje z odpadki Mala Mežakla na Jesenicah. Svetniki so na seji potrdili mandat novi predstavnici Občine Jesenice v Skupščini javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o., Jesenice ter za petletno mandatno obdobje imenovali novega direktorja javnega zavoda Zavod za šport Jesenice.

Sklic 19. seje Občinskega sveta sklica 2014 - 2018
+ Sklic 19. seje Občinskega sveta sklica 2014-2018
+ 1.Potrditev besedila zapisnika 18. redne seje Občinskega sveta, ki je bila 26.1.2017
+ 2.Potrditev besedila zapisnika 4. dopisne seje Občinskega sveta, ki je potekala od 23.2.2017 do 3.3.2017
+ 3.Predlog Zaključnega računa proračuna občine Jesenice za leto 2016 s poročilom o porabi splošne proračunske rezervacije, sredstev proračunske rezerve in prerazporejanju proračunskih sredstev
+ 4.Predlog Odloka o dopolnitvi odloka o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske projekte v občini Jesenice ter za projekte, ki so namenjeni mlajšim odraslim – DRUGA OBRAVNAVA
+ 5.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o dodeljevanju finančnih vzpodbud za razvoj gospodarstva v občini Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
+ 6.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev v občini Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
+ 7.Predlog Odloka o dopolnitvi odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
+ 8.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica – PRVA OBRAVNAVA
+ 9.Predlog Sklepa o spremembi sklepa o višini subvencije v javnem mestnem prometu v občini Jesenice
+ 10.Predlog Celostne prometne strategije občine Jesenice – PRVA OBRAVNAVA
+ 11.Uveljavitev spremembe cene obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in informacija o stanju projekta CERO Mala Mežakla
+ 12.Predlog načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 1. dopolnitev Načrta pridobivanja nepremičnega premoženja v last Občine Jesenice za leto 2017
+ 13.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 2. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2017
+ 14.Volitve in imenovanja:
+ 15.Informacije, vprašanja in pobude S

Ker so se v nekaterih delih mesta Jesenice močno namnožili golobi, na Občini Jesenice želijo opozoriti občane na odlok, ki prepoveduje hranjenje prostoživečih živali, torej tudi golobov, na javnih površinah. Preveliko populacijo golobov je namreč mogoče zmanjšati tudi tako, da se jim prepreči dostop do hrane in da se prepreči možnost njihovega gnezdenja, poudarjajo na Občini Jesenice.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Izgradnjo nadstrešnice št. 3 na zbirnem centru na Jesenicah.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 19.04.2017 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v sredo, 19.04.2017, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

S spoštovanjem!

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

 

Občino Jesenice je v torek, 28.3.2017, obiskal predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, gospod Mitja Bervar, ki se je sestal z županom Tomažem Tomom Mencingerjem in sodelavci. Gospoda Mitja Bervarja sta spremljala državni svetnik mag. Stevo Ščavničar in gospod Robert Celestina, ki skrbi za stike z javnostmi. Pogovarjali so se o perečih problemih občine Jesenice in aktualnih razmerah ter priložnostih za gospodarstvo.

Redno vzdrževanje javne razsvetljave v občini Jesenice izvaja podjetje VIGRED d.o.o. iz Visokega, ki je bilo izbrano na javnem razpisu Občine Jesenice. Aktivnosti rednega vzdrževanja bodo potekala v okvirih dosedanje prakse in brez večjih sprememb.

Vse klice oziroma javljanja lahko opravljate na spodaj navedene kontakte, pri tem pa je treba navesti točno lokacijo napake in vedno dodati, da gre za napako v občini Jesenice. Vzdrževalec se bo z ustrezno opremo glede na naravo napake odzval v pogodbenem roku.

 

Javljanje napak in okvar

  • 041 644 192 (24ur/dan ,365dni/leto)
  • 04 25 31 133 (24ur/dan ,365dni/leto)
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odprava napake predvidoma v enem tednu oz. glede na razpored del, vrste in mesta napake oz. okvare

Intervencije

  • 041 644 192 (24ur/dan ,365dni/leto)
  • 04 25 31 133 (24ur/dan ,365dni/leto)

Prometne nesreče, večje okvare, izredni dogodki

Pogodbeni odzivni čas: 20 minut

Namen razpisa je spodbujati razvoj turističnih programov in turistične ponudbe, namenjene obiskovalcem, urejanje in olepševanje krajev, spodbujanje društvene dejavnosti na področju turizma in pospeševanje promocije turizma za območje občine Jesenice.

S pomladjo prihaja čas vsakovrstnega pomladanskega čiščenja. Ponovno bomo čistili tudi svojo okolico. Za vse, ki se bomo lotili čiščenja v naravi, na igriščih, poteh, sami okrog svojega doma, ali pa se bomo udeležili organizirane čistilne akcije, navajamo nekaj priporočil.

V soboto, 18.3.2017 je v  okviru Jožefovega sejma na Jesenicah potekalo tudi nagradno žrebanje dobitnikov nagrad. V nagradno žrebanje so bili uvrščeni vsi, ki so sodelovali pri izpolnjevanju ankete o prometu v občini Jesenice, ki smo jo za potrebe priprave celostne prometne strategije izvedli v letu 2016. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, vsem sodelujočim v anketi pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za sodelovanje.

S Splošne bolnišnice Jesenice sporočajo, da bodo v sklopu dogodkov ob Evropskem dnevu žil 2017 (ki je bil 18. 3.) v petek, 24. 3. 2017 od 8.00 do 12.00 pod geslom "Nič več amputacij" v avli Splošne bolnišnice Jesenice (stavba A, B) izvajali izobraževalne in preventivne dejavnosti.

V sklopu dogodka bodo odgovarjali na vprašanja vseh zainteresiranih iz naslova arterijskih bolezni in sladkorne bolezni, izvajali bodo meritve krvnega sladkorja in krvnega tlaka.
 
Barbara Zupančič, dr. med., bo imela ob 10. uri v zdravstveno vzgojnem prostoru v prvem nadstropju bolnišnice tudi predavanje o periferni arterijski okluznivni bolezni.

Vabimo vas, da se udeležite dogodka v čimvečjem številu, saj bomo le tako uspešni v duhu letošnjega gesla.
 
Vljudno vabljeni!

Irena Micco, univ. dipl. soc.
predstavnica za odnose z javnostmi
Splošna bolnišnica Jesenice

V torek, 28. 3. 2017, bo delegacija Državnega sveta Republike Slovenije pod vodstvom predsednika Mitje Bervarja obiskala občino Jesenice.

V pogovorih z gostiteljem, županom Tomažem Tomom Mencingerjem in sodelavci, se bodo predstavniki Državnega sveta seznanili z aktualnimi razmerami v občini ter možnostmi sodelovanja.

Po pogovorih na Občini Jesenice bodo obiskali podjetje Sumida Slovenija d.o.o. in Splošno bolnišnico Jesenice. Predstavniki Državnega sveta bodo nato sodelovali v pogovorni oddaji na Radiu Triglav. 

  • Ko praznujejo Jesenice
  • Praznični tek
  • Simfonični orkester obljublja poslastico
  • Kramarija – postaja ponovne uporabe
  • Trideset let Jeklarne 2
  • Vandali na Rdečem mostu in Plavžu
  • Med plavanjem ponavlja snov za šolo
  • Pozor! Hudobe na delu!

Občina Jesenice objavlja na podlagi Odloka o sofinanciranju prireditev za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ter tradicionalnih prireditev in obletnic delovanja društev v občini Jesenice (Ur. list RS, št. 6/2017) ter 9. člena Odloka o proračunu občine Jesenice za leto 2017 (Ur. list RS, št. 80/2016)

RAZPIS

ZA DODELITEV SREDSTEV ZA PRIREDITVE ZA OHRANJANJE TRADICIJ NOV IN OSAMOSVOJITVENE VOJNE ZA SLOVENIJO TER TRADICIONALNIH PRIREDITEV IN OKROGLIH OBLETNIC  DELOVANJA DRUŠTEV V OBČINI JESENICE v letu 2017

 

I. NAROČNIK

Sredstva dodeljuje Občina Jesenice, C. železarjev 6, 4270 Jesenice.

II. PREDMET JAVNEGA RAZPISA

Nepovratna sredstva so namenjena za sofinanciranje:

  • prireditev oz. dogodkov za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo,
  • prireditev ob praznovanju okroglih obletnic delovanja društev in neprofitnih organizacij (10, 20, 30, 40, 50,… let) v občini Jesenice ter tradicionalnih prireditev, ki se izvajajo najmanj 25 let zaporedoma in je po njih občina Jesenice prepoznavna širši javnosti.

III. SKUPNA VIŠINA SREDSTEV

Višina razpisanih sredstev za leto 2017 znaša:

  • pod točko a) 2.500 €,
  • pod točko b) 7.000 €.

IV. POGOJI ZA KANDIDIRANJE NA JAVNEM RAZPISU

Na javni razpis se lahko prijavijo:

  • društva in druge neprofitne organizacije, ki imajo sedež na območju občine Jesenice.

Prijavitelji morajo izpolnjevati tudi naslednje pogoje:

  • da so registrirani za izvajanje predlagane dejavnosti,
  • da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske možnosti za izvedbo načrtovane aktivnosti,
  • da za prijavljeno prireditev niso prejeli proračunskih sredstev iz drugih razpisov Občine Jesenice,
  • da v preteklih 3-eh letih ob pridobitvi proračunskih sredstev Občine Jesenice niso kršili določil pogodbe o sofinanciranju,
  • imajo do Občine Jesenice izpolnjeneoz. poravnane vse svoje obveznosti.

IV. KRITERIJI ZA DODELITEV SREDSTEV

Delež dodeljenih sredstev iz tega razpisa znaša največ 50 % dejanskih upravičenih stroškov izvedbe prireditve, vendar ne več, kot znaša razlika med skupnimi odhodki in prihodki iz izvenproračunskih virov.

Kriteriji za dodelitev sredstev so:

  1. prepoznavnost in pomen prireditve za občino Jesenice,
  2. preglednost, ekonomičnost in realnost finančne konstrukcije,
  3. dosedanje delo oz. reference,
  4. promocija prireditve oz. projekta,
  5. ciljna skupina obiskovalcev, dostopnost dogodka javnosti.

Upravičeni stroški, ki jih razpis sofinancira, so:

  • najem tehnične in druge prireditvene opreme za izvedbo prireditve (osvetlitev, ozvočenje, projektor),
  • najem druge prireditvene opreme za izvedbo prireditve (stojnice, odri, stoli, ograje, prenosni WC, zabojniki za smeti),
  • stroški oglaševanja prireditve (oglaševanje, izdelava in tisk promocijskega materiala, zakup oglaševalskega prostora…);
  • prevozni stroški (avtobus ipd.),
  • stroški glasbenega, kulturnega, športnega, animacijskega programa, vodenje prireditve idr.,
  • stroški varovanja prireditve in nujne medicinske pomoči, gasilcev,
  • stroški priprave, pospravljanja in čiščenja prireditvenega prostora (komunalne storitve).

Sredstva se lahko namenijo za sofinanciranje prireditev, ki so izvedene v letu 2017. Na promocijskih materialih prireditve mora biti objavljen logotip Občine Jesenice ter pri vseh promocijskih aktivnostih navedeno, da prireditev sofinancira Občina Jesenice.

V. OBDOBJE, V KATEREM MORAJO BITI PORABLJENA DODELJENA SREDSTVA

Dodeljena sredstva Občine Jesenice morajo biti porabljena v letu 2017.

VI. OBLIKA, ROK IN NAČIN ODDAJE PRIJAV

Vloge za sofinanciranje prireditev oz. projektov morajo biti izdelane izključno na pripravljenih obrazcih, ki jih zainteresirani lahko dobijo na spletni strani Občine Jesenice www.jesenice.si, v Kabinetu župana občine Jesenice, C. železarjev 6 oz. zanje zaprosijo na tel. št. 5869-231. Rok za oddajo vloge je 21/4-2017. Šteje se, da je vloga pravočasna, če je oddana zadnji dan roka na pošti priporočeno ali oddana osebno v sprejemni pisarni občine.

Prijave se oddajo na naslov Občina Jesenice, Kabinet župana, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

Vloge morajo biti oddane v zaprti ovojnici, na kateri mora biti vidna oznaka: “Za javni razpis –prireditve – ne odpiraj«  in na zadnji strani polni naslov pošiljatelja.

Odpirajo se samo v roku dostavljene, pravilno opremljene in označene kuverte. Odpiranje vodi Komisija za vodenje postopka izvedbe javnega razpisa. Odpiranje ne bo javno. Nepravilno opremljene in nepravočasno vložene vloge se zavržejo.

Komisija v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje vlog, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo. Nepopolne vloge, ki jih vlagatelj na podlagi poziva v določenem roku ne dopolni, se zavržejo.

VII. POSTOPEK OBRAVNAVANJA VLOG

Komisija za vodenje postopka izvedbe javnega razpisa pripravi predlog za dodelitev sredstev najkasneje en mesec od roka za oddajo vlog. Sklep o sofinanciranju izda na prvi stopnji pristojni organ občinske uprave. Na podlagi sklepov se sklene pogodba med prejemnikom sredstev in Občino Jesenice.

Odobrena sredstva bodo izvajalcem nakazana po predložitvi končnega poročila z vsemi zahtevanimi prilogami in v skladu z določili pogodbe o sofinanciranju. Poročilo mora biti oddano do 30. oktobra 2017 oz. v skladu s pogodbo.

Javni razpis je objavljen na podlagi Odloka o sofinanciranju prireditev za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ter tradicionalnih prireditev in obletnic delovanja društev v občini Jesenice (Ur. list RS, št. 6/2017), ki se uporablja tudi v primeru nejasnosti v besedilu tega razpisa.

VIII. DODATNE  INFORMACIJE

Natančnejše podatke o tem razpisu lahko zainteresirani dobijo v Kabinetu župana osebno v času uradnih ur, po telefonu št. 5869-231 oz. preko elektronske pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Številka: 410-5/2017

Ž U P A N:
Tomaž Tom Mencinger
 

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave