Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila, razpisi in objave

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Izgradnjo komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev - 1. faza.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 20.12.2017 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v sredo, 20.12.2017, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

 

S spoštovanjem!

 

 

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

Na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS št. 86/2010 in spremembe) ter Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), Občina Jesenice objavlja naslednjo:

 

N A M E R O

o sklenitvi neposredne pogodbe o brezplačnem prenosu premičnega premoženja

 

  1. Občina Jesenice objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe o brezplačnem prenosu rabljenih premičnin, ki so namenjene obratovanju žičnice Španov vrh, na lastnike žičniške naprave ter pripadajočih objektov in naprav žičnice, Športni center Španov vrh d.o.o., Spodnji Plavž 24 E, 4270 Jesenice.
  2. Premično premoženje države se lahko na podlagi 3. točke 35. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS št. 86/2010 in spremembe) brezplačno prenese z neposredno pogodbo na drugo osebo, če je njegova knjigovodska vrednost nič in je izločeno iz uporabe, ter bi bili stroški uničenja višji od pričakovane kupnine.
  3. Prvi odstavek 40. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), določa, da se namera o sklenitvi neposredne pogodbe objavi na spletni strani upravljavca najmanj 15 dni pred nameravano sklenitvijo neposredne pogodbe in mora biti objavljena najmanj 15 dni.

 

Številka: 478-63/2017

 

   OBČINA JESENICE
   ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Svet KS Plavž se je 27. novembra 2017 sestal na svoji 20. redni seji. Uvodoma je področni policist g. Miroslav Volmajer prisotne seznanil z varnostno situacijo v KS Plavž, ki bistveno ne odstopa od varnostne situacije v celotni občini. Poudaril je problematiko mirujočega prometa – parkiranja in pogostih vlomov v kleti zgradb. Kljub posameznim kršitvam pa se ugotavlja, da je varnost v naši KS sorazmeroma dobra.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila storitev po postopku naročila male vrednosti za Izdajanje občinskega časopisa »Jeseniške novice« v letih 2018 in 2019, št. 430-43/2017.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega razpisa. Javno naročilo ni razdeljeno na sklope, ponudnik mora podati ponudbo za celotno javno naročilo.

Vrsta in obseg del za Izdajanje občinskega časopisa »Jeseniške novice« v letih 2018 in 2019 je navedena v G. delu te razpisne dokumentacije.

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 11.12.2017 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov naročnika: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v ponedeljek, 11.12.2017, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

 

S spoštovanjem,

 

 

 

Tomaž Tom Mencinger

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  ŽUPAN

Občina Jesenice  je za  promocijo turizma in celotne občine vzpostavila virtualni ogled mesta z okolico. Virtualna predstavitev omogoča  sprehod  in  ogled  najbolj prepoznavnih kulturnih in naravnih znamenitosti kot tudi javnih institucij in zavodov  v občini, ki izvajajo kulturne in športne  in druge programe za občane in obiskovalce Jesenic.  Namen virtualnega ogleda je, da  tudi potencialnim obiskovalcem pokažemo kaj vse  nudijo Jesenice s svojo okolico in ne na zadnje jih bo morda ravno to  prepričalo, da obiščejo naš kraj. Za večjo privlačnost  virtualne panorame bo poskrbljeno v sodelovanju z lokalnimi ponudniki storitev, ki bodo  z nagradnimi igrami prispevali k večji promociji občine Jesenice in celotne ponudbe.

Kaj morate storiti?
V virtualnem sprehodu: Virtualni sprehod skozi Jesenice poiščite simbol občine Jesenice ter hokejskega kluba HDD Jesenice, od tam naprej vas bo pot v nekaj korakih vodila do žrebanja za nagrado, ki jo podarjata občina Jesenice ter HDD Jesenice!
Nagradna igra traja do 10.12.2017, zato ne zamudite izjemne priložnosti.:)

 

Piran – Združenje zgodovinskih mest je na svoji letni skupščini Občino Jesenice še uradno potrdilo za članico. Jesenice so tako postale 15. slovensko mesto v združenju.

S podelitvijo nagrad in diplom ter odprtjem razstave se je zaključil natečaj 6. območne fotografske razstave Šport 2017. Razstavo je odprla podžupanja občine Jesenice Vera Pintar, na ogled pa bo do 20. decembra v fotogaleriji Gledališča Toneta Čufarja Jesenice.

  • Ovacije ob jubileju
  • Center za zdravljenje športnikov
  • Emine sladke kreacije
  • Nočni pogled s Stola
  • Več prostora za večgeneracijski center
  • Zanimiva druženja podeželskih žensk
  • Otroke pospremijo v življenje
  • Tek na Španov vrh odlično uspel

Na podlagi 9. člena Odloka o priznanjih občine Jesenice (Ur. list RS, št. 62/2016) Občina Jesenice objavlja

JAVNO POVABILO ZA PODELITEV PRIZNANJ ŽUPANA OBČINE JESENICE ZA USPEHE V ČASU ŠOLANJA

Ob prazniku občine Jesenice, 20. marca 2018, bo župan občine Jesenice podelil priznanja in nagrade odličnim dijakom srednjih šol, ki so dosegli izjemen uspeh na maturi, in odličnim študentom, ki so zaključili študij s povprečno oceno vseh letnikov študija in diplomske naloge 9,5–10.

Pogoji za dijake:

  • na javno povabilo se lahko javijo dijaki srednjih šol, ki imajo stalno prebivališče v občini Jesenice in so v šolskem letu 2016/2017 dosegli izjemen uspeh na maturi (zlati maturanti),
  • vlogi je treba kot dokazilo priložiti fotokopijo maturitetnega spričevala.

Pogoji za študente:

  • na javno povabilo se lahko javijo študentje, ki imajo stalno prebivališče v občini Jesenice in so v študijskem letu 2016/2017 zaključili študij s povprečno oceno vseh letnikov študija in diplomske naloge 9,5–10,
  • vlogi je treba kot dokazilo priložiti potrdilo o opravljenih izpitih z izračunano povprečno oceno vseh letnikov študija, potrjeno od visokošolske organizacije oz. fakultete, s potrdilom o opravljeni diplomski nalogi, iz katerega je razvidna dosežena ocena diplomskega dela.

Kandidati naj pisne vloge, skupaj s svojimi kontaktnimi podatki in zgoraj navedeno dokumentacijo, posredujejo do petka, 22. 12. 2017, v zaprti ovojnici na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, s pripisom: «PODELITEV PRIZNANJ ZA USPEHE V ČASU ŠOLANJA«.

Dodatne informacije glede razpisa lahko dobite pri Ines Dvoršak na telefonski številki 04 5869 234 ali na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Številka:  094-4/2017

ŽUPAN

Tomaž Tom MENCINGER, l.r.

Številka: 478-67/2017

 

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10, 75/12, 47/13 – ZDU-1G, 50/14, 90/14 – ZDU-1I, 14/15 – ZUUJFO in 76/15) in 40. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16), Občina Jesenice objavlja naslednjo:

N A M E R O

Občina Jesenice, kot  lastnica zemljišča s parc. št. 2003/9 k.o. 2176 Blejska Dobrava, objavlja namero, da bo z gospodarsko družbo ELEKTRO GORENJSKA d.d., Ul. Mirka Vadnova 3a, Kranj, sklenila Prodajno pogodbo za zemljišče s parc. št. 2003/9 k.o. 2176 Blejska Dobrava, za potrebe izgradnje nadomestne transformatorska postaja TP Cokla.

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15. dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Z novo premiero domačega jeseniškega gledališča in Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane Petelinji zajtrk so se zaključili 30. Čufarjevi dnevi. Podelili so tudi priznanja najboljšim predstavam in posameznikom.

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 86/2010 s spremembami) in 1. odstavka 40. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 34/2011 s spremembami), OBČINA JESENICE objavlja naslednjo:

N A M E R O

OBČINA JESENICE, ki je zemljiškoknjižna lastnica nepremičnine z ID znakom:

  • parcela 2175 1602/44,

objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo zgoraj navedene nepremičnine.

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani OBČINE JESENICE.

   OBČINA JESENICE
   ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Številka: 478-107/2016

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 86/2010 s spremembami) in tretjega odstavka 55. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 s spremembami), OBČINA JESENICE objavlja naslednjo

NAMERO O USTANOVITVI SLUŽNOSTNE PRAVICE:

OBČINA JESENICE, ki je zemljiškoknjižna lastnica nepremičnin z ID znakom:

  • parcela 2175 182/1,
  • parcela 2175 182/8 in
  • parcela 2175 182/9,

objavlja namero, da bo z družbo ELEKTRO GORENJSKA, d.d iz Kranja sklenila pogodbo o ustanovitvi neprave stvarne služnostne pravice za potrebe dostopa, vgradnje, obnove in vzdrževanja nizkonapetostnega elektro kablovoda na zgoraj navedenih nepremičninah, zaradi oskrbe večstanovanjske stavbe na naslovu Cesta maršala Tita 102, 4270 Jesenice.

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani OBČINE JESENICE.

                                                                                                 OBČINA JESENICE
                                                                                                            Župan
                                                                                          TOMAŽ TOM MENCINGER

Številka:        478-41/2017

Preteklo sredo, 15. novembra, na prvi dan, ko morajo biti vsa vozila že opremljena s predpisano zimsko opremo, je na Petrolovem bencinskem servisu nasproti jeseniške občinske stavbe potekala akcija »Pripravljeni v zimo«, namenjena voznikom osebnih avtomobilov. Akcijo vsako leto organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice (na kratko SPV Jesenice), v njej pa sodelujejo tudi Petrol d.o.o., podjetje JUNIK-M d.o.o., Policijska postaja Jesenice in Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica.

V sklopu akcije je bilo v treh urah pregledanih več kot tristo vozil, za večino katerih so predstavniki SPV Jesenice, skupaj z ostalimi sodelujočimi, ugotovili, da so odlično pripravljeni na zimske razmere. Le pri štirih vozilih je bilo ugotovljeno, da imajo tako obrabljene pnevmatike, da so neprimerne za vožnjo pozimi, šest vozil pa je imelo pogojno primerne pnevmatike, torej takšne, ki so zelo stare in ne nudijo več takšne oprijemljivosti, ki naj bi jo zimska pnevmatika nudila. Petnajst voznikov je imelo v svojih avtomobilih hladilno tekočino, ki ni bila primerna za zimske razmere, zato so jim pregledovalci svetovali, naj hladilni tekočini čim prej dotočijo protizmrzalno sredstvo, dva voznika pa hladilne tekočine v avtu sploh nista imela.

Vsi udeleženci akcije so od SPV-ja prejeli en liter čistilne tekočine, BS Petrol pa je vsem poklonil dišeče smrečice in pisalo. Akcija »Pripravljeni v zimo« se sicer izvaja že od leta 2011 dalje, razveseljuje pa dejstvo, da je vsako leto bolje obiskana in pozitivno sprejeta.

Vsem udeležencem akcije se zahvaljujemo za obisk!

V petek, ob dnevu slovenske hrane, je že sedmič zapored potekal vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, v katerega se, poleg različnih organizacij, vključujejo predvsem šole in vrtci, ki ta dan za zajtrk ponudijo hrano iz lokalnega okolja. Na povabilo Osnovne šole Koroška Bela in Vrtca Jesenice – enota Blejska Dobrava sta se tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležila tudi podžupana občine Jesenice Vera Pintar in Miha Rebolj. Podžupanja je tako obiskala otroke iz vrtca na Blejski Dobravi, podžupan pa je zajtrkoval skupaj z učenci in ravnateljico Osnovne šole Koroška Bela. S tem se je Občina Jesenice tudi letos simbolno vključila v projekt, ki ga sicer podpre vsako leto že od njegovega začetka.  

Namen projekta, ki se je začel leta 2011 na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih, ter o racionalnem ravnanju z emabalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti. Projekt poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v njem pa kot partnerji sodelujejo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Čebelarska zveza Slovenije in številni drugi.

 

 

 

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave