Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila, razpisi in objave

Sklic seje Občinskega sveta sklica 2014 - 2018

8.1  Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 1. dopolnitev Načrta pridobivanja nepremičnega premoženja v last Občine Jesenice za leto 2016

8.2  Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 2. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2016

8.3  Predlog Poročila o realizaciji Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem:
       Načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2015 in Načrt pridobivanja nepremičnega premoženja v last Občine Jesenice za leto 2015

8.4  Predlog Poročila o realizaciji Načrta ravnanja s premičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2015 

 

Od drugega do devetega aprila bo na Jesenicah na ogled največji kos meteorita, ki nosi ime Jesenice in ki je na Mežaklo padel devetega aprila 2009.

Devetega aprila 2009 ob treh zjutraj je nekatere prebivalce avstrijske Koroške in zgornjesavske doline predramilo strašljivo bobnenje. Gasilci, ki so ob tej zgodnji uri dežurali nad Jesenicami, so na nebu opazili svetlo sled, ki se je pojavila nad Karavankami in se izgubila nad Mežaklo ... Sedemnajstega maja je Jožef Pretnar, domačin iz Spodnjih Gorij, med vzpenjanjem na Planski vrh na Mežakli naenkrat zagledal kamen, ki je bil drugačen od drugih. Rekel si je: To je meteorit! Okoli njega je bilo še več enakih kosov, Pretnar je vzel trinajst največjih ... Konec avgusta je še en kos istega meteorita našel Danijel Repe ... Takole je opisan padec in najdba meteorita v knjigi Evolucija Zemlje in geološke značilnosti Slovenije. Meteorit, ki je dobil ime Jesenice, so po zaključenih raziskavah, ki so potrdile, da gre za 4,6 milijarde let star hondrit, shranili v Prirodoslovnem muzeju Slovenije v Ljubljani. Ob prvi obletnici padca so meteorit predstavili tudi na Jesenicah, vse odtlej pa je ta najdba iz vesolja kar nekako pozabljena. Da bi ponovno vzbudili zanimanje javnosti in da bi Jesenice postale bolj znane kot občina, na katero je padel meteorit, so se v Društvu za razvoj turizma Jesenice odločili, da bodo meteorit znova razstavili na Jesenicah. Dan meteorita bo potekal v soboto, 2. aprila, ko bo v avli kina Železar razstavljen največji kos, ki tehta 996,8 grama. Na svoj račun bodo prišli tudi navdušenci nad znanstveno fantastiko, saj bodo potekale delavnice in predavanja o znanosti in fantastiki, na obisk prihajajo liki iz Gospodarja prstanov, izbirali bodo najboljši fantastični kostum. V sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije pa se bo dogajanje raztegnilo v celotedenski festival oziroma Tretji teden astronomije v Sloveniji, ki bo trajal vse do 9. aprila v Prireditvenem centru Jesenice (v preddverju in v Kinu Železar). Na ogled bo razstava o vesolju, svetlobi iz vesolja, meteoritih, posebna zanimivost bodo vesoljska tehtnica in žoge velikanke, v tednu dni pa se bodo zvrstila tudi številna zanimiva predavanja, javna opazovanja sonca, Astronomsko društvo Nova z Jesenic bo obiskovalce učilo uporabe teleskopa ... Kot je v imenu organizatorjev dejal Andraž Sodja iz Društva za razvoj turizma Jesenice, je bilo meteoritu ob padcu namenjene veliko pozornosti, zadnja leta pa je kar nekoliko pozabljen. "Imamo enega redkih meteoritov na svetu, padec meteorja je izjemen astronomski dogodek, zato je to velika priložnost za Jesenice, da razvijemo turistični produkt na temo meteorita in privabimo čim več obiskovalcev. Upamo, da bo prireditev postala tradicionalna." Prireditev sofinancira Občina Jesenice.
 

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo skupaj s sodelavci v sredo, 6. 4. 2016, poslovala v občini Jesenice. Pogovori bodo potekali v prostorih Občine Jesenice, natančneje v konferenčni in sejni sobi.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh človekovih pravic Republike Slovenije približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec varuhinja s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in jim lahko Varuha pomaga.

Za pogovor se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 080 15 30 najkasneje do torka, 5. 4. 2016, do 12. ure. Vsak prijavljeni bo imel pol ure časa, da varuhinji ali njenim sodelavcem predstavi svoje težave ali se pogovori o že znanih težavah, ki jih je s pobudo zaupal Varuhu.

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS št. 86/2010 in spremembe) in 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), župan Občine Jesenice objavlja naslednjo:

NAMERO

Občina Jesenice bo, na podlagi metode neposredne pogodbe, z zainteresiranimi občani, sklenila Zakupne pogodbe za vrtove, ki so urejeni na zemljiščih s parc.št. 158/3, 165/1, 166/1, 182/1, 211/1, 519, 522/9 k.o. Jesenice in na zemljišču s parc. št. 543/47 k.o. Podmežakla.

Pogodbe se bodo sklepale na sedežu Krajevne skupnosti Plavž in sicer po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.


 

Župan občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS št. 86/2010 in spremembe) in 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), župan Občine Jesenice objavlja naslednjo:

NAMERO

Občina Jesenice bo, na podlagi metode neposredne pogodbe, z zainteresiranimi občani, sklenila Zakupne pogodbe za vrtove, ki so urejeni na zemljiščih s parc.št. 1644, 1652, 1921, 1968, 1971, 1603/21, 1603/3, 1603/22, 1603/8, 1678/9, 1678/10, 1855, 1869/1, 1900/3, 1901/4, 1911/3, 2046/13, 2051/2, 2052/2, 2053/2, 2054/2, 2055/2, 2056/2, 2057/2, vse k.o. Jesenice in parc. št. 416/4, k.o. Koroška Bela.

Pogodbe se bodo sklepale na sedežu Krajevne skupnosti Slovenski Javornik-Koroška Bela in sicer po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.


Župan občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 86/2010 in spremembe) in 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), župan Občine Jesenice objavlja naslednjo:

NAMERO

Občina Jesenice bo na podlagi metode neposredne pogodbe z zainteresiranimi občani sklenila Zakupno pogodbo za vrt, ki je urejen na zemljišču s parc. št. 1410, k.o. Jesenice, Zakupno pogodbo za vrt, ki je urejen na zemljišču s parc. št. 1331/0, k.o. Jesenice in Zakupno pogodbo za vrt, ki je urejen na zemljišču s parc. št. 271/1, k.o. Prihodi.

Pogodba bo sklenjena na sedežu krajevne skupnosti Sava in sicer po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

Župan občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger

 POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

 

Na podlagi 25. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-2 (Uradni list RS, št. 12/2013 UPB5 in spremembe), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradnje po odprtem postopku za Rekonstrukcijo dovozne ceste na deponijo Mala Mežakla od km 3+650 do 4+350.

 

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

 

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

 

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 21.04.2016 najkasneje do 10.00 ure.

 

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

 

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

 

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

 

ODPIRANJE PONUDB

 

Javno odpiranje ponudb bo v ČETRTEK 21.04.2016, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

 

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

 

 

S spoštovanjem!

 

Tomaž Tom Mencinger
                ŽUPAN

 

Spoštovani občani in občanke ter ostali bralci spletne strani,

želimo vam mirne in prijetne velikonočne praznike v krogu svojih najbližnjih.

 

Župan Tomaž Tom Mencinger

s podžupanoma Miho Reboljem in Vero Pintar ter ostalimi sodelavci

Vsi dobro vemo, da smo predstavniki vrste Homo sapiens, kar v prevodu pomeni pameten, misleči človek. Homo ambulantus v prevodu pomeni hodeči človek, torej vrsta, ki je v današnjem svetu precej ogrožena. Vedno več nas je takih, ki vsakdanjih opravkov ne opravimo peš, ampak se po navadi (oz. »po razvadi«) usedemo v svoj avto in se odpeljemo. Da bomo hitreje nazaj …

Občina Jesenice objavlja na podlagi 9. člena Odloka o proračunu občine Jesenice za leto 2016 (Ur. list RS, št. 104/2015)

RAZPIS
ZA DODELITEV SREDSTEV ZA PRIREDITVE ZA OHRANJANJE TRADICIJ NOV IN OSAMOSVOJITVENE VOJNE ZA SLOVENIJO TER OKROGLIH OBLETNIC DELOVANJA DRUŠTEV IN NEPROFITNIH ORGANIZACIJ V OBČINI JESENICE V LETU 2016

I. NAROČNIK

Sredstva dodeljuje Občina Jesenice, C. železarjev 6, 4270 Jesenice.

II. PREDMET JAVNEGA RAZPISA

Nepovratna sredstva so namenjena za sofinanciranje:

  1. prireditev oz. dogodkov za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo,
  2. prireditev ob praznovanju okroglih obletnic delovanja društev in neprofitnih organizacij (10, 20, 30, 40, 50,… let) v občini Jesenice.

III. SKUPNA VIŠINA SREDSTEV

Višina razpisanih sredstev za leto 2016 znaša:

  • pod točko a) 2.500 €,
  • pod točko b) 7.000 €.

IV. POGOJI ZA KANDIDIRANJE NA JAVNEM RAZPISU

Na javni razpis se lahko prijavijo:

  • društva in druge neprofitne organizacije, ki imajo sedež na območju občine Jesenice.

Prijavitelji morajo izpolnjevati tudi naslednje pogoje:

  • da so registrirani za izvajanje predlagane dejavnosti,
  • da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske možnosti za izvedbo načrtovane aktivnosti,
  • da za prijavljeno prireditev niso prejeli proračunskih sredstev iz drugih razpisov Občine Jesenice,
  • da v preteklih 5-ih letih ob pridobitvi proračunskih sredstev Občine Jesenice niso kršili določil pogodbe o sofinanciranju,
  • imajo do Občine Jesenice izpolnjene oz. poravnane vse svoje obveznosti.

IV. KRITERIJI ZA DODELITEV SREDSTEV

Delež dodeljenih sredstev iz tega razpisa znaša največ 50 % dejanskih upravičenih stroškov izvedbe prireditve, vendar ne več, kot znaša razlika med skupnimi odhodki in prihodki iz izvenproračunskih virov.

Kriteriji za dodelitev sredstev so:

  1. pomen prireditve za občino Jesenice,
  2. preglednost, ekonomičnost in realnost finančne konstrukcije,
  3. dosedanje delo oz. reference,
  4. promocija prireditve oz. projekta,
  5. ciljna skupina obiskovalcev.
Upravičeni stroški, ki jih razpis sofinancira, so:

  • najem tehnične in druge prireditvene opreme za izvedbo prireditve;
  • stroški oglaševanja prireditve (oglaševanje, izdelava in tisk promocijskega materiala, zakup oglaševalskega prostora…);
  • prevozni stroški,
  • stroški glasbenega, kulturnega, športnega, animacijskega programa,
  • stroški varovanja prireditve in nujne medicinske pomoči.

Sredstva se lahko namenijo za sofinanciranje prireditev, ki so izvedene v letu 2016.

V. OBDOBJE, V KATEREM MORAJO BITI PORABLJENA DODELJENA SREDSTVA

Dodeljena sredstva Občine Jesenice morajo biti porabljena v letu 2016.

VI. OBLIKA, ROK IN NAČIN ODDAJE PRIJAV

Vloge za sofinanciranje prireditev oz. projektov morajo biti izdelane izključno na pripravljenih obrazcih, ki jih zainteresirani lahko dobijo na spletni strani Občine Jesenice www.jesenice.si, v Kabinetu župana občine Jesenice, C. železarjev 6 oz. zanje zaprosijo na tel. št. 5869-231. Rok za oddajo vloge je 29/4-2016. Šteje se, da je vloga pravočasna, če je oddana zadnji dan roka na pošti priporočeno ali oddana osebno v sprejemni pisarni občine.

Prijave se oddajo na naslov Občina Jesenice, Kabinet župana, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

Vloge morajo biti oddane v zaprti ovojnici, na kateri mora biti vidna oznaka: “Za javni razpis –prireditve – ne odpiraj« in na zadnji strani polni naslov pošiljatelja.

Odpirajo se samo v roku dostavljene, pravilno opremljene in označene kuverte. Odpiranje vodi Komisija za vodenje postopka izvedbe javnega razpisa. Odpiranje ne bo javno. Nepravilno opremljene in nepravočasno vložene vloge se zavržejo.

Komisija v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje vlog, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo. Nepopolne vloge, ki jih vlagatelj na podlagi poziva v določenem roku ne dopolni, se zavržejo.

VII. POSTOPEK OBRAVNAVANJA VLOG

Komisija za vodenje postopka izvedbe javnega razpisa pripravi predlog za dodelitev sredstev najkasneje en mesec od roka za oddajo vlog. Sklep o sofinanciranju izda direktor občinske uprave. Na podlagi sklepov se sklene pogodba med prejemnikom sredstev in Občino Jesenice.

Odobrena sredstva bodo izvajalcem nakazana po predložitvi končnega poročila z vsemi zahtevanimi prilogami in v skladu z določili pogodbe o sofinanciranju. Poročilo mora biti oddano do 30. novembra 2016 oz. v skladu s pogodbo.

VIII. DODATNE INFORMACIJE

Natančnejše podatke o tem razpisu lahko zainteresirani dobijo v Kabinetu župana osebno v času uradnih ur, po telefonu št. 5869-231 oz. preko elektronske pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Številka: 410-8/2016

Ž U P A N:
Tomaž Tom Mencinger

  • Kulturna, ponosna, lepša občina
  • Varuhinja bo šestega aprila na Jesenicah
  • Dragoceni spomini na čase, ki jih ni več
  • Kruh, narejen s srcem
  • Odprli prečno povezavo
  • Po ulicah železarskega mesta
  • Pletenica kot potica
  • ...

Projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je bil včeraj predstavljen na dveh pomembnih dogodkih, tudi v luči gospodarskega razvoja in spodbujanja podjetništva.

Krajevna skupnost Plavž z različnimi dejavnostmi in delavnicami skrbi za aktivnost in zdravje svojih krajanov. Tako so včeraj, 23.marca, skupaj z Društvom bolnikov z osteoporozo Jesenice organizirali ultrazvočno merjenje kostne gostote na petnici. Akcija je uspela, saj je bilo pregledanih kar 55 krajanov, ki so tako lahko na enostaven način, brez nepotrebnega čakanja, prejeli želeno informacijo o svojem zdravju.

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur list RS, št. 86/2010 in spremembe) in 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 34/2011 in spremembe), Občina Jesenice objavlja naslednjo

N A M E R O


Občina Jesenice, ki je po stanju Informacijskega sistema eZK Vrhovnega sodišča Republike Slovenije lastnica nepremičnine s parc. št. 96/1 k.o. 2175 – Jesenice (ID 6511287) objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe – Najemna pogodba za najem dela zemljišča s parc. št. 96/1 k.o. 2175 – Jesenice (ID 6511287).

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.



OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger



Številka: 478-85/2010

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

Na podlagi 25. člena Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 12/2013 – UPB5 in spremembe, v nadaljevanju ZJN-2), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradnje po odprtem postopku za Obvozno cesto Lipce - Črna vas, št. 430-10/2016.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 19.04.2016 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v TOREK 19.04.2016, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

S spoštovanjem! 

 

Tomaž Tom Mencinger
                ŽUPAN

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave