Župan občine Jesenice

Avg 2018 17

Županov kotiček 2018/16

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Glede na to, da je Občina Jesenice z Elektro Gorenjska d.d. v dogovoru, da Občina Jesenice prevzame del transformatorske postaje RTP Ukova, se odločitev, da kopališče na Jesenicah ostane na sedanji lokaciji, zdi logična. Hkrati iščemo možnosti za dodatno ogrevanje vode na sončne celice ter pridobitev dodatnih površin za kopalce proti rokometnemu igrišču.  Potrebna je še odločitev glede skakalnega stolpa, ki je ostal edini tovrstni v Sloveniji, zato bo potrebno pristopiti k dogovorom z Olimpijskim komitejem Slovenije, Ministrstvom za šport ter Športno unijo Slovenije za vzdrževanje in sofinanciranje obratovanja le tega.


Jesenice so od nekdaj pomembno prometno in železniško vozlišče,  danes pa je zaradi drugačnih prometnih povezav veliko neuporabljenih tirov in železniških objektov sredi mesta. Ugotavljamo, da bi ob pomoči zasebnega investitorja lahko vzpostavili hostel na tirih, s čimer bi povečali turistično ponudbo Jesenic.


Bili smo seznanjeni, da naj bi se na Mejnem platoju Karavanke razširilo parkirišče za tovornjake. V prometnih konicah in zastojih bo to v pomoč pri umirjanju in usmerjanju prometa. Pri tem si Občina Jesenice prizadeva, da bi se Policijska postaja Jesenice preselila nazaj v mesto, sedanja lokacija na mejnem platoju pa bi bila namenjena policiji za potrebe Gorenjske (prometna policija, vodniki psov, enota za izravnalne ukrepe). Občina Jesenice je še vedno pripravljena ponuditi zemljišče za izgradnjo nove policijske postaje, saj menimo, da gre za pomembno službo, ki sodi v mesto in ne na njegovo obrobje

Prebrano 261 krat Zadnja sprememba Petek, 17. Avgust 2018, 12:13