Župan občine Jesenice

Jun  2018 22

Županov kotiček 2018/14

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V torek, 19. junija, je na Koroški Beli potekala predstavitev izsledkov poročila Geološkega zavoda Slovenije o pobočnih masnih premikih v zaledju Koroške Bele. Strokovnjaki so prisotnim predstavili poročilo, prav tako pa tudi predloge zaščitnih ukrepov. Ministrstvo za okolje in prostor bo v nadaljevanju pripravilo protokol sodelovanja vseh potrebnih deležnikov, predlog predvidenih ukrepov in razdelitev finančnih obveznosti, zaenkrat pa je znano to, da bo morala Občina Jesenice zagotoviti sredstva za izvajanje monitoringa v višini 40.000 €.

Gornjesavski muzej Jesenice je pretekli konec tedna pripravil dogodek, imenovan poletna muzejska noč. V sklopu dogodka je potekalo tudi zadnje javno vodstvo po Železarskem muzeju pred obnovo Ruardove graščine, v kateri se nahaja muzej. Trenutno namreč že poteka selitev predmetov iz Ruardove graščine, ki se bo začela obnavljati v prihodnjih mesecih. Gre za enega naših najpomembnejših kulturnih objektov, katerega obnova je prioriteta Občinskega razvojnega programa na področju kulture. Investicija, vredna čez 2 milijona evrov (od katerih smo uspeli pridobiti sredstva sofinanciranja s strani ministrstva za infrastrukturo v višini 150.000 €), bo zaključena leta 2020. Takrat pa bo končno podoba objekta taka, kakršno si takšna markantna graščina, ki nosi pomembno jeseniško zgodovino, tudi zasluži.

Te dni zaznamuje tudi konec šolskega leta, ki za večino učencev in dijakov pomeni začetek brezskrbnih počitnic. Vsem učencem in dijakom, ki so se skozi celo leto trudili za čim boljši uspeh, tako želim, da bi počitnice kar najbolje izkoristili za sprostitev, druženje in igro ter za vse ostale stvari, ki jih veselijo, a zanje med šolskimi obveznostmi nimajo dovolj časa.

Eno od prijetnih in priljubljenih možnosti preživljanja prostega časa v poletnih mesecih pa na Jesenicah nudi tudi kopališče Ukova. To je prav v teh dneh odprlo svoja vrata, obiskovalce pa k obisku vabi s kar nekaj novostmi in različnimi dogodki, ki se bodo zvrstili čez sezono. Ni pa novost spremenjeni prometni režim, ki ga v času obratovanja uveljavimo na območju kopališča. Tudi letos je namreč vzpostavljen enosmerni promet od kopališča v smeri Ceste maršala Tita, s čimer omogočimo dodatne površine za parkiranje vozil. Ukrep se vsako leto izkaže za zelo koristnega in dobro sprejetega, zato verjamem, da bo tako tudi letos.

Prebrano 317 krat Zadnja sprememba Petek, 22. Junij 2018, 21:51