Župan občine Jesenice

Jun  2018 04

Županov kotiček 2018/13

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Mesec maj je na Jesenicah že tradicionalno mesec, v katerem se zvrsti ogromno število dogodkov z različnih področij, in tako je bilo tudi letos. Poleg tradicionalnega dogodka miss narcis, ki je bil tudi letos odlično organiziran in se ga je udeležilo veliko število obiskovalcev, in dobrodelnega teka Jesenice tečejo, v katerem je tudi letos za dobrodelen namen teklo skoraj 500 tekačev, je bil letošnji maj tudi v znamenju godb in godbene glasbe. Domači Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora je namreč gostil tekmovanje slovenskih godb, ki je na Jesenicah zbralo skoraj 500 godbenikov iz vse Slovenije. Poleg izvrstne organizacije dvodnevnega dogodka, ki jo je pohvalila tudi Zveza slovenskih godb, so naši godbeniki dosegli tudi odlično uvrstitev na samem tekmovanju, saj so za svoj nastop prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo. Pohvala pa je vsekakor prav tisto, kar si, poleg čestitk, res zaslužijo.

V maju je na Jesenicah svoja vrata in sobe odprl tudi nov aparthotel Kazina. V njem je prostora za več kot 50 gostov, s čimer so se nastanitvene kapacitete na Jesenicah še bistveno povečale. Glede na vsako leto večje zabeleženo število turistov, verjamem, da bo tudi ta aparthotel pripomogel k temu, da se bo to število še povečalo in seveda, da se bodo gostje počutili dobrodošlo in prijetno.

V medijih je bilo v preteklih tednih zaslediti kar nekaj objav v zvezi s Splošno bolnišnico Jesenice in potrebo po njeni širitvi. Večkrat je bilo izpostavljeno tudi, da bi se ta morala preseliti na drugo lokacijo, saj naj trenutna ne bi omogočala njene potrebne širitve. S prostorskimi težavami same bolnišnice smo že dlje časa seznanjeni tudi na Občini Jesenice, o njih smo večkrat govorili tudi s predstavniki bolnišnice. Poleg tega, da širitev okrog same bolnišnice omogočajo tudi trenutni občinski prostorski akti, je Občina za namene širitve bolnišnice celo brezplačno ponudila zemljišče v izmeri približno 35.000 m2 v neposredni bližini, odreči pa se je pripravljena tudi komunalnemu prispevku. V neposredni bližini zemljišča potekalo potrebni vodi gospodarske javne infrastruktre, v korist pa mu govori tudi sama lokacija z bližino same avtoceste. Čeprav odločitev o gradnji nove bolnišnice na popolnoma novi lokaciji niti ni logična niti smiselna, predvsem glede na dosedanja vlaganja v samo bolnišnico in v nov urgentni center, smo za namene širitve bolnišnice zemljišče ministrstvu ponudili že lani, vsekakor pa bomo, v kolikor bi se dejansko pokazala možnost kakršnekoli investicije v smislu širitve bolnišnice, pri tem vztrajali tudi nadalje.

Prebrano 673 krat Zadnja sprememba Ponedeljek, 04. Junij 2018, 12:17