Župan občine Jesenice

Apr  2018 19

Županov kotiček 2018/10

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V soboto, 14. aprila, so Jesenice gostile vsakoletno državno prvenstvo iz znanja matematike za učence šol s prilagojenim programom z naslovom Računanje je igra. Organizator prvenstva je vsako leto Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice, zaradi večjih prostorskih kapacitet pa je bilo tudi letos tekmovanje izvedeno v prostorih Osnovne šole Toneta Čufarja. Osnovna šola Poldeta Stražišarja se je tudi letos izjemno potrudila tako s samim gradivom kot z organizacijo dogodka, zato jim za ponovno odlično izpeljano tekmovanje čestitam.

Zaključilo se je tudi državno hokejsko prvenstvo za člane, pri čemer se na Jesenicah lahko veselimo najboljšega možnega rezultata – člani moštva HDD Sij Acroni Jesenice so namreč tudi letos nadvladali ljubljanske nasprotnike in tako ponovno postali državni prvaki. Tako so se tudi člani pridružili svojim mlajšim kolegom iz HD Hidria Jesenice, ki so nedavno osvojili državno hokejsko prvenstvo v kategorijah kadetov in mladincev. Pri tem so jeseniški hokejisti ponovno dokazali, da je hokej doma prav na Jesenicah, za osvojena prva mesta in tudi za dobro hokejsko igro skozi celotno sezono v ostalih kategorijah pa vsem igralcem, trenerjem in ostalim, ki so pripomogli k uspehom te hokejske sezone, iskreno čestitam.

V ponedeljek, 16. aprila je bil na Koroški Beli s strani civilne iniciative za plazove organiziran zbor krajanov. Udeležili smo se ga tudi predstavniki Občine Jesenice, žal pa ni bilo nikogar s strani prav tako vabljenega ministrstva za okolje in prostor. Krajani so na zboru izrazili nezadovoljstvo nad neodzivnostjo ministrstva, pri tem pa smo se z njimi strinjali tudi predstavniki Občine Jesenice, saj se ministrstvo že od februarja ne odzove na naše pozive in urgence s prošnjami po čimprejšnji predstavitvi rezultatov izvedene študije na območju plazu nad Koroško Belo. Ti rezultati so preko medijev delno vseeno prišli v javnost, zato je čimprejšnja predstavitev rezultatov s strani strokovnjakov še toliko bolj nujna, saj bomo šele na podlagi te predstavitve lahko sprejeli nadaljnje ukrepe in postopke.

Na Občini Jesenice pričenjamo s pripravo proračuna za leto 2019. Letos ga bomo namreč morali zaradi lokalnih volitev, ki so predvidene šele tretjo nedeljo v novembru, v obravnavo Občinskemu svetu predložiti že prej kot običajno. Prva obravnava le-tega je zato predvidena na junijski seji Občinskega sveta občine Jesenice, druga pa septembra. Tako smo pripravljavci proračuna zopet pred izredno težko nalogo, saj je potreb in želja izredno veliko, hkrati se povečujejo tudi zakonske in druge obveznosti občine, razpoložljivega denarja pa je vedno manj. Vseeno se naloge vsako leto lotimo z veliko mero odgovornosti do naše občine, do naših občanov, zato sem prepričan, da nam bo tudi letos uspelo sestaviti in sprejeti tak proračun, ki bo – kolikor nam dana sredstva omogočajo – odseval naš trud v nadaljnji razvoj naše občine.

Kakor smo javnost obvestili že v preteklem tednu, bo v soboto, 21. aprila, na Jesenicah organizirana čistilna akcija. Čistilno akcijo koordinirajo krajevne skupnosti v sodelovanju z Občino Jesenice in podjetjem JEKO d.o.o. Točna zbirna mesta, kjer se ob 9. uri zberejo vsi prostovoljci, so že objavljena tudi na spletni strani Občine Jesenice pod obvestili za javnost. Čistilni akciji se bom pridružil tudi sam, ob tej priložnosti pa občane in občanke vljudno vabim, da se akciji pridružijo tudi oni in tako skupaj poskrbimo, da bo naša občina še bolj čista in urejena.

Prebrano 350 krat Zadnja sprememba Četrtek, 19. April 2018, 14:38