Župan občine Jesenice

Dec  2017 08

Županov kotiček 2017/21

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V četrtek, 30. novembra, sem se udeležil otvoritve prve javne polnilnice za tovorna vozila na utekočinjen zemeljski plin (LNG) v Sloveniji. Polnilnica je locirana v Ljubljani, na Podutiški cesti 99. Uvedba LNG kot pogonskega goriva v tovornem prometu predstavlja odločen korak k zmanjšanju ogličnega odtisa in emisij iz prometa. Polnilnica v Ljubljani je rezultat realizacije evropskega projekta uvajanja goriva LNG v  promet na območju Slovenije  in je ena od šestih polnilnic na Mediteranskem koridorju, in sicer med Barcelono in Ljubljano. LNG polnilnica je slovensko-španski partnerski projekt družb Enos d.d. iz Jesenic, Energetike Ljubljana in Ham Criogenica iz Španije in je sofinanciran s strani EU.
Po krajevnih skupnostih že pripravljajo prednovoletne sprejeme za starejše krajane, ki so vsako leto zelo dobro obiskani. Vse, ki bodo prejeli vabila, vljudno vabim, da se sprejema udeležijo in poveselijo skupaj z ostalimi udeleženci.
Ta teden smo tudi na Jesenicah prižgali novoletne lučke. Letos bo dodatno osvetljena še Cesta železarjev, natančneje stavbi Upravne enote Jesenice ter Območne obrtno-podjetniške zbornice Jesenice ter drevored od krožišča pri Upravni enoti Jesenice proti Gimnaziji Jesenice. Prednovoletni dogodki, ki bodo letos organizirani s strani Zavoda za šport Jesenice, se bodo letos odvijali v celoti na Trgu Toneta Čufarja, začeli pa se bodo v petek, 29. decembra ob 16,00. Občani bodo lahko obiskali stojnice z bogato ponudbo, se udeležili sprevoda jeseniških športnikov z lučkami, otroke bo obiskal Dedek mraz, v nedeljo pa bo vstop v novo leto pospremljen z Aleksom Volaskom, Mašo Cilenšek in Glasbeno mineštro. Vabljeni v čimvečjem številu.

Prebrano 545 krat Zadnja sprememba Sobota, 09. December 2017, 19:11