Natisni to stran
Nov  2017 23

Županov kotiček 2017/20

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V ponedeljek so se zaključili že 30. Čufarjevi dnevi. Gre za večdnevni festival ljubiteljskih gledališč, ki vsakič postreže z vrhunskimi gledališkimi predstavami in kvalitetno igro. Vesel in ponosen sem, da se vsako leto znova izkaže, da je festival organiziran na izredno visokem nivoju in med kulturnimi dogodki, povezanimi z gledališčem, uživa visok ugled. Organizatorji festivala, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice in v ta namen imenovan odbor za organizacijo Čufarjevih dni, si za uspešno organizacijo festivala zaslužijo en izredno velik poklon in čestitke, saj organizacijo festivala – čeprav se to zdi že nemogoče – dvignejo še na višjo raven.

Tudi sicer je kulturno področje na Jesenicah izredno kvalitetno in razvejano, na kar smo lahko zelo ponosni. Številna kulturna društva in organizacije skrbijo za različne dogodke, hkrati pa prejemajo številne nagrade. Tudi število različnih kulturnih festivalov se v zadnjih letih povečuje – že »tradicionalnim« Čufarjevim dnevom in Kulturni mavrici so se pridružili tudi novi, prav vsi organizatorji pa si za organizacijo, voljo in trud zaslužijo pohvalo in čestitke.

Na Hrušici se počasi zaključujejo dela na krožišču. Minuli konec tedna so tako na območje krožišča položili že fini asfalt, nadaljujejo pa z deli na kolesarski stezi in na pločnikih. Rok za dokončanje del je januar 2018. V zadnjem času se pojavlja precej bojazni in očitkov, da je krožišče preozko in zato – predvsem za avtobuse in tovornjake – ne bo funkcionalno. S to bojaznijo smo se obrnili na projektanta, ki pa nam je zagotovil, da so praktično vsi elementi krožišča (premer, zavijalni radij, širina voznega pasu itd.) nad minimalnimi standardi. Ob tem velja opozoriti, da mora voznik pri vožnji uporabljati tudi pas granitnih kock v krožišču, ki je namenjen ravno vožnji vlačilcev, teh hkrati hitrost omejiti na minimum, saj je krožno križišče namenjeno tudi umirjanju prometa. Verjamem, da bo prilagoditev vožnje skozi krožišče za nekatere voznike sprva predstavljala manjši izziv, vendar sem prepričan, da večjih težav ne bo in se bomo na novo pridobitev vsi hitro navadili.

V prejšnjem tednu je bila izvedena tudi primopredaja demontažne tribune ob nogometnem igrišču v Športnem parku Podmežakla. Skupaj z Zavodom za šport Jesenice je bila sprejeta odločitev, da ga bomo uradno predali namenu na prvi spomladanski nogometni tekmi v Športnem parku Podmežakla.  

Prebrano 794 krat Zadnja sprememba Četrtek, 23. November 2017, 13:59