Župan občine Jesenice

Nov  2017 15

Županov kotiček 2017/19

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Na območju KS Plavž se je zaključila izvedba priključka PGD Jesenice in Kosove graščine na kanalizacijsko omrežje, v kratkem pa se bo v tej krajevni skupnosti začela še izvedba otroškega igrišča Pika med Cesto Cirila Tavčarja in Cesto revolucije. Osnovni elementi igrišča so že v pripravi, z izvajalcem pa smo se uskladili tudi glede varnostnih zahtev, ki jih mora izpolnjevati igrišče. V času gradnje bo občasno prihajalo do motenj parkiranja na posameznih parkiriščih in dostopa do posameznih stanovanjskih stavb, občasno pa bo na gradbiščih povečan hrup. V ta namen se prebivalcem okoliških stavb že vnaprej zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost.

Nadaljujemo tudi z izgradnjo kanalizacijskih (in vzporedno tudi vodovodnih) omrežij na območjih, ki kanalizacije še nimajo, a jih je potrebno zagotoviti. Tik pred začetkom je tako druga faza izgradnje kanalizacije na območju Trebeža, v teh dneh pa smo na pristojni organ vložili tudi vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo kanalizacijskega omrežja na Industrijski ulici in na Cesti bratov Stražišarjev.

Poleg občinskih investicij pa se na območju občine Jesenice nadaljujejo tudi državne. Obnova magistralne ceste R2 skozi Jesenice je na odseku Hrušica–Splošna bolnišnica Jesenice praktično končana, sledi še izgradnja pločnika, prav tako se dela že izvajajo tudi na Koroški Beli. V sklepni fazi je tudi izgradnja krožišča na Hrušici. Za ta konec tedna izvajalec načrtuje asfaltiranje krožišča, zato se predvideva popolna zapora ceste na odseku od avtocestnega uvoza/izvoza na Hrušici do Carinsko špedicijskega platoja. Obvoz za prometne udeležence iz smeri Kranjske Gore bo speljan po avtocesti A2, za prometne udeležence iz in v smeri Hrušice pa čez Kopavnik (semaforizirano enosmerno), v tem času pa vse uporabnike predmetne ceste prosimo za razumevanje. Odsek, ki občane in občanke najbrž najbolj zanima, pa je odsek magistralne ceste R2 od Splošne bolnišnice Jesenice do Zdravstvenega doma Jesenice. Še z večjim veseljem zato sporočam, da je tudi za obnovo tega odseka sklican že operativni sestanek in se bo tudi obnova tega odseka začela zelo v kratkem.

V preteklih dneh smo prejeli vabilo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) k sodelovanju v projektu Slovenska bakla. Namen projekta je v Slovenijo pripeljati pravi olimpijski duh v sklopu priprav na Zimske olimpijske igre v PyongChangu 2018. Glede na tradicionalno nošenje olimpijske bakle po vsem svetu so se namreč pri OKS-ZŠZ odločili, da bodo tudi po izbranih slovenskih krajih nosili slovensko baklo. K projektu so, kot enega izmed izbranih slovenskih krajev, povabili tudi Jesenice, in sicer zaradi dejstva, da ima občina Jesenice status občine z visokim deležem športno aktivnega prebivalstva, z bogato športno zgodovino in z veliko uspešnimi (predvsem zimskimi) olimpijci. Koordinacijo skupnega sodelovanja bo prevzela jeseniška regijska pisarna OKS-ZŠZ, o vseh aktivnostih in točnem terminu pa bomo javnost seveda ustrezno obvestili.

Prebrano 657 krat Zadnja sprememba Četrtek, 16. November 2017, 12:33