Župan občine Jesenice

Nov  2017 03

Županov kotiček 2017/18

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Pretekli teden se je dokončno zaključila prodaja smučišča Španov vrh njegovemu kupcu, podjetju Športni center Španov vrh, ki je Občini Jesenice nakazalo še preostalo kupnino in tako v celoti poravnalo obveznosti z naslova nakupa. Naslednji korak je primopredaja premoženja, o točnem terminu le-te pa se bomo s kupcem še dogovorili. Občina Jesenice se je za prodajo smučišča odločila, ker v ključnih strateških dokumentih, pri sprejetju katerih je poleg strokovnih sodelavcev in članov Občinskega sveta sodelovala tudi ostala zainteresirana javnost, nadaljnja vlaganja v žičnico niso bila opredeljena, obenem pa se je pojavil zasebni interes za nakup žičnice, ki mu je Občina Jesenice prisluhnila in žičnico prodala. Zainteresirani investitorji so izrazili željo in pripravljenost na zagon žičnice in njeno nadaljnje obratovanje ter razvoj dodatnih programov na območju Planine pod Golico, pri tem pa jim želimo vso srečo ter čim bolj uspešno poslovanje.

Pretekli teden se je začela tudi postavitev demontažnih pomožnih tribun ob glavnem nogometnem igrišču v Športnem parku Podmežakla. Na tribunah je skupaj 285 sedežev, vrednost investicije pa znaša skoraj 50.000 evrov. Od tega nam je uspelo pridobiti sofinanciranje s strani Fundacije za šport v višini skoraj 15.000 evrov, ostala sredstva pa so bila zagotovljena v okviru občinskega proračuna. Uradno predajo tribune svojemu namenu načrtujemo še v tem mesecu.

Ob koncu oktobra smo prejeli še eno dobro novico s strani države. Vlada je namreč na svoji zadnji seji sprejela sklep p prenosu lastništva dela zemljišč ob Srednji šoli Jesenice s Stanovanjskega sklada RS na državo. To dejanje je bilo zadnji pogoj za začetek težko pričakovane obnove šole. Po informacijah ministrstva naj bi že v tem tednu, med krompirjevimi počitnicami, izvedli raziskave konstrukcije stavbe, s čimer bodo pridobili podatke o statični in potresni varnosti objekta, začela pa se bo tudi izdelava podlag za izvedbo arhitekturnega natečaja za dozidavo, rekonstrukcijo in prenovo šole. Po dolgih letih truda, dogovorov in usklajevanja med občino, šolo, ministrstvom in lastniki zemljišč gre torej za res enkratno novico, ki bo, čeprav ne že jutri, vodila v lepšo, varnejšo in v vseh pogledih za izobraževanje primernejšo šolo.

Prebrano 654 krat Zadnja sprememba Petek, 03. November 2017, 13:49