Župan občine Jesenice

Sep  2017 14

Županov kotiček 2017/15

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Občane in občanke z velikim veseljem obveščam, da se je začela ena največjih in najbolj potrebnih investicij v cestno infrastrukturo, to je obnova magistralne ceste R2 skozi Jesenice. Poleg gradnje krožišča na Hrušici se je namreč začela tudi obnova ceste na odseku Hrušica–Splošna bolnišnica Jesenice, v sklopu katere bo zgrajen tudi pločnik in tako tudi pešcem omogočil varno pot na tem odseku. Hkrati bosta obnovljena še dva odseka ceste, in sicer od restavracije Turist do bencinske črpalke Petrol na Koroški Beli ter od bolnišnice do zdravstvenega doma. Prav obnovo slednjega odseka občani najbolj nestrpno pričakujejo, zato me veseli dejstvo, da se bo po informacijah investitorja, Direkcije RS za infrastrukturo, tudi ta del obnove začne kmalu, predvidoma že v naslednjem mesecu. Veseli me, da smo končno dosegli dogovor z državo o začetku več kot potrebne investicije, hkrati pa upam in si želim, da bi bila ta v čim krajšem času dokončana v celoti in v zadovoljstvo vseh občanov. Pri tem se občanom že vnaprej zahvaljujem za njihovo strpnost in potrpežljivost v času obnove.

V teku pa je še ena od pomembnih investicij, to je nadaljevanje energetske sanacije OŠ Toneta Čufarja, v sklopu katere bo izvajalec zamenjal streho, naslednje leto pa še fasado. Po tem, ko so se končno uredila razmerja med izvajalcem in podizvajalcem in je ta konec avgusta začel z deli, je žal nastopilo obdobje izredno slabega vremena, na začetku katerega je zalilo del prostorov, izvajalec pa ni mogel nadaljevati z investicijo. Na pomoč so priskočili celo jeseniški poklicni gasilci s svojo opremo in podjetje KOV z materialom, ki se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem. Ker je takšno vreme napovedano tudi v prihodnjih dneh, bo Občina Jesenice v izogib nadaljnji finančni in materialni škodi morala sprejeti odločitev glede nadaljnjega terminskega plana izvedbe. Ob tem pa se tudi ravnateljici in ostalim zaposlenim na šoli ter vsem staršem zahvaljujem za potrpežljivost.

Prejšnji teden so v podjetju Acroni Jesenice v uporabo predali novo napravo AOD, slovesnosti pa se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Vrednost nove naprave je kar 30 milijonov evrov, z njo pa bodo v podjetju skrajšali čas izdelave nerjavne pločevine, kar jim bo omogočalo povečanje obsega proizvodnje določenih vrst jekel. Acroni, ki je sicer eden pomembnih proizvajalcev jekla tudi v svetovnem merilu, spada med največja podjetja v občini in zaposluje precejšnje število ljudi. Tudi zato smo nadaljnjega razvoja podjetja izredno veseli in jim želimo uspešno poslovno pot še naprej.

Še ena prijetna novica iz prejšnjega tedna pa prihaja iz območja Lipc. Prejeli smo namreč težko pričakovana uporabno dovoljenje za obvoznico Lipce, kar me izredno veseli, saj gre za pomembno pridobitev tako za lokalne prebivalce kot za celotno lokalno skupnost. Žal pa se ugotavlja, da na območju obvoznice oziroma na sami obvoznici prihaja do kršitev omejitve hitrosti, zato smo se s predstavniki policije že dogovorili za poostren nadzor nad uporabniki obvoznice. V izogib nepotrebnemu plačevanju kazni zato slednje pozivam k strpni in varni vožnji.

Prebrano 565 krat Zadnja sprememba Četrtek, 14. September 2017, 14:28