Župan občine Jesenice

Avg 2017 31

Županov kotiček 2017/14

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Občane in občanke z velikim veseljem obveščam, da smo s strani investitorja,  Direkcije RS za infrastrukturo, prejeli potrditev, da se naslednji teden končno začenja izgradnja krožišča na Hrušici. Gre za pomembno pridobitev tako Hrušice kot celotne občine, hkrati pa je uvod v še eno ločeno investicijo, to je izgradnja pločnika in obnova cestišča na območju Hrušice do Splošne bolnišnice Jesenice. Za ta del investicije, ki bo potekala istočasno s sanacijo ceste od restavracije Turist do bencinske črpalke Petrol na Koroški Beli, je bila danes objavljena odločitev o izbiri izvajalca. O predvidenem dejanskem začetku te investicije še nismo obveščeni, saj odločitev še ni pravnomočna, vsekakor pa bomo, ko bo ta znan, o tem nemudoma obvestili tudi javnost. Kot zadnji del obnove magistralne ceste bo sledila še obnova ceste od križišča pri Splošni bolnišnici Jesenice do Zdravstvenega doma Jesenice, ki jo vsi nestrpno pričakujemo. Veseli me, da smo po letih truda in vztrajnosti končno dosegli dogovor z državo o začetku več kot potrebne investicije, hkrati pa upam in si želim, da bi bila ta v čim krajšem času dokončana v celoti in v zadovoljstvo vseh občanov.

Minuli konec tedna je svoj krajevni praznik praznovala krajevna skupnost Blejska Dobrava, v sklopu praznovanja pa so pripravili kar nekaj prijetnih dogodkov, vse od nogometnega turnirja na Lipcah, pohoda na Obranco, balinarskega turnirja, pohoda v Vintgar in osrednje slovesnosti na prenovljenem vaškem jedru Blejske Dobrave. V tej krajevni skupnosti je bilo v zadnjem času dokončanih kar nekaj pomembnih investicij, kot so obvoznica Lipce, novo vaško jedro ter obnova ceste od križišča na Blejski Dobravi do Poljan, seveda pa se tudi v prihodnje obeta kar nekaj novih investicij, kot so gradnja kanalizacije na Lipcah, gradnja kanalizacije in pločnika na Kočni in druge.

Začele pa so se tudi priprave na izgradnjo kanalizacije na Murovi, in sicer rušitev in izgradnja dveh opornih zidov. Dela bodo zaključena do 15. septembra, potem pa sledi še rušitev in menjava tretjega opornega zidu pred cerkvijo in sama izgradnja kanalizacije. Ta bo dokončana v prihodnjem letu, predvidena vrednost investicije, ki jo bomo v celoti financirali iz proračuna Občine Jesenice, pa je 1,1 milijona evra. S tem bomo s kanalizacijskim omrežjem opremili še en velik del Jesenic, nadalje pa bomo poskrbeli še za preostala območja, to so Lipce Kočna, Potoki in Plavški Rovt.

Prebrano 708 krat Zadnja sprememba Četrtek, 31. Avgust 2017, 14:55