Župan občine Jesenice

Avg 2017 24

Županov kotiček 2017/13

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Kakor je bilo zaslediti tudi v medijih, je Splošna bolnišnica Jesenice v tem trenutku ena izmed redkih bolnišnic v Sloveniji, ki v tem trenutku posluje pozitivno, na kar kaže njihovo polletno poročilo. V to je bilo vložiti ogromno truda in dela, zato čestitam direktorju, upravi in ostalim zaposlenim, ki skrbijo za tako dober finančni rezultat bolnišnice. Slednji jo, hkrati s kvalitetnim delom vseh zaposlenih, zagotovo uvršča med najboljše bolnišnice v celotni državi, v to sem močno prepričan. Zelo ponosni pa smo lahko tudi na jeseniško Fakulteto za zdravstvo Angele Boškin, ki je letos akreditirala še en nov program, in sicer študij fizioterapije, na katerega se bodo študenti lahko prvič vpisali v šolskem letu 2018/2019.Pri tem vidim veliko priložnost za povezovanje obeh zgoraj omenjenih zavodov v smislu fizioterapije oziroma rehabilitacije športnikov, za katero ima posluh oziroma se zanima tudi Olimpijski komite Slovenije. Želim si, da se projekt, v katerega se poleg Fakultete za zdravstvo Angele Boškin v enem delu vključuje tudi Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, uresniči v načrtovani meri, takrat pa bo o njem možno povedati kaj več. Ne smemo pa pozabiti niti na Srednjo šolo Jesenice z njenim programom zdravstvene nege in Gimnazijo Jesenice z njenim športnim oddelkom, ki bosta prav tako zagotovo igrala pomembno vlogo pri razvoju tega projekta na dolgi rok. Zavedamo se namreč, da na našem področju živi ogromno športnikov, prav tako je močno razvejana tudi športna infrastruktura (Športna dvorana Podmežakla, Nordijski center Planica in Biatlonski center na Pokljuki), zato je tovrsten projekt zagotovo dobrodošel.

Bliža se prvi šolski dan novega šolskega leta in, kot vsako leto, bomo tudi letos z namenom večje varnosti in ozaveščanja pravilnega postopanja v prometu, poskrbeli, da bodo predvsem najmlajši, ki se v promet na tak način vključujejo prvič, varno prišli v šole. Akcijo že vrsto let izvajamo pod okriljem Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, vsako leto pa sodelujejo tudi predstavniki Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter člani prostovoljnih gasilskih društev. Že sedaj pa voznike pozivam, naj bodo – ne le v tem času, temveč na splošno – strpni in naj, še posebej v okolici šol, pazijo na ranljivejše udeležence v prometu.

Začetek šolskega leta pa je tudi obdobje, ki za nekatere ne predstavlja veselja. Za tiste najbolj ranljive, socialno ogrožene družine je to namreč čas, ko se njihova stiska še poveča. Prav v ta namen je Ljudska univerza Jesenice na pobudo Jeseničanke Alme Rekić organizirala akcijo Podari šolske potrebščine, v kateri zbirajo šolske potrebščine za socialno ogrožene jeseniške osnovnošolce. V akciji so zbrali precejšnje število potrebščin in prepričan sem, da bodo šle prav vse v prave roke. Kljub temu, da si želimo, da takšne akcije ne bi bile potrebne, pa vseeno velja velika pohvala in zahvala Ljudski univerzi Jesenice ter pobudnici akcije, hkrati pa tudi vsem donatorjem, ki so poskrbeli, da bo vstop v šolo nekaterim otrokom in njihovim družinam vsaj v finančnem smislu malce lažji. 

Prebrano 844 krat Zadnja sprememba Petek, 25. Avgust 2017, 13:24