Župan občine Jesenice

Jun  2017 06

Županov kotiček 2017/9

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V krajevni skupnosti Blejska Dobrava se letos izvaja več investicij. V zaključni fazi je  ureditev obvoznice Lipce od križišča za avtocesto proti Črni vasi. Potrebno je pohvaliti tudi Direkcijo za infrastrukturo, ki je poskrbela za prenovo ceste od križišča za Blejsko Dobravo pa do Poljan. Ta del je bil deležen obsežne prenove, v teku pa so še zaključni posegi, ureditev meteornih voda in vgradnja robnikov.

Čudovita soteska Vintgar je obiskovalcem dostopna tudi iz krajevne skupnosti Blejska Dobrava, zato v kratkem načrtujemo sestanek s Turističnim društvom Gorje in krajevno skupnostjo Blejska Dobrava glede ureditve režima dostopa do soteske. Vse večje število obiskovalcev namreč obremenjuje dostop do soteske z gorjanske strani, zato je potrebno čimprej pripraviti označbe in urediti poti za lažji in bolj prepoznaven dostop tudi z jeseniške strani.

Mesec narcis je za nami in tudi letos ga je zaznamovala vrsta prireditev, ki so v Planino pod Golico in Javorniški Rovt zvabile lepo število ljubiteljev gora in narave. Kljub temu pa dogajanja še ni konec. Golica je znamenitost občine Jesenice in veseli nas, da se tudi drugi organizatorji odločajo za gostovanje pri nas. Tokrat je to televizijska hiša Golica TV, ki 11. junija na Pristavi pripravlja prireditev Z Golico na Golico. Na prireditvi bo sodelovalo kar trinajst glasbenih gostov, v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice pa bodo pripravili tudi pohod na Golico. Mislim, da gre za odlično priložnost za promocijo Jesenic, posebej pa nas veseli, da so organizatorji za prireditev izbrali prav Pristavo v Javorniškem Rovtu.

Za zaključek pa še nekaj besed za lastnike psov. Kljub opozorilom se na sprehajalnih poteh še vedno najdejo lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pobirajo iztrebkov. Večina sicer zgledno čisti za ljubljenčki, zato je škoda, da nevestni posamezniki mečejo slabo luč na vse lastnike psov. Ker se na teh poteh sprehajajo tudi drugi sprehajalci in seveda otroci, ponovno pozivamo vse lastnike psov, naj skrbijo za red in čistočo na jeseniških sprehajalnih poteh.

Prebrano 1336 krat Zadnja sprememba Torek, 06. Junij 2017, 13:52