Župan občine Jesenice

Maj 2017 16

Županov kotiček 2017/8

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Konec aprila je večja količina padavin  širšemu območju Jesenic povzročila nemalo nevšečnosti. Najhujše težave je obilna količina dežja povzročila v samem središču Jesenic, kjer so nanosi materiala s pobočja Merce nasuli in zaprli podvoz Podmežakla, zalilo pa je tudi nekaj okoliških poslovnih prostorov, konkretno pod hotelom Korotan in restavracijo Ejga. Težave so povzročali tudi nekateri hudourniki, kjer pa se kaže dobro opravljeno delo v preteklosti, saj so struge le teh zgledno urejene. Ob tem  je potrebno pohvaliti odziv in posredovanje gasilcev, ki so znova izjemno strokovno posredovali in preprečili še večjo škodo. Redno usposabljanje in opremljanje gasilskih enot se ob takih primerih še bolj pokaže kot izredno pomembno. Škodo zaradi poplav so si pristojne službe ogledale na terenu, predlagale bodo tudi potrebne ukrepe za sanacijo, a se je potrebno zavedati, da so za vzdrževanje in posege na zasebnih zemljiščih odgovorni lastniki sami.

Četrtega maja smo pripravili sprejem za vse tri kategorije domačih hokejistov ( U16, U18 in člansko ekipo HDD Sij Acroni Jesenice), ki so osvojile naslove državnih prvakov v hokeju. Na vseh področjih so pokazali, da se na Jesenicah igra kakovosten hokej na najvišjem nivoju. To kaže, da se na Jesenicah z mladimi hokejisti dela dobro, zato je ob tem potrebno posebej čestitati tako trenerjem kot igralcem in vsem podpornim službam, pri mlajših selekcijah pa seveda tudi staršem, ki ogromno prispevajo k tem uspehom.

Meseca maja se na Jesenicah tradicionalno odvija vrsta prireditev, povezanih s cvetenjem narcis.  Pohvala velja vsem organizatorjem teh dogodkov, ki jih bo v dobrem mesecu kar precej, vse od kolesarjenja, gorskega teka, pohodov, raznih družabnih prireditev. Osrednji dogodek s tradicionalnim izborom Miss narcis bo v soboto, 20. maja. Gre za enega od dogodkov z dolgoletno tradicijo, ki ga bo treba negovati tudi v prihodnje. Majsko dogajanje je posebej pomembno za Jesenice, saj se kaže, da narcisne poljane v Planini pod Golico in Javorniškem Rovtu še vedno privabljajo veliko obiskovalcev. Zato vljudno vabljeni k ogledu narcisnih poljan.

Prebrano 1101 krat Zadnja sprememba Torek, 16. Maj 2017, 13:50