Župan občine Jesenice

Mar  2017 15

Županov kotiček 2017/5

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V začetku meseca smo se sestali s podjetjem Acroni kjer smo iskali rešitev za prometno ureditev na Koroški Beli. Iskali smo rešitev za razbremenitev dela ceste skozi Trebež, vzporedno pa tudi za prehod s parkirišča pri železniški postaji Slovenski Javornik proti Domu Julke in Albina Pibernika, kjer je potrebno prečkati magistralno cesto. Na tem odseku magistralne ceste bomo iskali skupne rešitve za ureditev prometa z Direkcijo za infrastrukturo.

Pričakujemo aktivnosti pri izvedbi projektov obnove dela regionalne ceste na Plavžu in krožišča Hrušici. Govorimo o ureditvi enega najbolj dotrajanih delov jeseniških cest, med Splošno bolnišnico Jesenice in Zdravstvenim domom, krožišču na Hrušici, ter ureditvijo povezovalnega pločnika pod Kopavnikom. Časovno podrobneje začetka del še ne moremo opredeliti, ker vse aktivnosti vodi pristojna Direkcija, zagotovo pa se bodo dela pričela v letošnjem letu, dokončana pa bodo predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Občina Jesenice je pristopila k drugi fazi ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi v skladu s projektno dokumentacijo »Ureditev vaškega jedra na Blejski Dobravi«. Druga faza obsega zemeljska dela, spodnji in zgornji ustroj (tampon, asfalt in tlakovanje), izvedbo meteorne kanalizacija ter ostalih komunalnih vodov in pripravo za izvedbo javne razsvetljave. Ocenjena vrednost druge faze je 31.500, 00 Eur, dela pa se bodo predvidoma dokončala do 30.6.2017.

Med drugim pa se bo na Plavžu letos pričela tudi obnova otroških igrišč. Prvo obnovljeno igrišče  bo na območju Ceste revolucije, potem pa sledijo še tri lokacije v drugih delih krajevne skupnosti, kjer bo poskrbljeno tudi za medgeneracijsko sožitje.

Tudi na Jesenicah smo ob prvem marcu počastili ekipe in posameznike, ki so nepogrešljiv del civilne zaščite. Leto 2016 sta zaznamovali vaja Potres 2016, kjer je bila preizkušena pripravljenost ekip od alarmiranja do reševanja, na Jesenicah pa tudi nakup defibrilatorjev. Uspelo nam je pridobiti 12 defibrilatorjev, skupaj s podjetji, ki jih imajo, pa je teh naprav, ki lahko rešujejo življenja skupaj že kar 23, s tem pa ocenjujemo, da je teritorij občine Jesenice že kar dobro pokrit.

Minuli teden se je na Jesenicah odvijala že 10. podelitev priznanj najboljšim gorenjskim športnikom, ki ga pripravljata regijska pisarna Olimpijskega komiteja in športne zveze Jesenice. Zelo nas veseli, da se ta prireditev odvija na Jesenicah. Čestitamo vsem dobitnikom priznanj, trenerjem in drugemu strokovnemu kadru, ki prispevajo k uspehom naših športnikov.

Ob koncu pa posebna pohvala tudi Pihalnemu orkestru Jesenice - Kranjska Gora, za vrhunski glasbeni dogodek, ki so ga pripravili skupaj s Klapo Sol s Paga.

Prebrano 920 krat Zadnja sprememba Sreda, 15. Marec 2017, 15:34