Župan občine Jesenice

Mar  2017 01

Županov kotiček 2017/4

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Občina Jesenice je tudi letos pokazala, da se želi približati občanom, tako smo se odločili sodelovati v okviru akcije Skupnosti občin Slovenije in smo pripravili Dan odprtih vrat. Namen Dneva odprtih vrat je predstaviti delo in pristojnosti župana in občinske uprave. To je bilo 15. februarja, ob tem pa lahko rečemo, da smo bili z obiskom zadovoljni.

Prejšnji teden smo se ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov pridružili nacionalni pobudi  in izvedli predstavitev tega poklica v lokalnem okolju. Predstavitev je potekala v Kolpernu, kjer so udeležencem lokalni turistični vodniki najprej predstavili poklic turističnega vodnika na praktičnih primerih, sledilo je lokalno vodenje po Stari Savi in ob koncu še strokovno vodenje sodelavcev v Gornjesavskem muzeju Jesenice. Dogodkov ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov so se udeležili dijaki in profesorji Srednje šole za gostinstvo in turizem iz Radovljice med katerimi je bilo kar nekaj Jeseničanov ter občani Jesenic. Odziv udeležencev je bil glede na to, da smo dogodek organizirali prvič, dober, in smo z udeležbo lahko zadovoljni. Turizem pomembna gospodarska panoga in  v našem okolju je še veliko možnosti za razvoj, zato bomo tudi v bodoče izvajali podobne promocijske akcije in na ta način v čim večji meri poskusili vključiti predvsem mlade in tudi mlade po srcu, ki jih turizem zanima in bodo tudi na tak način morda uresničili svojo karierno pot.  

Del turističnega in prireditvenega potenciala je tudi Jožefov sejem, ki je kot tradicionalni sejem poznan tudi preko meja. Lokacija sejma se je skozi desetletja spreminjala, vendar sedaj menimo, da so pogoji na Stari Savi za organizacijo tako velike prireditve, dobri. Lokacija se nahaja na dostopnem mestu, z dobrimi povezavami in številnimi parkirnimi mesti. Sejem se bo odvijal od 17. do 19. marca, obeta se lepo število razstavljavcev in zanimiv spremljajoči glasbeno zabavni program. Del prireditvenega programa bo namenjen športnim navdušencem, saj se bo v soboto 18. marca odvijal, sedaj že jubilejni 10. Pomladni tek, ki je prvi med tekaškimi prireditvami in se ga vsako leto udeleži lepo število tekačev vseh generacij. Tudi najmlajši tekmovalci se bodo lahko pomerili v svoji kategoriji, zato je tovrstni tek še toliko bolj pomemben, saj spodbuja medgeneracijsko sodelovanje in druženje.

Minuli teden, je občino Jesenice obiskal tudi italijanski veleposlanik, ki si je ogledal tudi obe jeseniški podjetji, ki sta v italijanski lasti, to sta Tehnični plini Jesenice d.o.o. na Cesti 1. maja Podmežaklo in Kovinar d.o.o. na Plavžu. Obiskal pa je tudi Staro Savo, kjer si je ogledal muzej. Vzpostavili smo kontakt z Gornjesavskim muzejem, kjer bodo lahko okrepili sodelovanje. Gospodarsko sodelovanje je že sedaj precej dobro in učinkovito, veleposlanik pa je pripeljal tudi ekipo gospodarstvenikov, ki iščejo priložnosti za nadaljnja vlaganja in iščejo partnerstva, s tem se odpirajo nove priložnosti za jeseniška podjetja.

V tem delu pa lahko izpostavimo tudi Hokejsko tekmo med Asiagom in Jesenicami, ki je bila na sporedu 16. februarja. Tekma je doživela odličen obisk z okoli 3000 gledalci. Tak obisk naj ostane tudi ob nastopih HDD Jesenice v končnici lige AHL.

Prebrano 722 krat Zadnja sprememba Sreda, 01. Marec 2017, 10:26