Župan občine Jesenice

Feb  2017 17

Županov kotiček 2017/3

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Tokrat začenjam županov kotiček z dobrimi novicami, saj se na Jesenicah obeta vrsta velikih investicij.

Občina Jesenice je uspešno kandidirala za pridobitev več kot 200 tisoč evrov nepovratnih sredstev na čezmejnem projektu Interreg za obdobje do 2020. Gre za čezmejni projekt med Avstrijo in Slovenijo z uradnim poimenovanjem projekta: »Alpe Adria Park«, v katerem s projektom gorskega kolesarjenja in vzpostavitve učnega centra za gorsko kolesarjenje, sodeluje tudi občina Jesenice. Prednost tega učnega centra bo zlasti v tem, da bo omogočeno učenje in vadba gorskega kolesarjenja gibalno oviranim osebam, ki sicer ne morejo doživeti takšnih izkušenj v naravnem okolju. V sklopu projekta se bo celovito prenovil Kurirski dom pri Pristavi v Javorniškem Rovtu, za potrebe učnega centra. V sklopu projekta, ki ga ocenjujemo kot enega boljših projektov s področja turizma, bo urejena in označena gorska kolesarska pot, ki bo povezovala Jesenice, Žirovnico in Kranjsko Goro. Projekt bo zaključen v letu 2020.

Dobra novica pa je tudi dejstvo, da bo končno prišlo do sanacije državne ceste skozi Jesenice, od potoka Jesenica do Zdravstvenega doma. Občino Jesenice je 10. februarja obiskal državni sekretar z ministrstva za infrastrukturo g. Jure Leben. Predmet razgovora je bila predvidena gradnja krožišča na Hrušici, pešpoti oziroma pločnika pod Kopavnikom in prenova magistralne ceste. Obnova magistralne ceste R2 bo zahtevna. Obsegala bo rekonstrukcijo vozišča, obnovo mostu preko potoka Jesenica, ter obnovo vodovoda, kanalizacije, javne razsvetljave, umeščen pa bo dodatni usmerjevalni vozni pas v križišču pri Metuljčku. Za projekt je že podpisan sofinancerski sporazum med občino ter investitorjem, Direkcija RS za infrastrukturo naj bi objavila javni razpis predvidoma še v tem mesecu, če ne bo zapletov, bi lahko z gradbenimi deli začeli letos spomladi.

V letošnjem letu bomo nadaljevali z energetsko sanacijo Osnovne šole Toneta Čufarja, ki je največja šola v naši občini. Najprej bo na vrsti obnova strehe, v prihodnjem letu pa nas čaka še sanacija fasade. Projekt je vreden okoli 1,2 milijona evrov, od tega pričakujemo približno tretjino sredstev s strani države, kjer smo kandidirali na razpisu.

Prebrano 986 krat Zadnja sprememba Petek, 17. Februar 2017, 13:57