Župan občine Jesenice

Jan  2017 11

Županov kotiček 2017/1

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Tokratni prvi letošnji županov kotiček pričenjam z novoletnim voščilom vsem našim občanom, ki jim v letu 2017 želim veliko sreče, zdravja in uspehov.

Z voščila pa prehajam na manj prijetno zadevo, in sicer na požar, ki je 29. decembra prizadel podjetje ASP na Slovenskem Javorniku. Tu moramo pohvaliti vse gasilce, poklicno enoto in prostovoljne gasilce, ki so sodelovali pri gašenju požara, saj so s svojim ukrepanjem preprečili najhujše. Vsem gasilcem in ostalim posredovalcem se ob tem še enkrat zahvaljujem za opravljeno delo.

V javnem komunalnem podjetju Jeko in d.o.o. so se zgodile nekatere kadrovske spremembe. Vodenje enote Vzdrževanje javnih površin (vzdrževanje cest in vzdrževanje zelenih površin) je prevzel g. Sebastjan Klukovič, medtem, ko je dosedanji vodja enote g. Blaž Knific odšel na novo delovno mesto v podjetje Komunala Kranjska Gora. Ob novih izzivih obema želim veliko uspehov in dobrega sodelovanja tudi v prihodnje.

Za zaključek pa še nekaj besed o prednovoletnem dogajanju na Jesenicah: Društvo za razvoj turizma Jesenice je pripravilo več prednovoletnih dogodkov in praznovanje na silvestrovo, ki so bili dobro obiskani, kljub nekaj težavam, s katerimi so se soočili organizatorji. V okviru praznovanja novega leta je posebej treba izpostaviti olepšanje mesta z novo svetlobno okrasitvijo (novimi lučkami), ki je prejela veliko pohval. Pri okrasitvi posebej izstopa Železniška postaja Jesenice. Pohvaliti pa moramo še Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora, ki je na novoletnem koncertu v Gledališču Toneta Čufarja pripravili pravo glasbeno poslastico.

Prebrano 657 krat Zadnja sprememba Sreda, 11. Januar 2017, 09:27