Podžupana

Apr  2018 25

Podžupanov kotiček 2018/3

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

otroško mladinsko letovišče Pinea je brez dvoma naš istrski biser ob Jadranu. Poslanstvo letovišča je v današnjem času še vedno, če ne še bolj kot kdaj koli prej, izjemno pomembno. Že več desetletij omogoča preživljanje prijetnih in še vedno, žal, tudi za mnoge otroke edinih ali sploh prvih poletnih počitnic. Letovišče Pinea ne bi živelo brez številnih podpornikov, prostovoljcev in rednih delavcev, ki v okviru Zveze prijateljev mladine Jesenice delujejo s srcem. Pri tem jim ob strani stoji Občina Jesenice,  ki je v preteklih letih izvedla vrsto investicijskih vlaganj, ter srčni donatorji s sredstvi, s katerimi omogočajo otrokom počitnice, ki jih bodo v njihovem spominu za vedno spremljale skozi življenje.

Veseli me, da so pri ZDPM Jesenice že izkazali zainteresiranost za nadaljnjo uporabo otroškega letovišča. V letu 2018 smo v občinskem proračunu zagotovili sredstva za izdelavo projektne dokumentacije za obnovo dotrajanih hišic. Pretekli teden smo tako na terenu, skupaj s predstavnikoma ZDPM Jesenice, uskladili še zadnje podrobnosti predstavljenega osnutka projekta. Za novo sezono (vrata letovišča se odprejo 11. 6.) so v  ZDPM Jesenice nakupili 96 novih posteljnih vzmetnic, s katerimi bodo postali še prijaznejši pri poletnem preživljanju počitnic. Naša naloga za naslednje proračunsko leto se mi zato zdi enostavna – zagotoviti sredstva za pričetek obnove hišic (zaradi obsega predvidenih del bo investicija potekala fazno) ter še naprej aktivno skrbeti za nadaljnji razvoj našega istrskega bisera.

Prebrano 762 krat Zadnja sprememba Sreda, 25. April 2018, 17:45
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.