Podžupana

Feb  2018 26

Podžupanjin kotiček 2018/4

V petek, 23. februarja, so bile na obisku pri županu članice človekoljubnega dobrodelnega društva UP iz Jesenic, čigar ustanoviteljica je Faila Pašić Bišić.

Društvo Up je nevladna organizacija, katere aktivnosti zajemajo izobraževalno, socialnovarstveno in humanitarno področje na lokalnem, državnem in mednarodnem območju. Vizija društva Up temelji na politiki socialne vključenosti in vzpostavljanju aktivne družbe, pri čemer daje prednost v procesu vse življenjskega učenja ter dobrim medosebnim odnosom.

Človekoljubno dobrodelno društvo Up je tudi  dragocen partner projekta Razkrite roke. Ideja Razkritih rok je zrasla v skupini Oloop iz potrebe, da kot oblikovalska skupina razširi svoje delovanje in mu doda družbeno angažirano noto. Če so v začetku izdelovale izdelke iz blaga, so se tokrat lotile izdelovanja unikatnih  blazin iz domače volne. Njihovo delovanje temelji na ekoloških in etničnih načelih, udejanja pa se skozi inovativnost ter oblikovanja. Kot socialno podjetje razvijajo, oblikujejo in proizvajajo uporabne trajnostne izdelke. Pisane ročno kvačkane blazine Razkrite roke so namenjene dekoraciji bivalnih prostorov. V prostore vnašajo toplino in domačnost. K projektu so bile vabljene ženske z imigrantskim ozadjem in z veseljem do učenja ter druženja ob ročnem delu. Ob tej priložnosti so izdelale tudi priročnik z navodili za izdelovanje omenjenih blazin.

Vse to, o čemer pišem, so predstavnice društva predstavile tudi županu in mu podarile okrasno blazino v znak promocije in zahvale lokalni skupnosti, ki društvo podpira.

Direktorici društva in članicam projekta Razkrite roke za uspešno delo iskreno čestitam in jim hkrati želim, da bi še naprej ustvarjale v zadovoljstvo vseh, ki delajo v projektu, kakor tudi tistih, ki si bodo polepšali bivalni prostor z njihovimi izdelki.

Prebrano 368 krat Zadnja sprememba Ponedeljek, 26. Februar 2018, 09:57
Vera Pintar

Podžupanja pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njene pristojnosti, za katere je pooblaščena.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.