Podžupana

Jan  2018 24

Podžupanov kotiček 2018/1

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

sporočam nekaj informacij glede trenutne sanacije odseka regionalne ceste R2 oziroma natančneje mostu čez potok Jesenica. Izvajalec del je zaradi neugodnih vremenskih razmer v preteklem mesecu v zaostanku in je bil zaradi tega pozvan v rebalans časovnice poteka del. Pri enem od pilotov pri sanaciji mostu je sicer prišlo do rahle spremembe izvedbe projekta, saj je bila izdana začasna odredba o prepovedi izvedbe enega pilota, ki naj bi bil po projektu zgrajen v neposredni bližini stanovanjskega objekta. Izvajalec del pilota ni izvedel, zato mora projektant ponovno pregledati projekt in podati nove in ustrezne rešitve. Kot ste opazili, pa se kljub naštetemu sanacija odseka regionalne ceste hitro nadaljuje in se, kljub trenutnemu zaostanku, pričakuje, da bo izvajalec ta zaostanek nadomestil pri nadaljnji izvedbi.

Ob tem pa ponovno opozarjam na pravilno ravnanje v cestnem prometu, upoštevanje omejitev hitrosti ter odstopanje prednosti pešcem pred še vedno označenem prehodu za pešce pri slaščičarni Metuljček. V skrbi za čim večjo prometno varnost vseh udeležencev v prometu bomo na tem odseku v času prihoda in odhoda šolarjev v in iz šole v naslednjih dneh zagotavljali tudi prisotnost redarjev in policije. Upoštevajmo znake in cestnoprometne predpise, ki skrbijo za prometno varnost vseh, predvsem pa najranljivejših in najmlajših udeležencev v prometu!

Pretekli teden sem na podlagi dogovora z ministrom za infrastrukturo dr. Gašperšičem na Direkciji za infrastrukturo RS, skupaj s sodelavcema, opravil delovni sestanek glede prihodnjih investicijskih vlaganj v cestno in kolesarsko infrastrukturo v naši občini. Predstavil sem naše želje ter vizijo razvoja glavne prometne žile skozi mesto, njen prihodnji vpliv na prometne tokove ter na predvideno revitalizacijo vsebin na območjih v neposredni bližini ceste. Predlagal sem, da se čim prej pripravi projektna naloga različic ureditve celotnega odseka regionalne ceste R2 od Splošne bolnice Jesenice do Slovenskega Javornika, torej tudi tistih odsekov, ki trenutno še niso predmet obnove. Že v začetku naslednjega meseca bomo tako skupaj z investitorjem opravili terenski ogled za potrebe izdelave omenjene projektne naloge. Na sestanku sem predlagal tudi sanacijo opornega zidu na Blejski Dobravi za železniškim podvozom v smeri Poljan. V sklopu rekonstrukcije mostu čez Savo na Javorniku sem izrazil željo za umestitev prehoda za pešce, vendar so strokovni delavci DRSI-ja pojasnili, da zaradi velikih hitrosti umestitev prehoda za pešce trenutno ni možna. Vsekakor pa bomo glede na predstavljene prometne pogoje in izzive stremeli še naprej k temu, da se pri sanaciji mostu izvede tudi preureditev T-križišča z urejenim in varnim prehodom za pešce.

Prebrano 855 krat Zadnja sprememba Sreda, 24. Januar 2018, 13:45
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.