Podžupana

Jan  2018 16

Podžupanjin kotiček 2018/1

Človekoljubno dobrodelno društvo UP z Jesenic in Zavod Tri iz Škofje Loke izvajajo projekt OrientAkcija. Projekt je naravnan tako, da se socialno aktivira in vključi priseljenke iz različnih držav, ki živijo na Jesenicah. Cilj projekta je, da se čim bolj ozavestijo in prilagodijo okolju, v katerem živijo. OrientAkcija predstavlja celovit pristop zlasti za dolgotrajno brezposelne osebe in prejemnike  denarnih socialnih pomoči. V sklopu projekta se bodo udeleženke naučile funkcionalnih znanj, znanja slovenščine ter veščin, ki jim bodo v pomoč pri zaposlitvi oziroma aktivizaciji v okolju. V sklopu omenjenega projekta so tudi načrtovale obisk na sedežu Občini Jesenice in nadaljevale obisk raznih institucij in organizacij v občini.

Priseljenke so nas obiskale v ponedeljek z namenom, da bolje spoznajo delovanje občinske uprave, posameznih oddelkov in nekaj izvedo o razvoju občine ter pomembnih statističnih podatkih, ki nam povedo prednosti in slabosti življenja v občini. Uvodoma sem jih sprejela v konferenčni sobi, kjer sem jim povedala o geografskem položaju občine, številu prebivalstva, strukturi po narodnosti in izobrazbi, šolstvu in delovanju občinskega sveta. Z obiskom smo nadaljevale v kabinetu župana in se z županom pogovorile o možnostih in razvoju občine. Obisk smo končale še po oddelkih, kjer so vodje oddelkov predstavile delo, ki ga opravljajo. Na koncu se je vodja projekta ga. Faila  Pašič Bešić v imenu udeleženk obiska zahvalila za možen obisk z zaprosilom, da se ponovno srečamo na Občini še z drugo skupino udeleženk. Zadovoljstvo so izrazile tudi same udeleženke, kar me veseli.

Menim, da samo s posluhom in sodelovanjem lahko dosežemo skupni cilj, ta pa je boljše življenje za vse občane, tovrstni projekti pa vsekakor vodijo v to smer, zato jih z veseljem pozdravljam.   

 

Prebrano 452 krat Zadnja sprememba Torek, 16. Januar 2018, 15:10
Vera Pintar

Podžupanja pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njene pristojnosti, za katere je pooblaščena.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.