Podžupana

Okt 2017 26

Podžupanov kotiček 2017/12

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

sprejeti dokument Strategija razvoja športa v Občini Jesenice 2017–2020 med ukrepi na področju upravljanja in trženja športa predvideva vzpostavitev muzejske zbirke. Ni dvoma, da si naša izjemno bogata športna dediščina zasluži zagotovitev pogojev za vzpostavitev “Muzeja športa”. Pretekli petek sem v zvezi s tem s sodelavci opravil obisk na Fakulteti za šport pri prof. Pavlinu, ki ima bogate izkušnje z vzpostavitvijo različnih športnih muzejskih zbirk. Seznanili smo se z mnogimi izzivi, ki jih prinaša vzpostavitev športnega muzeja ali zbirke še posebej na s športnimi dosežki bogatem območju kot je naše. Povezani so z vsebino, formo, organizacijsko obliko ter varnim shranjevanjem športnih artiklov ali zapiskov, zato menim, da moramo k uresničevanju zastavljenega cilja pristopiti fazno, celostno in temeljito. Narediti moramo korak naprej pri razvoju trženja naše izjemne športne zgodovine, zato menim, da mora biti zbirka skladna s sodobnimi pristopi prikazovanja tovrstne dediščine ter podprta s strokovnim znanjem.

Včeraj, v sredo, sem se s sodelavci odpravil na Potoško planino. V spremstvu direktorja Geološkega zavoda Slovenije in njegovih sodelavcev smo si ogledali njihovo raznoliko terensko delo in se hkrati seznanili z aktualnimi novicami. Obveščam vas, da je zaključeno geomehansko vrtanje vrtin, opravljena pa so tudi terenska geofizikalna dela. Ob ugodnih vremenskih razmerah predstavnike Geološkega zavoda v kratkem čaka še del kartiranja, nato sledi obdelava terenskih podatkov ter kasneje še izračun in modeliranje. Prve rezultate oziroma izdelano poročilo lahko pričakujemo v začetku naslednjega leta.

Po opravljenem ogledu zaledja Koroške Bele smo s sodelavci nadaljevali še z ogledom območja med Dolikom in nekdanjo t.i. ''Murko''. Urbana območja so namreč izpostavljena nenehnim spremembam. Te niso zgolj posledica sledenja potrebam prebivalstva, temveč so hkrati lahko tudi usmerjevalec razvoja. Prostor med omenjenima stavbama si brez dvoma zasluži sveže ideje ter sodobnejšo vsebino. Izbranemu projektantu za izdelavo idejne zasnove in projekta za izvedbo ureditve urbanih površin smo predstavili naše zamisli oziroma vizijo ureditve omenjenega območja, ki sledi ideji o prijetnem in spodbudnem okolju za naše občane, z bogatimi možnostmi preživljanja delovnega in prostega časa. Po izdelavi samih projektov se tako v prihodnjih letih predvideva tudi fazna izvedba, ki bo ta del mesta osvežila in posodobila.

Prebrano 852 krat Zadnja sprememba Četrtek, 26. Oktober 2017, 12:52
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.