Podžupana

Okt 2017 06

Podžupanov kotiček 2017/10

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

kot ste najbrž opazili, se na naši glavni prometni žili, magistralni cesti R2, že izvajajo sanacijska dela. Nedolgo nazaj so z izgradnjo krožišča ter odseka magistralne ceste pričeli na zahodnem delu naše lokalne skupnosti. Naslednji teden se bo pričela še sanacija cestišča na vzhodnem delu občine Jesenice. Nestrpno pričakujemo še težko pričakovani začetek del odseka med Splošno bolnišnico Jesenice ter Zdravstvenim domom Jesenice, za kar je bil že izbran izvajalec del. Občankam in občanom ter voznikom se že vnaprej zahvaljujem za razumevanje in potrpežljivost v času trajanja del, po zaključku katerih bo naša lokalna skupnost pridobila nove kilometre boljših in predvsem varnejših cest.

Konec naslednje kopalne sezone bo na kopališču Ukova potekala mednarodna športna prireditev. Slovenija bo namreč leta 2018 gostila evropsko veteransko Masters prvenstvo v plavanju. Prvenstvo pod okriljem Evropske plavalne zveze bo potekalo v Kranju, na Bledu in na Jesenicah. Tekmovanja bodo potekala od 27. avgusta do 9. septembra, in sicer v vseh vodnih športih, torej v plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju ter v vaterpolu. Gre za največje Masters prvenstvo v Sloveniji v zgodovini, dogodek pa bo po predvidevanjih v gorenjsko regijo, med drugim, privabil vsaj 35.000 prenočevalcev. Tako bomo na Jesenicah zadnje dneve v avgustu gostili skoke v vodo, kjer pričakujemo okoli 200 skakalcev v vodo.

Minuli petek smo se s sodelavci iz občinske uprave ob svetovnem dnevu srca odzvali prijaznemu vabilu Splošne bolnišnice Jesenice. Z velikim veseljem smo se udeležili tretjega promocijskega teka gorenjskih bolnišnic. Zadovoljni in seveda, tudi malce utrujeni, smo v družbi 240-ih prešerno nasmejanih tekačic in tekačev preživeli fantastičen dan. Ob tej priložnosti se zahvaljujem organizatorjem teka za uspešno in varno izvedeno prireditev.

Prebrano 681 krat Zadnja sprememba Petek, 06. Oktober 2017, 09:18
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.