Podžupana

Avg 2017 30

Podžupanov kotiček 2017/8

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

po dolgoletnem trudu pro aktivnosti in sodelovanja med različnimi deležniki (Civilna zaščita Jesenice, Geološki zavod RS, strokovnjaki za urejanje hudournikov, predstavniki lokalnih prebivalcev s krajevne skupnosti Slovenski Javornik–Koroška Bela, Agrarne skupnosti Potoki, kranjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje, Občino Jesenice ter predstavniki Ministrstva za okolje in prostor) smo po dolgih letih in s skupnimi močmi le uspeli!

Sporočam, da smo namreč prejeli obvestilo vodje Sektorja za zmanjševanje posledic naravnih nesreč, da je Ministrstvo za okolje in prostor našlo potrebna sredstva in tudi že sklenili pogodbo z Geološkim zavodom Slovenije za izvedbo najnujnejših raziskav za ugotovitev objektivne stopnje tveganja za občanke in občane na Koroški Beli zaradi masnih premikov na območju Potoške planine. Pričakujemo, da bomo rezultate predmetne naloge lahko predstavili v najkrajšem možnem času po dokončanju naloge, in sicer v prvih mesecih prihodnjega leta. Obveščam vas tudi, da bo območje Čikle ravno tako predmet te naloge, pri čemer je potrebno poudariti, da pristojna služba Direkcije RS za vode spremlja stanje na plazu in bo ukrepala v primeru ogrožanje pretočnosti v vodotoku.

V projektu je predvidena izvedba 7 geomehanskih vrtin globine do 40 m. Na podlagi vseh pridobljenih rezultatov bodo izdelane strokovne podlage, ki bodo služile projektiranju potrebnih zaščitnih ukrepov. Poleg tega je potrebno izdelati program sistema za opazovanje premikov na obravnavanem območju oziroma model monitoringa, ki bo lahko hkrati služil tudi kot sistem za zgodnje opozarjanje. Del sistema za opazovanje bo vzpostavljen že v okviru te naloge.

Danes smo z vsemi informacijami in dejstvi glede preteklih prizadevanj različnih deležnikov in predvsem že uresničenih skupnih ciljev seznanili tudi predstavnike Civilne iniciative Plazovi nad Koroško Belo.

Več informacij in podrobnosti o vsebini projektne naloge najdete v spodaj pripetem dokumentu.

 

 

Prebrano 753 krat Zadnja sprememba Sreda, 30. Avgust 2017, 17:04
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.