Podžupana

Avg 2017 18

Podžupanjin kotiček 2017/5

V ponedeljek, 14. avgusta, sem se udeležila proslave stoletnice bombardiranja Koroške Bele. V Farnem kulturnem društvu Koroška Bela so pripravili in organizirali kulturni program, s katerim so predstavili tragičen zgodovinski dogodek in obeležili 100. letnico razdejanja Koroške Bele. V projekt so vključili večje število posameznikov iz vseh starostnih skupin, kulturna društva, javne zavode in zunanje zainteresirane strokovne sodelavce. Pestro dogajanje in vse prireditve v okviru reinterpretacije zgodovinskih dejstev ter etnološka dediščina kraja se bodo predstavili v več delih na različnih krajih Koroške Bele, začenši  z omenjeno spominsko slovesnostjo, za katero lahko rečem  - zelo profesionalno! Z dogodki bodo nadaljevali vse do meseca oktobra, zato vse občane vabim, da se jih udeležijo.

Farno kulturno društvo in vsi, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi vseh dogodkov v okviru stote obletnice bombardiranja Koroške Bele, si resnično zaslužijo priznanje. Zanimanje krajanov in občanov je veliko, saj je bil prireditven prostor zapolnjen s publiko. Zgodovina 1. svetovne vojne je bila vsa povojna leta potisnjena v ozadje, kljub temu, da so se v njej borili slovenski fantje, čeravno pod drugo zastavo. Prva svetovna vojna je povzročila veliko žrtev, tako na strani vojakov kot tudi  med civilnim prebivalstvom, zato je še kako pomembno, da tudi s takšnimi dogodki ohranimo spomin nanje.   

Prebrano 964 krat Zadnja sprememba Petek, 18. Avgust 2017, 08:57
Vera Pintar

Podžupanja pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njene pristojnosti, za katere je pooblaščena.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.