Podžupana

Avg 2017 17

Podžupanov kotiček 2017/7

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

kopališče Ukova je priljubljeno pri vseh generacijah, saj v poletnem času ponuja razvedrilo, sprostitev, počitek in igro. Kopalna sezona sicer še ni končana, vendar kljub vsemu lahko že z veseljem ugotavljamo, da je letošnje poletje, skupaj z lepo urejenostjo bazena in okolice, ugodno vstopnino, zanimivim programom ter visoko kvaliteto kopalne vode, privabilo skoraj 9000 obiskovalcev, kar je 25 % več kopalcev kot v pretekli celotni sezoni. Za zabavne aktivnosti kopalcev vseh starosti med drugim poskrbi, kot vemo, še edini v Sloveniji stoječi 10-metrski stolp za skoke v vodo. Z vsem naštetim kopališče Ukova še toliko bolj utrjuje osrednjo vlogo stičišča poletnega dogajanja na Jesenicah.

Celotno kopališče je bilo predano v uporabo leta 1960 in glede na starost infrastrukture, ki je primerno vzdrževana, ter visoke stroške obratovanja, bo potrebno že kmalu pristopiti k aktivnostim za njegovo obnovo. V sprejeti Strategiji razvoja športa v občini Jesenice za obdobje 2017–2020 je strateških smernicah na področju zagotavljanja pogojev za šport in rekreacijo kot prioriteta predvidena celostna in trajnostna ureditev bazena. Zavzemal se bom, da bodo sredstva za izdelavo projektov za izgradnjo oziroma rekonstrukcijo bazena vključena v proračunu za leto 2018. Kopališče bo sicer odprto predvidoma do konca avgusta oziroma do prve dalj časa trajajoče slabe napovedi. Zaposlenim na Zavodu za šport Jesenice ob tej priložnosti izrekam pohvalo za do sedaj opravljeno delo na kopališču Ukova.

Zahtevno pot do Novigrada na Hrvaškem (240 km), kjer je mladinsko letovišče Pinea, ki ga uspešno vodi Zveza društev prijateljev mladine Jesenice, so ponovno, tokrat s kolesi, prejšnji petek opravili junakinje in junaki ekipe ''Max bar''. V čast mi je, da sem se jim lahko na koncu njihove poti, v Pinei, tudi letos s stiskom rok zahvalil za njihovo vztrajnost, pozitivno energijo, trdo voljo in veliko srce, saj so navdih za vse nas. Njihov tek je namreč humanitarne narave. Tja so že devetič zapored simbolno pripeljali finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem teku Jesenice tečejo, na plavanju za otroke ter na dražbi športnih artiklov, ki bodo socialno ogroženim otrokom omogočala letovanje na morju. Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste organizirali, sodelovali in prispevali košček v mozaik neprecenljivih otroških nasmehov.

Prebrano 931 krat Zadnja sprememba Četrtek, 17. Avgust 2017, 15:09
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.