Podžupana

Jul  2017 20

Podžupanov kotiček 2017/6

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

igra je v zgodnjem obdobju človekovega razvoja izrednega, celo ključnega pomena za kvaliteten razvoj otrok. Na Občini Jesenice stremimo k temu, da bi v času digitalizacije otroci čim več prostega časa preživeli zunaj v naravi, na varnih otroških igriščih ter kvalitetno urejenih zelenih površinah.

V Krajevni skupnosti Plavž bomo zato že kmalu pristopili k obnovi otroških igrišč. V letošnjem letu bo prve, na podlagi odločitve članov KS Plavž, obnove v vrednosti 40.000 EUR deležno igrišče Pika. Igrišče Pika je locirano na zeleni površini južno od večstanovanjske stavbe Cesta Cirila Tavčarja 2. Večina otroških igrišč si je zaradi kataloških igral zelo podobna, igra na njih pa povsem predvidljiva. Pri snovanju idejne zasnove štirih igrišč smo se tej predvidljivosti želeli izogniti. Prepričan sem, da bodo prenovljena otroška igrišča našim najmlajšim na inovativen način omogočala razvoj otroških potencialov, jim ponudila razvoj kreativnosti, igrivosti, sodelovanja in razumevanje sveta okrog sebe. Otroška igrišča v KS Plavž bodo tako po obnovi postala urejen prostor za medgeneracijsko druženje, počitek in druženje. Igrišča bodo ohranila identiteto našega mesta in hkrati s sodobnimi elementi osvežila ambient v posameznih soseskah krajevne skupnosti.

"Oprostite. Mi lahko prosim poveste, kako do Kosove graščine?
Pri tretjem semaforju levo nato naravnost …" Tovrstna pomoč za obiskovalce našega mesta kmalu ne bo več potrebna.

Do sedaj namreč poti do naših javnih ustanov, objektov, kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitostih niso bile ustrezno in enovito označene oziroma jih na nekaterih lokacijah sploh ni bilo zato smo pristopili k izdelavi poenotenega usmerjevalnega sistema, ki bo domačim kot tujim obiskovalcem ponudil najosnovnejše informacije. Urejena obvestilna signalizacija je gotovo eden izmed ključnih koščkov v mozaiku urejene in prijazne občine. Pričakujemo, da bo v kratkem s strani Direkcije RS za infrastrukturo koncesionarju posredovan nalog za postavitev signalizacije vzdolž magistralne ceste skozi Jesenice. S postavitvijo 36 (pol)portalov želimo bistveno pripomoči k prijaznejšemu bivalnemu okolju, večji funkcionalnosti in preglednosti. Za izdelavo lamelnega sistema smo v letošnjem proračunu zagotovili 17.000 EUR lastnih sredstev. Končni cilj je vzpostaviti enotni lamelni sistem turistične in druge obvestilne signalizacije v mestu, v katerem bodo v prvi fazi označene prej omenjene lokacije, v naslednji fazi pa načrtujemo še enovito označitev uličnega sistema na območju občine Jesenice.

Prebrano 997 krat Zadnja sprememba Četrtek, 20. Julij 2017, 12:25
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.