Podžupana

Jun  2017 15

Podžupanov kotiček 2017/5

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

Športni park Podmežakla predstavlja osrednji in vitalni del jeseniške športne infrastrukture, je stičišče mnogim športnikom in osrednji prostor za druženje športnih navdušencev vseh starostnih skupin kot seveda tudi športu zvestim gledalcem. V njem domujejo številna športna in kulturna društva, kjer jim je omogočeno kvalitetno izvajanje različnih aktivnosti. Veseli me in z velikim zadovoljstvom sporočam, da smo uspeli s prijavo na letošnjem razpisu Fundacije za šport. Prejeli smo namreč sklep s katerim potrjujejo 28% sofinanciranje nakupa demontažne tribune za glavno nogometno igrišče. Dolgo pričakovana pridobitev je dodana vrednost  Športnega parka Podmežakla saj bo gledalcem ponudila kvalitetnejši ogled športnih prireditev, pritegnila večje število obiskovalcev ter, verjamem, športnike spodbudila k odličnim nastopom.

Športni park mora biti hkrati seveda tudi prostor sproščenega in varnega preživljanja prostega časa zato smo skupaj z Zavodom za šport Jesenice ter člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pred prehodom na umetno zelenico postavili dve tehnični oviri za omejevanje hitrosti s katerima želimo preprečiti najhujše. V naslednjem letu v Športnem parku Podmežakla, med drugim, načrtujemo še sanacijo severnega stopnišča v Športno dvorano Podmežakla.

Omenim naj še, da je v naslednjem tednu in sicer v četrtek, 22. 6., predvideno odprtje Kopališča Ukova.  V času kopalne sezone bo spremenjen prometni režim saj prične veljati enosmerni promet v smeri iz kopališča proti Cesti maršala Tita. Vsem obiskovalcem kopališča želim varno, prijetno in zabavno preživljanje poletnih dni!

Prebrano 1297 krat Zadnja sprememba Četrtek, 15. Junij 2017, 09:49
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.