Podžupana

Maj 2017 18

Podžupanov kotiček 2017/4

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

na Občini Jesenice nadaljujemo z nadaljnjimi aktivnostmi pri gradnji vodovoda v Krajevni skupnosti Planina pod Golico. Trenutno je teku zbiranje ponudb za izvedbo nadzora nad tem pomembnim projektom s katerim bomo poskrbeli za varnejšo in kakovostnejšo vodooskrbo kraja. Z izgradnjo vodovoda bomo zagotovili bistveno višjo kvaliteto bivanja ter povečali možnosti za nadaljnji razvoja turizma in drugih dejavnosti. Predviden terminski plan izgradnje je v začetku junija 2017, zaključek del je predviden v jeseni 2018. Zgrajeni bodo trije objekti (zajetje, vodohran in raztežilnik) ter nekaj manj kot 2000 metrov vodovodnega omrežja. Novozgrajeni vodovod bo oskrboval nekje med 25 do 30 odjemalcev (objektov). Za zagotavljanje požarne varnosti je predvidena vgradnja nadzemnih hidrantov. Seveda se pri tem ne bomo ustavili saj bomo v kratkem pričeli s pridobivanjem projektne dokumentacije za nadaljevanje gradnje vodovoda v Planini pod Golico.

Na Slovenskem Javorniku bomo pričeli z reševanjem ureditve prehoda za pešce med železniškem postajališčem Slovenski Javornik ter stavbo Kulturnega doma preko državne ceste. Na omenjeni lokaciji zaradi postajališča, železniške postaje, večjega parkirišča za osebna vozila ter kulturnimi dogodki prihaja do pogostega prehajanja pešcev čez cesto, kjer ni označenega prehoda za pešce t.i. ''zebre''. Prehod za pešce mora namreč po tehničnih kriterijih, med drugim, na obeh straneh cestišča vključevati hodnik za pešce, ki ga trenutno na strani železniškega postajališča oziroma parkirišča ni. Istočasno s prehodom za pešce bo potrebno zagotoviti varnejši priključek iz parkirišča, postajališče za mestni potniški promet in povezavo na peš pot proti Cesti Toneta Tomšiča. Na Komunalni direkciji so pred kratkim z lastnikom parcele uspeli doseči dogovor in podpisali soglasje za izvedbo pločnika in kasnejši odkup dela parcele. Lastniku parcele se ob tej priložnosti za izkazano razumevanje reševanja dolgoletnega izziva iskreno zahvaljujem!

Ta teden, od 12. do 21. maja, je posvečen ljubiteljski kulturi. Ob tej priložnosti bi rad iz srca čestital vsem ljubiteljskem kulturnim izvajalcem, posameznikom in skupinam, ki v prostem času s svojo predanostjo, žarom in ljubeznijo do kulture plemenitite, navdihujete in bogatite naš obstoj in vsakdan.

Prebrano 989 krat Zadnja sprememba Četrtek, 18. Maj 2017, 09:22
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.