Podžupana

Mar  2017 08

Podžupanjin kotiček 2017/2

Čestitam ob 8. marcu, mednarodnemu dnevu žensk!

Včeraj sem si ogledala Večgeneracijski center Gorenjske v Kranju z namenom, da se predstavi.

Partnerji v projektu so poleg Ljudske univerze Kranj še Ljudska univerza Jesenice, Zavod O in Ljudska univerza Radovljica.

Namen projekta je v izvajanju preventivnih programov, s katerimi se aktivira posameznika iz ranljivih ciljnih skupin ter pripomore k preprečevanju njihove socialne izključenosti in omogočiti dostopnost vsebin vsem tudi s podeželja.

Cilji projekta so čim boljšo  integracijo ranljivih skupin, čim večjo in boljšo dostopnost, raznolikost in kakovost vsebin, s katerimi bodo preprečili socialno izključenost posameznika, opolnomočili ranljive skupine, povezati javne institucije, nevladne organizacije, socialna podjetja, občin in drugih organizacij na Gorenjskem in  vzpostaviti informacijski center( kjer bodo na voljo vse informacije o dejavnostih).

Ciljne skupine projekta so družine, ki potrebujejo pomoč, invalidi, migrantski in begunski posamezniki in družine, mladi, ki tvegajo socialno izključenost, otroci in mladi s posebnimi potrebami, starejši iz socialno ogroženih okolji.

Vsebine, ki jih bodo v programu izvajali so zelo različne, pestre, izobraževalne, praktične delavnice…skratka za vsakogar nekaj.

Želijo si čim večjega števila uporabnikov naštetih vsebin.

Na Jesenicah omenjeni programi potekajo že četrto leto in so z njim zadovoljni tako izvajalci kot tudi uporabniki.

Naj ob tej priložnosti izrečem vso pohvalo delu Ljudske univerze Jesenice z vodja mag. Majo Radinovič Hajdič  in njenimi sodelavkam ter  lokalno skupnostjo, ki projekt v celoti podpira. Verjetno, pa bo potrebno projekt v prihodne nadgrajevati oz. prilagajati potrebam lokalnega okolja. Veliko delovne vneme v prihodnjem petletnem obdobju želim vsem izvajalcem programa.

Prebrano 757 krat Zadnja sprememba Petek, 24. Marec 2017, 12:16
Vera Pintar

Podžupanja pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njene pristojnosti, za katere je pooblaščena.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.