Podžupana

Dec  2016 01

Podžupanov kotiček 2016/16

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

v petek smo skupaj s strokovnima sodelavcema ter projektantoma prisotnim članom Krajevne skupnosti Plavž predstavili idejno zasnovo obnove štirih otroških igrišč v KS Plavž. Člani krajevne skupnosti so predstavitev ter koncept igrišč sprejeli izjemno pozitivno. V občini Jesenice se trenutno sicer nahaja 16 otroških igrišč. Podlaga za nadaljevanje aktivnosti obnove otroških igrišč je Program urejanja in vzdrževanja otroških igrišč v lasti in upravljanju Občine Jesenice za obdobje 2016-2019, ki je bil pred kratkim sprejet na občinskem svetu. V Programu smo preverili potrebe in želje, postavili prioritete in ocenili trenutno stanje otroških igrišč. Program je temelj za prostorsko načrtovano in vsebinsko smiselno gradnjo otroških igrišč. Pri načrtovanju ter prenovi otroških igrišč nas morata voditi kakovost in zagotavljanje varnosti uporabnikov le-teh.

Za novogradnje otroških igrišč smo v preteklih štirih letih pridobili 197.000 € iz različnih evropskih projektov. V predlogu proračuna Občine Jesenice za leto 2017 je za obnovo enega izmed štirih igrišč v KS Plavž namenjenih 40.000 € lastnih proračunskih sredstev. Z enakim tempom nameravamo z obnovo ostalih igrišč nadaljevati v naslednjih treh letih. Po obnovi bodo igrišča postala urbani predprostor sosesk oziroma središča za medgeneracijsko druženje. S sodelavci se zavedamo kako pomemben je urejen in prijazen javni prostor, ki ga skupaj uporabljamo in kjer se družimo. Je tisti, ki utrjuje našo skupnost in nas še tesneje povezuje.

Kot ste mogoče že opazili pri sprehodu ali vožnji skozi naše mesto se trenutno po dolgih letih izvaja osvežitev praznične razsvetljave za kar smo namenili 10.000 € lastnih proračunskih sredstev. Letošnji, prvi, del osvežitve bo deležna razsvetljava med restavracijo Ejga in Gimnazijo Jesenice.  Naša želja je, da bi s postopno vendar sistematično osvežitvijo praznične razsvetljave pripomogli k dvigu samopodobe ter rasti pozitivnega mestnega vzdušja. Praznične lučke bodo zagorele v ponedeljek.

 

Spoštovani,
v prazničnem decembru vam želim obilo prijetnih in veselih trenutkov v družbi najdražjih. Hkrati vas vljudno in prijazno vabim na obisk številnih decembrskih dogodkov in prazničnih prireditev. Naj bo veseli december res vesel in hkrati varen.
Prijazen pozdrav.

Prebrano 1044 krat Zadnja sprememba Četrtek, 01. December 2016, 13:59