Podžupana

Nov  2016 23

Podžupanov kotiček 2016/15

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

vljudno in prijazno vas vabim na četrto javno razpravo v sklopu priprave Celostne prometne strategije, ki bo v torek, 29. 11. 2016 ob 16.00 v Kolpernu. Ob tej priložnosti se vam, spoštovani, zahvaljujem za izpolnjene in oddane ankete ter dosedanje aktivno soustvarjanje trajnostne prihodnosti našega mesta s primestnimi naselji. Glavna tema razprave bo izbira ukrepov preurejanja prometnih in drugih javnih površin in del tega so tudi obstoječe ter predvidene prečne povezave v naši lokalni skupnosti.

Naše mesto je vzdolžno prepredeno z infrastrukturnimi objekti, s cestami (lokalnimi in magistralno R2), kar dvema železniškima progama ter Savo Dolinko. Za višjo kvaliteto bivalnega okolja, enostavnejšo in varnejšo komunikacijo mestnih območij potrebujemo več prečnih povezav s katerimi bi še bolj povezali naše mesto. Eno od teh predstavlja obstoječi nadhod, pripet na železniški most Bohinjske proge čez Savo Dolinko, ki povezuje KS Podmežakla in KS Sava. Hodnik za pešce je bil zgrajen v letih 1953-1954, ko je Železarna Jesenice, zaradi znatnega povečanja železniškega prometa na tem sektorju in posledično nezmožnosti zagotovitve varnega prehoda preko tirov, glede na arhivske dokumentacije, pridobila gradbeno dovoljenje za brv na tem mostu. Omenjeni nadhod je po vseh teh letih v precej utrujenem stanju zato smo kot zainteresirana lokalna skupnost prevzeli pobudo in pretekli teden sklicali sestanek na katerega so se prijazno odzvali predstavnica podjetja SIJ Acroni, predstavnik Ministrstva za infrastrukturo - Sektor za železnice ter predstavnik Slovenskih železnic. Nadhod ni v lasti Občine Jesenice, vanj ne smemo vlagati sredstev zato smo na sestanku apelirali na vse naslovnike, da v okviru svojih služb preučijo zadevo in pristopijo k sanaciji tega dela železniškega mostu. Občina Jesenice se je zavezala, da bo pridobila oceno statične ustreznosti nadhoda na podlagi katere bomo, z ostalimi omenjenimi deležniki, čimprej pričeli usklajevati nadaljnje aktivnosti ter ukrepe.

Prebrano 865 krat Zadnja sprememba Sreda, 23. November 2016, 14:49
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.