Podžupana

Okt 2016 20

Podžupanov kotiček 2016/13

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

preteklo sredo sem v Ljubljani v imenu Občine Jesenice sodeloval na podelitvi priznanj v tekmovanju za energetsko najodmevnejše občine v Sloveniji, ki ga že sedmo leto zapored pripravlja Energetika.NET. Občina Jesenice je v kategoriji velike občine prejela priznanje za uvrstitev med tri super finalistke letošnjega natečaja En.občina. Ob tej priložnosti čestitam Mestni občini Velenje, ki je zbrala najvišje število točk in postala absolutna zmagovalka tekmovanja. Kljub vsemu imamo veliko razlogov za ponos in veselje saj so nas člani strokovne komisije prepoznali kot eno izmed redkih občin, ki se zaveda energetsko učinkovitega ravnanja in ki v tem vidimo priložnost za izboljšanje stanja v našem lokalnem okolju.

Z različnimi ukrepi nam je uspelo poskrbeti za usmerjenost v trajnostno prihodnost in predvsem dvig kvalitete bivanja občanov in občank. Občina Jesenice je vrsto let zapored zagotavljala nepovratna sredstva za dodeljevanje finančnih spodbud investicijskim ukrepom za učinkovito rabo energije in izrabo obnovljivih virov energije v gospodinjstvih na območju občine Jesenice. Za izvedbo navedenega projekta je Občina Jesenice od leta 2005 do vključno leta 2015 namenila že preko 1.3 mio € proračunskih sredstev. Uspešen projekt dodeljevanja finančnih spodbud investicijskim ukrepom za učinkovito rabo energije in izrabo obnovljivih virov energije v gospodinjstvih na območju Občine Jesenice se sicer z letom 2017 zaključuje.

Občina Jesenice je pred kratkim prejela še eno priznanje in sicer Certifikat mladim prijazna občina. Na Gorenjskem je nosilka tega certifikata samo še Občina Škofja Loka (sicer pa je do sedaj nosilk 24 od 212 občin). Certifikat je priznanje lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Iskrene pohvale in čestitke vsem deležnikom za dosedanje opravljeno delo. Pred nami je na tem področju sicer še nekaj izzivov za katere sem prepričan, da jim bomo s skupnim ter pozitivno usmerjenim delovanjem, tako kot do sedaj, tudi kos.

Prebrano 739 krat Zadnja sprememba Petek, 21. Oktober 2016, 09:34
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.