Podžupana

Okt 2016 05

Podžupanov kotiček 2016/12

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

preiskovalno-opazovalne aktivnosti na plazu Potoška planina še vedno potekajo naprej v sklopu projekta Recall. Žal, z mednarodnimi partnerji ter Geološkim zavodom Slovenije, nismo uspeli s prijavo na mednarodni projekt ReMap land. Kljub vsemu se v vsem tem času ogledi na opazovalnih točkah nemoteno izvajajo. 3. delovno srečanje kooperativne skupine Potoška Planina, ki deluje v okviru projekta Recall, pa bo v naslednjem mesecu, kjer bodo predstavljene dosedanje aktivnosti in tudi prvi rezultati snemanja območja.

Zelo razveseljivi sta tudi dve novici na področju izobraževanja v naši lokalni skupnosti: Svet Srednje šole Jesenice je namreč sprejel sklep, da se v šolskem letu 2017/2018 odpreta dva oddelka za izobraževanje strojnih tehnikov. Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu pa je pred kratkim potrdila akreditacijo doktorskega študija Zdravstvene vede in to ob 10. obletnici delovanja Fakultete za zdravstvo Jesenice. Brez dvoma gre za perspektivna programa, ki bosta na Jesenice privabila mlade željne znanja.

Zaključena je tudi prva faza CPS Jesenice oziroma t.i. Zagon procesa. Analizo prve faze CPS-a ter odzive in izvedbo Tedna mobilnosti bomo skupaj z vsemi aktivnimi deležniki opravili na delovnem sestanku. Kot je znano je Cilj Celostne prometne strategije določitev ukrepov trajnostne mobilnosti, kot so definirani v Operativnem programu izvajanja Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, in akcijskega načrta za njihovo izvedbo. Na podlagi tega se bo Občina Jesenice lahko med drugim potegovala za sredstva, ko bodo na voljo v okviru nadaljnjih razpisov.

 

Prebrano 703 krat Zadnja sprememba Sreda, 05. Oktober 2016, 13:32
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.