Podžupana

Jun  2016 23

Podžupanov kotiček 2016/9

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

tokrat bi se dotaknil teme, ki jo na Občini Jesenice opažamo v zadnjih tednih. Prejeli smo kar nekaj fotografij uničevanja naše, skupne, lastnine. Po SSKJ-u je vandalizem poškodovanje, uničenje česa koristnega, lepega brez pravega razloga, namena. Za vandalizem je značilno, da je predvsem dejavnost dečkov (11 do 15 let) in mlajših moških (do 25. leta). Gre torej za skupine, ki so fizično že več ali manj dovolj dozorele, precej manj pa so dozorele družbeno in osebnostno. Zanimivo je dejstvo, da je vandalizmu bolj izpostavljena javna kot pa zasebna lastnina. Pretepanje in ruvanje smetnjakov, pitnikov, objestno lupljenje skorje mladih dreves, razbijanje vrat, uničevanje ograj ob otroških igriščih ipd. je povsem nesprejemljivo. Škodo oziroma popravilo poškodovane skupne lastnine na koncu plačujemo vsi tudi tisti, ki s svojim nedozorelim dejanjem škodo povzroči. Z raznimi ukrepi kot je nadzor s kamerami ali primerno osvetlitvijo poskušamo uničevanje skupne lastnine v čim večji meri ustaviti. Verjetno naloga, ki se, žal, ne bo tako kmalu končala.

V petek je Občina Jesenice skupaj z Veleposlaništvom Indije organizirala srečanje na temo predstavitve poslovanja z Indijo. Indija, z več kot eno milijardo prebivalcev, predstavlja enormen potencial za tuje vlagatelje zato so bile na srečanju zainteresiranim poslovnim subjektom predstavljene izkušnje na področju odnosov z indijskimi poslovnimi partnerji in odprte poslovne priložnosti v Indiji, ki jih, sodeč po predstavitvi, ni malo.

Prebrano 994 krat Zadnja sprememba Četrtek, 23. Junij 2016, 09:33
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.