Podžupana

Jun  2016 16

Podžupanov kotiček 2016/8

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

pretekli začetek tedna je v dvorani Kolpern pripadal predstavnicam Zaposlitvenega kluba Jesenice, kjer so z veliko odločnostjo, pravo mero poguma in veliko volje organizirale Jeseniško sedmico na kateri so predstavile zaposlitvene možnosti za mlade. Dogodek je povezoval delodajalce, različne zavode, karierne svetovalce in zainteresirano javnost. Pozdravljam in cenim samoiniciativnost ter aktivno sodelovanje spoštovanih dam pri iskanju rešitev in predstavitev možnosti prve zaposlitve mladih v naši lokalni skupnosti. V mojem imenu se zahvaljujem organizatorkam ter vsem aktivno sodelujočim, ki so se prijazno odzvali ter mladim obiskovalcem predstavili možnosti. Občina Jesenice poleg povsem osnovnih pogojev za razvoj gospodarstva (prostor, prostorski akti, komunalna opremljenost zemljišč, gospodarska javna infrastruktura, …) sicer spodbuja mentorstvo v projektu ''Mentorstvo za mlade'' preko katerega omogoča izvajanje ukrepa v okviru občinske uprave ter javnih zavodov, katerih ustanoviteljica oz. sofinancerka je. V proračunu zagotavljamo tudi sredstva za sofinanciranje javnih del in sredstva za javni razpis o dodeljevanju finančnih vzpodbud za razvoj gospodarstva.

Pretekli teden smo s predsednikom Zveze društev prijateljev mladine Jesenice obiskali tudi Mladinsko letovišče Pinea v Novigradu, kjer smo si ogledali investicijo v električno omrežje letovišča saj dosedanja priključna moč ni zadostovala njihovim vedno večjim potrebam. Občina Jesenice v proračunu za leto 2016 zato zagotovila 40.000 €, kar predstavlja strošek povečanja priključne moči in strošek izvedbe del. Na podlagi iz leta 2016 pridobljenega oziroma izdanega soglasja HEP smo izvedli postopek ter izbrali izvajalca del za popolno prenovo in izgradnjo novega glavnega samostojnega voda elektrike in izgradnje glavne elektro omarice v letovišču. Izvajalec je nekaj dni nazaj, torej pred odprtjem nove sezone, z deli že zaključil.

Prebrano 702 krat Zadnja sprememba Četrtek, 16. Junij 2016, 12:03
Miha Rebolj

Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

Ostale informacije.

E-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.