Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora z vse večjim tempom uresničuje letošnji program koncertov in nastopov. Sedaj člane čaka še posebej velik zalogaj, kjer bodo v vlogi tako izvajalcev kot prirediteljev. V petek, 18., in v soboto, 19. maja, bodo namreč pod okriljem Zveze slovenskih godb in ob sodelovanju Občine Jesenice gostili veliko, 38. tekmovanje slovenskih godb.

Ljubitelji tovrstne glasbe bodo lahko v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah prisluhnili orkestrom in godbam iz vse Slovenije. Prvi dan popoldne bosta nastopila dva mladinska orkestra glasbenih šol iz Sežane in Sevnice. Drugi dan bodo dopoldne v tretji težavnostni stopnji nastopili Godba na pihala občine Markovci, Mengeška godba, Orkester Ave, Pihalni orkester Muta in gostitelji, Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora. Popoldne bosta v prvi težavnostni stopnji sledila nastopa Godbe Zgornje Savinjske doline in Pihalnega orkestra železarjev Ravne.

Vstop je prost.

 

Predvideni program tekmovanja:

 

Petek, 18. maj

17.00

 

Otvoritev tekmovanja

17.00–17.30

 

Kategorija B – 8. tekmovanje mladinskih godb

Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica

17.40–18.00

 

Kategorija A – 8. tekmovanje mladinskih godb

Pihalni orkester Glasbene šole Sežana

18.30

 

Razglasitev rezultatov

19.00

 

Otvoritev mednarodnega tekmovanja

19.00–19.45

Kategorija C mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov

Pihalni orkester Zarja Šoštanj

Sobota, 19. maj

10.00

 

Otvoritev tekmovanja (3. težavnostna stopnja)

10.00–10.40

3. težavnostna stopnja – 38. tekmovanje slovenskih godb

Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora

10.40–11.20

3. težavnostna stopnja – 38. tekmovanje slovenskih godb

Društvo Godba na pihala Občine Markovci

11.20–12.00

3. težavnostna stopnja – 38. tekmovanje slovenskih godb

Pihalni orkester Muta

12.00–12.40

3. težavnostna stopnja – 38. tekmovanje slovenskih godb

KD Mengeška godba

12.40–13.30

3. težavnostna stopnja in IMC 2018 – 38. tekmovanje slovenskih godb

Orkester Ave

14.30

 

Razglasitev rezultatov za 38. tekmovanje slovenskih godb – 3. težavnostna stopnja

16.00

 

Otvoritev tekmovanja (1. težavnostna stopnja)

16.00–17.00

1. težavnostna stopnja in IMC 2018 – 38. tekmovanje slovenskih godb

KD Godba Zgornje Savinjske doline

 

1. težavnostna stopnja – 38. tekmovanje slovenskih godb

Pihalni orkester železarjev Ravne

18.30

 

Razglasitev rezultatov za 38. tekmovanje slovenskih godb – 1. težavnostna stopnja + mednarodnega tekmovanja

Opomba: ure nastopov posameznih pihalnih orkestrov so približne in lahko rahlo odstopajo od dejanskih.

Če si star med 15 in 30 let in želiš vplivati na razvoj okolja, v katerem živiš, ter s svojim znanjem in izkušnjami prispevati h kakovostnejšemu življenju v okolju, si lepo povabljen k sodelovanju pri oblikovanju Strategije za mlade za obdobje 2019–2023.

Predčasno glasovanje za izvedbo zakonodajnega referenduma o Zakonu  o izgranji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper

 

Volivke in volivci s stalnim prebivališčem na območju Upravne enote Jesenice in so vpisani v volilni imenik 1. Okrajne volilne komisije Jesenice, ki bodo na dan glasovanja 13. 5. 2018 odsotni, lahko predčasno glasujejo na posebnem volišču na sedežu Okrajne volilne komisije Jesenice, Cesta železarjev 6A, Jesenice.

Predčasno glasovanje bo potekalo v prostorih Upravne enote Jesenice, Cesta železarjev 6/A ( stavba nasproti krožišča) v 1. nadstropju v pisarni št. 118. Volišče je dostopno invalidnim osebam.

Predčasno je možno glasovati:

  • v torek    8. 5. 2018  od 7. do 19. ure,
  • v sredo   9. 5. 2018  od 7. do 19. ure in
  • v četrtek 10. 5. 2018  od 7. do 19. ure.

Predsednik ali član volilnega odbora ugotovi istovetnost volivca na podlagi osebnega dokumenta, ki izkazuje osebne podatke volivca.

 

                                                                         Majda Čebulj
                                                         Predsednica 1. Okrajne volilne komisije

Št. 042-2/201/-51

Občina Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice sta v preteklih mesecih sodelovala z društvom Jasa pri nastajanju projekta ''Kakšnih Jesenic si želim?''

V sklopu projekta so učenci jeseniških osnovnih šol ter dijaki Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice brali družbenokritične odlomke iz knjig Jasine zbirke Onežimo svet (vsem sodelujočim učencem in dijakom je brezplačno knjigo iz zbirke Onežimo svet zagotovilo jeseniško podjetje Enos d.d.). Ob poglobljenem branju so premišljali o naši stvarnosti in izražali občutke z besednimi in likovnimi prispevki.

Nastala je razstava prispevkov, s katero bomo v četrtek, 10. maja 2018, ob 11. uri v Kolpernu na Stari Savi stvaritve otrok predstavili javnosti. Doživetja in sporočila bodočih odraslih je društvo Jasa strnilo v deset dramilnih zapovedi in jih bo izročila prvemu odločevalcu v občini, županu Tomažu Tomu Mencingerju. Ob odprtju razstave bo pripravljena tudi okrogla miza na temo ''Kakšnih Jesenic si želim?'', v razpravi pa bodo sodelovali predsednica Jase mag. filozofije Mateja Jamnik, predavateljica na Gimnaziji Jesenice univ. dipl. soc. Milena Gerbec in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. O motivih za obdaritev učencev in dijakov bo spregovoril direktor Enosa Andrej Stušek, z dramskim in glasbenim nastopom pa bodo razpravo popestrili dijaki Gimnazije Jesenice in učenci Glasbene šole Jesenice.

 

Več informacij o projektu in dogodku objavljamo v priponki.

 

Vabljeni!

Uporabne povezave