Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice (SPV) že vrsto let prvi šolski teden skrbi, da predvsem mlajši otroci varno pridejo v šolo. Tako so tudi danes skupaj s predstavniki Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter s člani prostovoljnih gasilskih društev v bližini osnovnih šol poskrbeli, da se promet okoli šol odvija nemoteno in varno. Lokacije osnovnih šol si je zjutraj ogledal tudi župan Tomaž Tom Mencinger in se prepričal, da je za promet in predvsem udeležence v njem dobro poskrbljeno.

Danes je v šolske klopi sicer sedlo 1.746 jeseniških osnovnošolcev (od tega 180 prvošolcev), in sicer 656 na OŠ Toneta Čufarja (od tega 73 prvošolcev), 605 na OŠ Prežihovega Voranca (od tega 64 prvošolcev), 437 na OŠ Koroška Bela (od tega 49 prvošolcev) in 38 na OŠ Poldeta Stražišarja (od tega 4 prvošolci).

Skozi srednješolska vrata je danes stopilo 886 srednješolcev, in sicer 314 na Gimnaziji Jesenice ter 572 na Srednji šoli Jesenice, v Vrtec Jesenice pa je trenutno vpisanih 688 predšolskih otrok.

Minuli konec tedna je svoj krajevni praznik praznovala Krajevna skupnost Blejska Dobrava, kjer je bilo v letošnjem letu dokončanih več večjih investicij.

Ob začetku novega šolskega leta župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma Vero Pintar in Miho Reboljem vsem učencem in dijakom želijo prijeten prvi dan pouka ter uspešno in novih znanj polno šolsko leto, najmlajšim v vrtcu pa veliko igrivih in zabave polnih uric.

 

Srečno in pogumno v novo šolsko leto!

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Skupne notranje revizijske službe občin Jesenice, Bohinj, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v skladu z 58. členom Zakona o javnih uslužbencih -ZJU (Ur. list RS, št. 63/07–UPB-3 s spr.) objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju:

VODJA SKUPNE NOTRANJE REVIZIJSKE SLUŽBE - NOTRANJI REVIZOR PODSEKRETAR

Uporabne povezave