Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

  • Najboljši pri županu
  • Deset let edine jeseniške fakultete
  • Mavrica, ki združuje
  • Dve drevesi, "gurtna" in Matic
  • Zelena luč za oživitev smučišča
  • Pravnik s športno dušo na čelu zavoda
  • S krajani o plazu
  • Legende in pripovedke

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, na podlagi 20. in 21. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 86/10, 75/12, 47/13, 50/14, 90/14, 14/15 in 76/15) in 30. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16), ter Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – Načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem – stanovanja in poslovni prostori v lasti Občine Jesenice, za leto 2017, št. 478-76/2016, sprejetega na 16. redni seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 27.10.2016, objavlja

PONOVNO JAVNO DRAŽBO ZA PRODAJO NEPREMIČNINE

 

I. NAZIV IN SEDEŽ ORGANIZATORJA JAVNE DRAŽBE:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

II. PREDMET PRODAJE:

Predmet prodaje je nepremičnina s parc. št. 2333/74, vložna številka 1226 k.o. Stinica v deležu do 2/6, ki v naravi predstavlja stanovanje št. 42/I v 1. nadstropju večstanovanjske stavbe, št. 41/I, v Stinici, Scorpio 42/I, v Republiki Hrvaški.

III. OPIS PREDMETA PRODAJE

Predmet prodaje v naravi predstavlja – stanovanje št. 42/I v večstanovanjski stavbi, št. 41/I, v Stinici, Scorpio 42/I, Republika Hrvaška. Objekt je bil zgrajen leta 1988 in je solidno vzdrževan. Stanovanje v izmeri 25,35 m2 zajema: hodnik, sobo s kuhinjo in kopalnico z WC. Stanovanju pripada tudi balkon. Stanovanje je opremljeno.

Nepremičnina je zajeta v Načrtu razpolaganja z nepremičnin premoženjem – stanovanja in poslovni prostori v lasti Občine Jesenice za leto 2017. Zemljiškoknjižno stanje je urejeno. Dne 28.4.2017 je bil za stanovanje izdelan energijski certifikat.

150  planincev  se je v nedeljo, 25. junija, na dan dneva državnosti, v slabem in deževnem vremenu udeležilo osmega pohoda na Golico v skupni organizaciji Občine Jesenice in  Planinskega društva Jesenice.

Številka: 478-48/2015

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 86/2010 s spremembami) in 4. odstavka 56. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 34/2011 s spremembami), OBČINA JESENICE objavlja naslednjo:

 

N A M E R O O USTANOVITVI STAVBNE PRAVICE

OBČINA JESENICE, ki je zemljiškoknjižna lastnica nepremičnin z ID znakom:

  • parcela 2175 1401/1,
  • parcela 2175 1401/8 in
  • parcela 2175 1401/9,

objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe za ustanovitev brezplačne stavbne pravice na delu zgoraj navedenih nepremičnin, v korist društev:

  • GASILSKA ZVEZA JESENICE, Cesta maršala Tita 66, 4270 Jesenice in
  • GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE, Tržaška cesta 221, 1000 Ljubljana,

vsakega v idealnem deležu do ene polovice (½).

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani OBČINE JESENICE.

 

OBČINA JESENICE 
ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

 

Jesenice, 26. 6. 2017 – Na četrtkovi seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetnice in svetniki obravnavali 18 točk dnevnega reda. Osrednja točka dnevnega reda je bila predstavitev projekta in predlog za prenos koncesije za Športni center Španov vrh. Občinski svet je po skrajšanem postopku obravnaval spremembo Odloka odloka o dodeljevanju sredstev za izobraževanje v Občini Jesenice ter spremembo Odloka o dejavnosti in koncesiji za lokalno gospodarsko javno službo oskrbe s toploto na območju občine Jesenice. V prvi obravnavi je Občinski svet potrdil predlog Odloka o sofinanciranju turističnih programov v občini Jesenice, ter sprejel 4. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2017 in dopolnitev Letnega programa prodaje občinskega finančnega premoženja za leto 2017. Svetniki so na seji potrdili mandat predstavnikom občine Jesenice v Svetu javnega zavoda Gasilsko reševalna služba Jesenice, novi članici v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter novemu članu Nadzornega odbora občine Jesenice. Sprejeli so tudi ugotovitveni sklep o prenehanju mandata članici Občinskega sveta občine Jesenice in predsednici Statutarno pravne komisije ter dali pozitivno mnenje k imenovanju direktolrice Ljudske univerze Jesenice. Ob koncu seje je Občinski svet podprl predlog projekta za ustanovitev Centra za krepitev zdravja, sprejel predlog za pristop Občine Jesenice h Konvenciji županov za podnebne spremembe in energijo ter se seznanil s Poročilom o opravljenem nadzoru Zaključnega računa proračuna občine Jesenice za leto 2016 in z Informacijo o Poslovnem načrtu JEKO, d.o.o., Jesenice za leto 2017.

A.POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Izgradnjo komunalne opreme Cesta v Rovte - Trebež - II. Faza.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 17.07.2017 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

 

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v ponedeljek, 17.07.2017, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

S spoštovanjem!

 

 

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

  1. Potrditev besedila zapisnika 20. redne seje Občinskega sveta, ki je bila 18.5.2017
  2. Predlog Odloka o spremembi odloka o dodeljevanju sredstev za izobraževanje v Občini Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
  3. Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o dejavnosti in koncesiji za lokalno gospodarsko javno službo oskrbe s toploto na območju občine Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
  4. Predlog Odloka o sofinanciranju turističnih programov v občini Jesenice – PRVA OBRAVNAVA
  5. Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem - 4. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2017
  6. Predlog dopolnitve Letnega programa prodaje občinskega finančnega premoženja za leto 2017
  7. Športni center Španov vrh – predstavitev projekta in predlog za prenos koncesije
  8. Volitve in imenovanja:
    8.1 Predlog za imenovanje predstavnika občine Jesenice v Svet zavoda Dom upokojencev dr. Franceta Berglja Jesenice
    8.2 Predlog za imenovanje predstavnikov občine Jesenice v Svet javnega zavoda Gasilsko reševalna služba Jesenice
    8.3 Predlog za razrešitev in imenovanje nove članice v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice
    8.4 Predlog za razrešitev in imenovanje novega člana Nadzornega odbora občine Jesenice
    8.5 Prenehanje mandata članici Občinskega sveta občine Jesenice ter predsednici Statutarno pravne komisije
    8.6 Mnenje k imenovanju direktorice Ljudske univerze Jesenice
  9. Predlog za pristop Občine Jesenice h Konvenciji županov za podnebne spremembe in energijo
  10. Poročilo o opravljenem nadzoru Zaključnega računa proračuna občine Jesenice za leto 2016
  11. Informacija o Poslovnem načrtu JEKO, d.o.o., Jesenice za leto 2017
  12. Informacije, vprašanja in pobude

Potem ko je aprila na Jesenicah potekala zaključna konferenca mednarodnega projekta RECALL, v sklopu katerega so proučevali plazovito območje Potoška planina nad Koroško Belo, so aktivnosti in rezultate projekta predstavili tudi krajanom Koroške Bele. Sestanka se je udeležilo 33 ljudi, poleg njih pa sta bila prisotna tudi podžupan Jesenic Miha Rebolj in poveljnik civilne zaščite občine Jesenice Igor Arh.

A.POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Izvedbo opornega zidu na Hrušici.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 13.07.2017 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

 

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v četrtek, 13.07.2017, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

S spoštovanjem!

 

 

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

 

Od 15. do 16. junija 2017 je na Bledu v Festivalni dvorani potekal Blejski vodni festival, katerega namen je bil nagraditi in povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, aktiviste, filmske ustvarjalce, gospodarstvo, politiko, šole in širšo javnost. Dobri primeri so bili letos prvič, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, tudi nagrajeni. Tako je nagrado za najbolj okusno vodo 2017 prejela Občina Jesenice. Anketa, v kateri so uporabnike spraševali o tem, katera voda jim je po okusu najboljša, je potekala preko FB strani organizatorja Blejskega vodnega festivala in sicer je tekmovalo več kot 19 občin iz Slovenije.  Nagrado je v imenu Občine Jesenice prevzel upravljavec vodovodnega omrežja, podjetje JEKO, d.o.o.

Uradna stran festivala: Blejski vodni festival

 fzj logo

  • Vrsta organizacije: Visokošolski zavod
  • Naslov: Spodnji Plavž 3, 4270 Jesenice
  • Dekanja: doc. dr. Sanela Pivač
  • Tel.: (04) 5869360
  • Faks: (04) 5869363
  • DŠ: SI83837582
  • MŠ: 2245272
  • TR: SI56 0700 0000 1033 819
  • spletni naslov: www.fzab.si
  • e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Spoštovani,

V občini Jesenice imamo večje število Eko otokov, ki so namenjeni ločenemu zbiranju odpadkov, kar pomeni, da imamo vsi možnost skrbeti za naše okolje tudi z ločevanjem odpadkov.

Spoštovani,

V občini Jesenice imamo urejene prostore za ločevanje odpadkov iz gospodinjstev, t.i. EKO OTOKE.

Župan Tomaž Tom Mencinger je s podžupanoma Vero Pintar in Mihom Reboljem v ponedeljek, 19. junija 2017, v dvorani Kolpern sprejel najboljše letošnje učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol.

Uporabne povezave