Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Alpe Adria regija doživetij.

Akronim projekta: Alpe Adria Karavanke /Karawanken.

V projektu Alpe Adria regija doživetij se je povezalo dvanajst slovenskih in avstrijskih partnerjev, se pod vodstvom Regionalne razvojne agencije Gorenjske (BSC Kranj) prijavilo na javni razpis Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020 in uspešno pridobilo sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Vrednost načrtovanih aktivnosti je skoraj 2,5 milijona evrov, od tega bo 85 odstotkov (2,1 milijon evrov) sofinanciranih iz sredstev ESRR, avstrijskim partnerjem bo dodatnih 10 odstotkov namenila Koroška deželna vlada.

Jeseniški osnovnošolci so pod mentorstvom Razvojne agencije Zgornje Gorenjske oblikovali brošuro »LEGENDE IN PRIPOVEDKE V OBČINI JESENICE«, ki jo lahko brezplačno prevzamete na Tic-u Jesenice.

Pa prijetno branje!

Evropski dan parkov, 24.5.2017 smo na Jesenicah praznovali s slikarsko delavnico v Zoisovem parku. Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska organizirala delavnico na prostem, kjer smo s slikanjem poudarili pomen naravnih lepot enega prvih botaničnih vrtov v Sloveniji. Pod čopiči udeležencev so iz minute v minuto nastajale prave mojstrovine.

Mentorica Romana Žitko nas je usmerjala v tehniki slikanja z akrilnimi barvami. V samem parku smo imeli dovolj motivov, ki so nam pomagali pri inspiraciji, saj je park znan po okamnelem rastlinskem in živalskem svetu, bogato kulturno dediščino kraja ter botaničnem vrtu Karla Zoisa in še bi lahko naštevali.

Srečanja so se udeležili tako mlajši, kot tudi starejši občani. Ne glede na starost, si umetnik po duši vedno izbere pravi svet na svojem platnu. Tako si je tudi naš najmlajši udeleženec Tian umislil na svoji sliki igrače v Zoisovem parku. Umetnost ne pozna meja, zato si želimo tovrstnih dogodkov tudi v bodoče.

 

Eldina Čosatović, mag. posl. ved
RAGOR, Europe Direct Gorenjska

Telekom Slovenije gradi optično omrežje, ki bo prebivalcem Jesenic in Planine pod Golico omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V Telekomu Slovenije sicer predvidevajo, da bo gradnja potekala tekoče, tako da bi izgradnjo celotnega novega optičnega omrežja na predvidenih območjih zaključili do konca leta 2017.

V petek, 19. maja je bilo na Pristavi prav živahno. Zbrali so se člani Svetov KS in njihovi sodelavci ter predstavniki Občine Jesenice. Skupaj 32 udeležencev iger, ki jih je letos organizirala KS Slovenski Javornik-Koroška Bela.

Vabilo k sodelovanju v raziskavi o vključevanju javnosti

VAŠ POGLED ŠTEJE!

Spoštovani,

naša občina se je pridružila široki raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo Celostnih prometnih strategij (CPS), ki se izvaja v 64 slovenskih občinah.  Namen raziskave je izboljšati sodelovanje javnosti pri upravljanju javnih zadev  – tako v naši občini, kot na državni ravni.

V raziskavo želimo vključiti tudi vaše mnenje, zato vas vabimo k sodelovanju. Sodelujete lahko, če ste se udeležili katerega od dogodkov v okviru priprave CPS, pa tudi če se jih iz različnih razlogov niste udeležili. Vaša mnenja so v obeh primerih pomembna.

Z vašim prispevkom bo vključevanje javnosti v prihodnje bolj kakovostno in bolj učinkovito. Zato vas vljudno vabimo, da si v ta namen vzamete 10 minut za izpolnitev spletnega vprašalnika na povezavi: https://www.1ka.si/a/127257.

V uvodu vprašalnika boste našli tudi dodatna pojasnila o raziskavi.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš prispevek.

 

Na Bokalovi ulici na Jesenicah so bili ob zabojnikih za odpadke nepravilno odloženi gradbeni odpadki.

V okolici ekološkega otoka na Dobravski ulici na Javorniku se stalno pojavljajo odpadki, ki na ekološki otok ne sodijo. To so zeleni odrez, veje, odpadna električna in elektronska oprema, ter mešani komunalni odpadki.

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti  (Ur list RS št. 86/2010 in spr.) in na podlagi 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/11 in spr.), župan Občine Jesenice  objavlja naslednjo:

Namero

Občina Jesenice bo, na podlagi metode neposredne pogodbe sklenila Pogodbo o oddaji v najem večnamenske dvorane v stavbi Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, v terminih:

  • vsak ponedeljek od 20.00 do 21.00 ure v času od 12. do 26. junija 2017 in
  • vsak četrtek od 19.30 do 20.30 ure 22. in 29. junija 2017,

Vse dodatne informacije o najemu večnamenske dvorane in telovadnice so na voljo na Krajevni skupnosti Blejska Dobrava, Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, tel.: 04/5874-267, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

Tomaž Tom Mencinger
ŽUPAN

Številka:  16/2017-sz

Občina Jesenice na podlagi 32. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljevanju: ZJZP) objavlja predmetni javni poziv promotorjem, s katerim poziva morebitne promotorje k podaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno zasebnega partnerstva za projekt celovite energetske obnove in storitev energetskega upravljanja za objekt Ruard – Bucellenijeve graščine v lasti Občine Jesenice, po sistemu energetskega pogodbeništva.

Celostno prometno strategijo občine Jesenice, strateški dokument, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je po številnih obravnavah Občinski svet občine Jesenice dokončno potrdil na svoji redni seji 18. maja 2017. Občina Jesenice je v sodelovanju s konzorcijem podjetij b22 d.o.o., PNZ d.o.o., MK projekt d.o.o. in podizvajalci izvedla devet sklopov aktivnosti, združenih v tri faze, ki jim v zadnji, četrti fazi sledita še izvajanje strategije in učenje iz izkušenj.

Tudi v letošnjem letu je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice sodeloval na Paradi učenja na Stari Savi, ki ga je organizirala LU Jesenice, 17.5.2017.

Na Paradi učenja smo predstavili svojo dejavnost in udeležencem prireditve razdelili odsevne trakove in odsevne obeske, s katerimi so ob večernih in nočnih urah na cesti bolj vidni in varni. Otrokom smo predstavili »Alko očala«, katera na preprost način prikažejo, kako se na cesti odzivamo v vinjenem stanju.  Vsako leto k sodelovanju povabimo tudi AMZS, ki obiskovalcem predstavi simulator »motor«; obračalnik,  ki prikaže pomen varnostnega pasu pri prometni nesreči in otroški poligon, na katerem so se otroci z avtomobilčki lahko preizkusili pri spretnostni vožnji in spoznali osnovno prometno signalizacijo.

Na Paradi učenja vsako leto povabimo tudi nagrajence nagradne igre »Bistro glavo varuje čelada«. V nagradni igri smo namenili poseben poudarek varnosti otrok v prometu in obvezni opremi kolesa. Na razpis so se prijavile OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Toneta Čufarja, OŠ Poldeta Stražišarja in OŠ Koroška Bela.

Nagrajenci nagradne igre – skupaj jih je bilo 10, so prejeli kolesarske čelade, pohvale in praktična darila.

Nagrajenci so:

  1. ANDI TATAREVIĆ, OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE
  2. AIDA AGIČ, OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE
  3. SARA KURALT, OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE
  4. AJDIN DELIČ, OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE
  5. TIA LADAN, OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE
  6. STELA KARDAŠEVIČ, OŠ POLDETA STRAŽIŠARJA JESENICE
  7. MAJA ERJAVEC, OŠ KOROŠKA BELA
  8. KATARINA ŽUBER, OŠ KOROŠKA BELA
  9. MAJA HROVAT ŠEPIC, OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA
  10. NEJLA KUSUR, OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA

Vsem, ki so pomagali, da je predstavitev akcije SPV lepo uspela, se lepo zahvaljujemo. Nagrajencem nagradne igre »Bistro glavo varuje čelada« pa iskreno čestitamo!

Prilagamo nekaj fotografij z akcije, ki jih je pripravil Vinko Lavtižar, član SPV.

Drautina Bartoliča  Jeseničani že dobro poznamo, saj je s svojimi lesenimi kipci razstavljal v Doliku in v Kosovi graščini.

V lanskem letu je razstavljal v Italiji, tokrat pa v Avstriji. Dragutin Bartolič je svoje plastike razstavil v Europahaus Klagenfurt, Reitschulgasse 4. v torek, 16. maja 2017 ob 19. uri. Razstava bo na ogled do 5. junija 2017.  V prelepem ambientu kjer so lesene skulpture razstavljene  po tematskih sklopih kot so šport, akti in portreti,  gledalcu omogoča življensko vznemirjenost pri posamezni skolpturi.

Razstavo je slavnostno odprl generalni konzul Milan Predan, generalnikonzul RS v Celovcu.

Jesenice, 19. 5. 2017 – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetnice in svetniki obravnavali 23 točk dnevnega reda. Občinski svet je v drugem branju obravnaval spremembo Odloka o ustanovitvi Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica, v prvem branju pa spremembo Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Vrtec Jesenice. Občinski svet je sprejel tudi Celostno prometno strategijo občine Jesenice v drugi obravnavi, spremembo Načrta razvojnih programov za obdobje 2017 – 2020, spremembo višine subvencije v javnem mestnem prometu ter spremembo cene za obdelavo določenih vrst komunalnih odpadkov. Svetniki so na seji potrdili mandat novi članici Odbora za proračun in finance ter dali soglasje k Sistemskim obratovalnim navodilom za distribucijski sistem toplote na geografskem območju občine Jesenice. Občinski svet se je seznanili s poročili Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, koncesionarja za oskrbo s toploto na območju Jesenice ENOS OTE, d.o.o., koncesionarja za izvajanje javnega mestnega prometa in šolskih prevozov Alpetour d.d. ter Akcijske skupine o izvajanju Lokalnega energetskega koncepta. Ob koncu seje pa so bila predstavljena še poročila Občinskega štaba Civilne zaščite občine Jesenice, Policijske postaje Jesenice ter Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica za leto 2016.

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, na podlagi 20. in 21. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 86/10, 75/12, 47/13, 50/14, 90/14, 14/15 in 76/15) in 30. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16), ter Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – Načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem – stanovanja in poslovni prostori v lasti Občine Jesenice, za leto 2017, št. 478-76/2016, sprejetega na 16. redni seji Občinskega sveta Občine Jesenice dne 27.10.2016, objavlja

JAVNO DRAŽBO ZA PRODAJO NEPREMIČNINE

 

I. NAZIV IN SEDEŽ ORGANIZATORJA JAVNE DRAŽBE:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

II. PREDMET PRODAJE:

Predmet prodaje je nepremičnina s parc. št. 2333/74, vložna številka 1226 k.o. Stinica v deležu do 2/6, ki v naravi predstavlja stanovanje št. 42/I v večstanovanjski stavbi, št. 41/I, v Stinici, Scorpio 42/I, v Republiki Hrvaški.

III. OPIS PREDMETA PRODAJE

Predmet prodaje v naravi predstavlja – stanovanje št. 42/I v večstanovanjski stavbi, št. 41/I, v Stinici, Scorpio 42/I, Republika Hrvaška. Objekt je bil zgrajen leta 1988 in je solidno vzdrževan. Stanovanje v izmeri 25,35 m2 zajema: hodnik, sobo s kuhinjo in kopalnico z WC. Stanovanju pripada tudi balkon. Stanovanje je opremljeno.

Nepremičnina je zajeta v Načrtu razpolaganja z nepremičnin premoženjem – stanovanja in poslovni prostori v lasti Občine Jesenice za leto 2017. Zemljiškoknjižno stanje je urejeno. Dne 28.4.2017 je bil za stanovanje izdelan energijski certifikat.

Uporabne povezave