Obvestila za javnost

Skupina SIJ je zaključila s kampanjo o ozaveščanju varnosti in zdravja pri delu za leto 2016 s sloganom »ZNAMO VARNO, ZMOREMO ZDRAVO«. Na zaključni prireditvi dne 27.2.2017, ki se je odvijala v družbi SIJ SUZ -obrat Jeklovlek, so med drugim nagradili tudi najbolj zdrave skupne službe - Upravo SIJ Elektrode Jesenice. Skozi leto so z varnostjo in zdravjem pri delu zbirali točke, s čimer so si zagotovili zmago v okviru kampanje, hkrati pa zbrali tudi dobrodelna sredstva. Direktor SIJ Elektrode Jesenice Blaž Jasnič, je ob tej priložnosti Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, podaril donacijo v višini 500,00 €, za podporo pri izvedbi Medobčinskega tekmovanja osnovnošolcev »Kaj veš o prometu«, ki bo izvedeno v sredini meseca aprila 2017.

Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice Aleš Koželj, se je iskreno zahvalil za donirana sredstva in poudaril, da se mora ozaveščanje o prometni varnosti začeti že pri najmlajših z željo, da bodo otroci pridobljeno znanje s pridom uporabljali tudi v kasnejših letih.

IZJAVA ZA JAVNOST- SEJA SVETA  KS 22.2.2017

Člani sveta KS Plavž so na 16. redni seji sveta, dne 22.2.2017, kot osrednjo točko obravnavali predlog ureditve  otroških igrišč v KS Plavž.  Sprejeli so prioriteto urejanja posameznih igrišč in sicer:

 • v letu 2017 igrišče PIKA
 • v letu 2018 igrišče BIBA
 • v letu 2019 igrišče ROŽLE
 • v letu 2020 igrišče TIM.

V nadaljevanju so sprejeli tudi Plan komunalnih dela za leto 2017, ki je usklajen s Komunalno direkcijo občine Jesenice. Največja investicija v KS Plavž bo ureditev Murove v celoti; s strani države pa bo potekla ureditev magistralne ceste ter pločnik od bolnice do Kopavnika.

Člani sveta so potrdili Poročilo o delu sveta KS Plavž za leto 2016, ki je  objavljen tudi na spletni strani Občine Jesenice.

Seznanili so se s pobudo Občinskega štaba CZ o vzpostavitvi mreže defibrilatorjev ter usposabljanja občanov za rokovanja z njim.

Na spletni strani Občine Jesenice smo pred dobrim mesecem objavili anketni vprašalnik na temo upravljanja mestnih središč - TCM (Town center management). Namen anketnega vprašalnika je bil pridobiti mnenja  občanov  in obiskovalcev Jesenic kaj pogrešajo, s čim so zadovoljni oziroma nezadovoljni v mestu. Prav tako smo z vprašalnikom želeli pridobiti ideje in predloge za oživljanje mestnih središč in za boljšo kakvost življenja v mestu. Rezultati anketnega vprašalnika bodo v pomoč pri pripravi različnih strategij in ukrepov na področjih gospodarstva, prometa, urbanizma in tudi pri snovanju drugih politik v lokalnem okolju, ki bodo v naslednjih letih pripomogle k večji privlačnosti mesta in kakovosti življenja v njem.

Občina Jesenice je že več kot 25 let pobratena z mestom Nagold, ki se nahaja v nemški pokrajini Baden Wuerttemberg. Mesto ima okoli 20.000 prebivalcev in se nahaja le 45 km od Suttgarta. Čudovita pokrajina na vstopu v Črni gozd, s številnimi kolesarskimi in drugimi zanimivimi tematskimi potmi, nudi obilje rekreativne zabave. Nedaleč od mesta je tudi univerzitetno središče Tuebingen, v katerem je gostoval tudi Primož Trubar.
V vseh teh letih je Občina Jesenice navezala z mestom Nagold poslovne in prijateljske vezi, zlasti na področju kulture, glasbe in fotografije.

Pred kratkim pa nam je mesto Nagold ponudilo še dodatno možnost povezovanja in sicer na področju mladinskega sodelovanja. Želijo nas vključiti v projekt sodelovanja, ki ga vodi Mladinski center Nagold. Menimo, da je to odlična možnost za mlade, starost  20+  s stalnim prebivališčem v občini Jesenice, ki si želijo pridobiti izkušnje v mednarodnem okolju, si ustvariti novo socialno mrežo in dodatno izpopolniti nemški jezik.

Več o samem projektu si kandidati lahko preberejo v dokumentu v priponki. Pogoji niso zahtevni: zahtevana starost 20+, osnovno znanje nemščine, veselje do občasnega dela v gostinskem lokalu centra in popoldansko varstvo manjših otrok ter potrdilo o nekaznovanju.

Za več informacij prosimo, da nas kontaktirate na telefon 58 69 289 (Občina Jesenice, Oddelek za gospodarstvo), ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in sicer do 24.2.2017.

Korajža velja!

V četrtek, 16. februraja, je Občina Jesenice gostila veleposlanika Republike Italije, njegovo ekscelenco g. Paola Trichila, ki sta ga spremljala direktorica Inštituta za trgovino ga. Elisa Scelsa in gospodarski analitik g. Dimitrij Žbona. Goste je sprejel župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Menciger s podžupanoma go. Vero Pintar in g. Miho Reboljem ter vodjo Oddeka za gospodarstvo, go. Vero Djurić Drozdek.

Drage občanke, dragi občani!

Občina Jesenice se priključuje skupni akciji Skupnosti občin Slovenije ODPRTA VRATA, ki bo v številnih občinah po Sloveniji potekala 15. februarja 2017. Letošnja skupna akcija slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije bo potekala že šestič zapored.

S skupno akcijo občin želimo opozoriti na številne dobre in uspešne projekte ter tako vam, drage občanke in občani, predstaviti dobro delo naše občine.

Občina Jesenice bo tako v sredo, 15. februarja 2017, od 13. do 15. ure organizirala DAN ODPRTIH VRAT.

Na ta dan bo mnogo občin po Sloveniji občankam in občanom odprlo vrata, pokazalo koliko dobrega je bilo narejenega in utrlo pota dobremu sodelovanju z občankami in občani še naprej. Župan Tomaž Tom Mencinger bo s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občankam in občanom predstavil delo občinske uprave ter si vzel čas za pogovor tudi o drugih, za prebivalce naše občine pomembnih temah. Želimo si, da bi skupaj z vami počastili razvoj na lokalni ravni ter skupaj raziskali vaše želje po razvoju našega lokalnega okolja.

Veseli bomo druženja z vami.

Spoštovani,
 
z namenom informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah v gorenjski regiji, pred izbiro izobraževanja in s ciljem poklicnega usmerjanja mladih, pa RRA Gorenjska, BSC, Poslovno podporni center, d.o.o., Kranj 3.2.2017 objavlja
 
Javni poziv delodajalcem za prijavo potreb po kadrovskih štipendijah za šolsko/študijsko leto 2017/2018.
 
Potrebo po kadrovskih štipendijah lahko prijavi delodajalec s sedežem na območju gorenjske regije, ki želi prvič podeliti določeno kadrovsko štipendijo v šolskem/študijskem letu 2017/2018.
 
Vsebina javnega poziva s prijavnim obrazcem je objavljena na spletni strani BSC Kranj , prilagamo jo pa tudi v prilogi.
 
Dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu: janja.erjavec@bsc-kranj-si  in po telefonu: 04 281 72 31 (Janja Erjavec).

 


 

R A Z P I S
M E M O R I A L 2017 v sankanju s športnimi sanmi Jesenice, 08. februar 2017

Prireditelj:    ŠD Jesenice - Sankaški klub, Ledarska 4, Jesenice
Izvajalec:    Sankaški klub Jesenice
Sankaška proga:    Savske jame - Planina pod Golico - Jesenice


Vodja prireditve: Jani GREGORIČ
Vodja tekmovanja:  Janko MEGLIČ
Vodja proge:  Peter POPOVIČ
Reševalna služba:  GRS Jesenice
Merjenje časov: ALGE TIMY

Prijave: na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na dan tekme v ciljni hišici - do 9.00 ure !
Štartnina:    štartnine ni.
Nagrade: medalje za prva tri mesta

Kategorije:

Kategorija

Starost

Letnik rojstva

cicibanke/cicibani

do 7 let

2010 in mlajši

šolarke/ šolarji

od 8 do 11 let

2006-2009

deklice/ dečki

od 12 do 15 let

2002-2005

mladinke/mladinci

od 16 do 25 let

1992-2001

članice/člani

od 26 do 40 let

1977-1991

st. članice/st. člani

od 41 do 55 let

1962-1976

veteranke/veterani

od 56 do 65 let

1952-1961

st. veteranke/st. veterani

66 let in starejši

1951 in starejši

-dvosedi (letnik 2001 in starejši)

SPLOSNA DOLOČILA:

 • Tekmovanje bo izvedeno po določilih Pravilnika za tekmovanja v sankanju s športnimi sanmi.
 • Vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost.
 • Uporaba čelade je OBVEZNA! Proga bo SNEŽENA!
 • Organizator in izvajalec tekmovanja ne odgovarja za poškodbe in povzročeno škodo tekmovalcev in tretjih oseb.
 • Hoja po progi v času voženj tekmovalcev je PREPOVEDANA!
 • Izvajalec si pridržuje pravico po spremembi programa in kategorij z ozirom na vremenske razmere in števila prijav! Tekmovanje se točkuje za Pokal Slovenije 2016/17.

PROGRAM:

 • sreda, 08. februar 2017    9.30 uri 1. vožnja
 • Sledi    2. vožnja

Razglasitev rezultatov bo 30 minut po končanem tekmovanju v ciljnem prostoru.
V ciljni hišici bo možno oddati prostovoljni prispevek za urejanje proge.

Vodja tekmovanja
Janko Meglič l. r.

Vse informacije :
Klemen REV - Sak Jesenice 051/ 372 753,
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.facebook.com/sak.jesenice

Včeraj so v Urgentnem centru Jesenice po besedah predstojnika Roberta Carotte, dr. med., obravnavali večje število pacientov, ki so se poškodovali ob padcu na poledenelih površinah.

Uporabne povezave